• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    PATRON
    PATRON --- ---
    PULNOC: tak dát si během půl roku 20 tripů? co čekala, že se tak stane?
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    JAXXE: Docela mne ten text donutil se zamyslet.

    DMT jsem měla asi 20x během období před pár lety, které trvalo cca půl roku. Ne vždy to fungovalo - zkušeností, které byly opravdu “jak má být”, bylo tak mezi 10 až 15.

    Je pravda, že mi to něco dalo z ontologického hlediska. Otevření mysli vůči, řekněme, povaze “reality” coby iluzorní. Strach ze smrti se proměnil - neptám se, zda je něco po smrti, ale spíš, jakápak asi bude moje další štace, vědoma si toho, že možností je hodně a je to divoká situace. Tady to stojí za houby, ale může být i hůř.

    Což je ale trošku palčivější - DMT mi nabouralo koncept sebe sama. Vlastně po DMT nevím, kdo, ani co jsem. A jak se ukázalo v letech po, pro fungování na této planetě, ve společnosti, esenciální nejistota ohledně sebe sama není výhoda. Potřebujeme mít ponětí o sobě, abychom to tady zvládli. Já to ponětí už nemám, a nejspíš to nezvládnu.

    DMT mě otevřelo vůči vlivům. Chvíli jsem si tuhle nově nabytou citlivost užívala, ovšem časem jsem pochopila, že jsem se otevřela něčemu, co dalece přesahuje moji schopnost to integrovat. Spíš to připomíná hru kočky s myší, přičemž já jsem myš, docela obyčejná, zato kočka je z dimenze kterou si nedovedu představit ani teoreticky. Je to nerovná hra.

    Takže, mělo by být DMT či Aya na seznamu vedle kokainu? Těžko říct. Tyhle látky sice nemají moc společného, ale na druhé straně, kdybych si místo DMT dala tehdy před lety 20x čáru koksu, bylo by to asi více méně bez následků, ve srovnání.

    Nejsem pro prohibici. Ideální stav je asi nějaká situace, kdy budou psychedelika i kvalitní(!) informace o nich volně dostupná. A většina lidí si na základě těch informací psychedelika nedá. Tento život stojí za to žít z perspektivy pozemské bytosti. Z perspektivy nepopsatelnosti to není ono, a všechno má svůj čas. I nepopsatelnost. Jednou na ni dojde, není kam spěchat.
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    TRISTERO: Direct e-mesh?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    TRISTERO: kdysi jsem četl toto

    Teatime » How to Build a Better Spaceship
    https://www.erowid.org/columns/teafaerie/2014/05/29/how-to-build-a-better-spaceship/
    TRISTERO
    TRISTERO --- ---
    Ahoj, nemá tady prosím někdo zkušenost s předěláváním vaporizéru - elektronických cigaret pro potřeby DMT? Chtěl jsem se přeptat na pár detailů. Díky
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Veřejnost si ničeho nevšimne ještě tak dvacet let. Setrvačnost vývoje společnosti. To, že se ojediněle objevují první ostrůvky pozitivní deviace, je samozřejmě super a já tomu jen přeju, ale mluvím o tom, že je potřeba, aby se zlomil většinový narativ. O náš Pepíkov strach nemám, vzhledem k tomu, že jsme bývali průkopníky výzkumu účinků LSD...
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    STUART_HAMPLE: už se to dávno zlomilo. V USA, zemi která nám dala válku proti drogám, se znovu rozjel výzkum psilocybinu na LSD (po 40ti letech). Odborná média o tom informují a veřejnost si všímá. To že tady v pepíkově lagujem a naše média jsou pořád stejně debilní jako vždycky, nic neznamená.
    STUART_HAMPLE
    STUART_HAMPLE --- ---
    Já bych rád věřil tomu, že už jsme v době, která nazrála pro změnu...Ale zatím to tak není. Přes dva roky tu lidi magořili s hadrama na ksichtu a báli se kapének, přes půl roku hltáme válečnou propagandu a některým to už vlezlo tak na mozek, že si fakt myslí, že když sníží teplotu v pokoji na 18°, tak tím zasadí diktátorovi zdrcující úder... Tráva i halucinogeny jsou stále pro mainstream marginální, nezajímavé, výrazně menšinové záležitosti, a divnosti. Možná až po čase, až se bude psylocybin aktivně používat na léčbu deprese a jiných psychických poruch, a zjistí se, že je v tom vážně dobrý, až se legalizuje marihuana a stát zjistí, že z medicinského používání může do rozpočtu přitéct nějaký ten balík, pak ta doba přijde. Dokud ale v médiích budou kolovat zprávy jako "nějaký mladík se intoxikoval LSD, na střeše hotelu rozmlouval s Bohy, a musela ho přijet pacifikovat hlídka", pak to je bez šance. Jsme prostě divní pošuci. Mění se to, o tom žádná, ale stále to jde dost pomalu. Já osobně tipuju, že se to zlomí až tak v půlce století...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    KYARA: Ale systém tvoříme my sami. Není to algoritmus uzavřený černí skříňce. Ano, realita je taková, že lidé mají vládu, jako si zaslouží. Cestu vidím ve vzdělání a ve svobodné diskusi. Ta starší generace to patrně nevstřebá, ale ti mladí by mohli nasávat a jakmile budou v produkčním věku, budou se třeba pak rozhodovat s jinou základnou vědomostí.
    Co jsem tou reakcí chtěl sdělit je, že změna legislativy nemusí být tou jedinou cestou. Jsme v době příběhů a storíček, které mají velký dosah. Možná by nějaká forma sdílení uzdravení (uzdravování) pomohla ke postupné změně myšlení.
    KYARA
    KYARA --- ---
    KEIKIN: No jo, jenže systém nás potřebuje nemocné, ne zdravé
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    JAXXE: Tady imho nejde ani tak o ty dva odsouzené, jako spíš o pochopení celé problematiky. tohle by měl řešit stát (ministerstvo zdravotnictví - pojišťovny). Prostě a jednoduše vybudovat centra alternativní medicíny, kde by se léčily např. drogově závislý. Platili by to pojišťovny a současně by mohli poskytovat léčbu i za úplatu pro zájemce.
    Takhle se někdo omilostní a přide další obchodník, který využije "díru na trhu" a situace se tak může opakovat s neblahými následky.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    nicmene ti dva odsouzeni dyleri muzou po uplynuti 2/3 trestu pozadat o propusteni. kdyz se budou chovat slusne, pusti je.
    priste pokud chcete obchodovat s drogama, tak se vyhnete vozeni pres hranice a delejte fety jenom lokalne v cechach.
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAXXE: kamo, tady neni vyreseni ani blby huleni a to od Sametu ubehlo 32 let. byt vami, tak na nase predsednictvi eu naprosto vubec nespoliham. uzivani dmt a ajahuasky je tak marginalni zalezitost, ze je pod rozlisovacimi schopnostmi. vlhky sny.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    IMOLOL: snad ano, uvidime. spolupracujeme i s protidrogovym koordinatorem Jindrichem Voborilem, ktery se ke kauze kriticky vyjadril a snazi se o zmenu nejen u nas, ale diky nasemu predsednictvi i v cele EU

    Jindřich Vobořil – Prohlášení k rozsudku v „kauze ayahuasca“ – Kauza Ayahuasca
    https://www.kauza-ayahuasca.cz/prohlaseni-odborniku/jindrich-voboril-prohlaseni-k-rozsudku-v-kauze-ayahuasca/

    prosime i o podpis a sdileni teto petice, kterou zastitilo mnoho odborniku: https://www.kauza-ayahuasca.cz/podporte-zmenu-legislativy/
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    jo, vozit latky ze seznamu pres nekolik hranic proste je problem.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    JAXXE: osm let za výlety do vesmíru ayahuascou? To je ultra demence. Držím vám palce, snad se vám povede s tím systémem něco udělat.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    Ve spolupráci s Českou psychedelickou společností jsme v poslední době pracovali na webu https://www.kauza-ayahuasca.cz/ , abychom vyvolali veřejnou diskuzi o právním a společenském postavení Ayahuascy v naší zemi. Součástí stránek je i odkaz na “Výzvu k dekriminalizaci trestní drogové politiky a ukončení války proti drogám v ČR” obsahující petici, kterou můžete okomentovat a podepsat. Budeme vděční za případné sdílení stránek i petice. Na webu najdete také názory vědců, lékařů, chemiků, antropologů, vysokoškolských profesorů, jiných odborníků a osobností, které průběžně doplňujeme.

    Koncem ledna 2022 vyvolal značnou pozornost odborné i široké veřejnosti rozsudek Krajského soudu v Ostravě týkající se údajné trestné činnosti tří mladých lidí, polských státních občanů, z nichž dva – Jaroslaw a Karolina Kordysovi – se měli v souvislosti s pořádáním ceremonií s Ayahuascou dopustit zvlášť závažného zločinu nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a jedy. Krajským soudem v Ostravě byl obžalovanému Jaroslawu Kordysovi odsuzujícím rozsudkem uložen trest odnětí svobody v délce 8 let a 6 měsíců, propadnutí části majetku, vyhoštění z území ČR, a obžalované Karolině Kordys trest odnětí svobody v délce 5 let a 6 měsíců, propadnutí věci, vyhoštění z ČR, a obžalovanému Piotru Kanawkovi trest odnětí svobody v délce trvání 1 roku a 6 měsíců, s podmíněným odkladem na dobu 3 let, propadnutí věci a vyhoštění z ČR.

    Ayahuasca je celosvětově rozšířený fenomén. Královna rostlin Amazonie, liána z rodu Banisteriopsis, je základem nápoje, do nějž mohou, ale nemusí, být přidávány další rostliny. Některé mohou obsahovat Dimethyltriptamin (DMT). Ayahuasca byla a je předmětem řady vědeckých studií, které naznačují, že dokáže léčit závislosti, psychické poruchy i jiné nemoci, rozvíjí prosociální chování, empatii, kognitivní flexibilitu, kreativitu, osobnostní faktory jako otevřenost, hodnotovou orientaci, vztah k přírodě apod. Neexistují důkazy o tom, že by požívání takového nápoje způsobovalo závislosti. Přesto v ČR (i v řadě dalších států) je DMT zařazeno na vládních seznamech návykových látek. Objevuje se však stále více hlasů odborníků, dle kterých je zákonná, především trestní, regulace v ČR v tomto směru zastaralá a nerespektuje aktuální poznatky o pozitivech této látky a naopak o její prakticky nulové škodlivosti.
    Cílem těchto stránek není polemika o tom, zda soud nashromáždil dostatek důkazů o vině Jarka a Karoliny, zda tito mladí lidé skutečně podávali účastníkům svých ceremonií zakázanou látku či zda soud měl oba zprostit obžaloby pro nedostatek důkazů a uvěřit verzi, že na ceremoniích žádné zakázané látky podávané nebyly.

    Aniž bychom chtěli rozhodnutí soudu přijmout či proti němu brojit, na těchto stránkách chceme publikovat názory a stanoviska zejména odborné veřejnosti na to, zda Ayahuasca s DMT je opravdu drogou, která si „zaslouží“ být uvedena na seznamu návykových látek, a to dokonce na srovnatelné úrovni např. s heroinem, pervitinem či kokainem. Chceme diskutovat o tom, zda je Ayahuasca obsahující DMT životu nebezpečná či zdraví škodlivá nebo zda naopak má léčebný potenciál. Zda způsobuje závislosti či naopak tyto léčí. Chceme zjistit, jak vnímají prospěšnost či škodlivost Ayahuascy odborníci, zda tomu odpovídají uložené mimořádně přísné tresty. A to i v případě, pokud by se Jarek a Karolina trestné činnosti skutečně dopustili.

    Vedle názorů vědců, lékařů, chemiků, antropologů, vysokoškolských profesorů a jiných odborníků chceme uvádět informace o tom, kdo vlastně jsou odsouzení Jarek, Karolina a Piotr. Pokusíme se zjišťovat názory osobností, které měly možnost Jarka a Karolinu poznat. Chceme Vám přiblížit názory médií, týkající se kauzy Kordysových. A rádi bychom zveřejnili rovněž zkušenosti přímých účastníků ceremonií. Na našich stránkách najdete bližší informace o Ayahuasce i o možných změnách v české legislativě.

    Všechny, kterým nejsou lhostejné osudy Karoliny a Jarka, naléhavě prosíme o pomoc oběma jmenovaným, prosíme Vás všechny v České republice, v Polsku i kdekoliv jinde ve světě, kdo si myslíte, že jste schopni po odborné stránce jakkoliv podpořit české vědce, lékaře a další odborníky, ale také politiky, umělce i další osobnosti.

    Prosíme každého, kdo je zorientován v problematice Ayahuascy či psychedelických látek, každého, komu není lhostejné, že Karolina a Jarek mají za svou projevenou lásku k lidem, dobro, nezištnou pomoc jiným vykonávat mnohaleté tresty mezi nejhoršími zločinci, ty všechny prosíme o vyjádření svých názorů na věc. Názorů, které by mohly přesvědčit soud, jak hluboce se mýlí ti, kdo tvrdí, jak je Ayahuasca nebezpečná, jak nebezpečnými zločinci jsou Jarek s Karolinou a jak krutý trest si oba zaslouží. Své názory, posouzení, analýzy či podněty posílejte prosím na mailovou adresu info@kauza-ayahuasca.cz. Rádi je zveřejníme na stránkách www.kauza-ayahuasca.cz
    POSEIDON
    POSEIDON --- ---
    BUDDHAMIND
    BUDDHAMIND --- ---
    dokončuji svůj osobní výzkum v oblasti halucinogenů :-) má někdo prosím zkušenosti s tímto zdrojem DMT ? [Buy DMT online | Powder | Crystal | From a Trusted vendor In the USA](https://stealthbaymeds.com/product/buy-dmt-online/) ... nebo to už smrdí přespříliš a bude lepší najít jiný zdroj ? případně prosím pm, díky
    EIBEEE
    EIBEEE --- ---
    Zdravím, kolega hledá respondenty pro výzkum Rozhovor o zkušenosti s 5-MeO-DMT
    Informace: Rozhovor o 5-MeO-DMT v kontextu duševního zdraví, květen-červen 2022, délka 40-60 minut, v Praze nebo online
    Kritéria zařazení: Alespoň jedna zkušenost s 5-MeO-DMT, bez psychiatrické diagnózy, věk 18+, ČJ nebo SJ
    V případě zájmu a pro bližší info pište na
    psychedelika2022@gmail.com
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam