• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MEADMT - "duchovní molekula"
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    Dimethyltryptamin wurde erstmals im Jahre 1931 von dem kanadischen Chemiker Richard Helmuth Fredrick Manske (1901–1977) synthetisiert.
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    velmi informativní přednáška o DMTx
    Mapping Out The DMT Hyperspace
    https://www.youtube.com/watch?v=TkyXp7thv00
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    Zmutované bakterie můžou být cestou, jak vyrábět drogy ve velkém za nízké náklady a kdekoliv.

    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    1. Pacienti maji prednost a obycejni lidi, cilize Psychoterapie asistovana psychedeliky.... desitky indikaci a vsetko, lek na dusi.

    2. umelci a vedci si davno fetuji sami co chteji...
    STICKYGREEN
    STICKYGREEN --- ---
    JAXXE: Já si akorát nedokážu představit, jaký to asi může být "prodloužit zážitek s DMT v řádu dnů či týdnů".. to mi není jasný.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: ignore list updated
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    KUATO: áha, já si říkal že tenhle specifický druh debílkovství jsem už někde viděl a on to Mikeš.
    KUATO
    KUATO --- ---
    ..manická fáze, Mikeši?
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    JAXXE: a nebylo by lepsi se misto do psychedelicke podpory kreativity venovat necemu uzitecnejsimu, napriklad jestli psychedelika nemuzou pomoci lidem s ruznejma posttraumatickejma poruchama? skutecne kreativni clovek drogy k nicemu nepotrebuje.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    FRIENDSHIPPOWER: nejde o zadny fet pro umelce, ale o snahu zjistit, jestli psychedelika dokazi pozitivne ovlivnit kreativitu vedcu, abychom mohli takto resit nevyresene problemy ve fyzice, ekologii, energetice a vede obecne. to by pak spolu s dobrymi vysledky v psychoterapii a medicine mohlo radikalne zmenit pohled vetsinove spolecnosti na psychedelika a umoznit jejich legalizaci
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    IMOLOL: tak si precti vsechny jeho knihy.. reknu ti, ze je to hodne uzitecne (pro celou radu profesi a intelektualy), bylo hodne uzitecne, snad jeste bude, pokud neni pozde.
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    Terapeutická práce s ayahuascovou zkušeností. - Beyond Psychedelics
    https://beyondpsychedelics.cz/vzdelavani/terapeuticka-prace-s-ayahuascovou-zkusenosti/
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    Kavenská: Závislost lze vnímat jako potřebu duchovního hledání. V Takiwasi to pomáháme dělat zdravě a konstruktivně
    https://beyondpsychedelics.cz/kavenska-zavislost-lze-vnimat-jako-potrebu-duchovniho-hledani-v-takiwasi-to-pomahame-delat-zdrave-a-konstruktivne/
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    jeste ze je to fringe vsetko
    FRIENDSHIPPOWER
    FRIENDSHIPPOWER --- ---
    JAXXE: to je nesmysl, kdyztak legalizace pro vlastni potrebu. jsou daleko vetsi priority v medicine a v psychiatrii tech psychedelik: krome depresi, ocd, ptsd, jeste near death anxiety a dalsi, jakoze pro umelce fet na kreativitu, to je nesmysl, misto toho spise koncept: Psychoterapie asistovana psychedeliky, a to je i pro umelce a kreativitu, ale i vsechny ostatni pacienty a nepacienty, pro vsechny, tato kategorie legal - legal analysis.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    IMOLOL: o zadnem podobnem nikde na svete nevim. U nas se jedou jen vyzkumy ohledne lecby depresi pomoci psilocybinu a ketaminu. Ja s par lidma pracuju na projektu, ktery by zkoumal prave to , v cem me inspiroval Grof, tedy problem solving a ovlivnění kreativity pomoci psychedelik. Ale vubec nevim, jestli nam to urady povoli a sezenou se penize
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    JAXXE: netušíš náhodou jestli ses podobný výzkum plánuje i v ČR?
    IMOLOL
    IMOLOL --- ---
    JAXXE: "Když jsem byl jednou na večeři se Stanislavem Grofem" jak já ti závidim... Díky za post, skočil jsem nohama napřed do další králičí díry.
    JAXXE
    JAXXE --- ---
    DMTx – pokud jste neviděli úterní debatu, tak doporučuji zhlédnout její záznam. O co jde? DMTx je vědecký výzkum na londýnské univerzitě Imperial College, který vede Andrew Gallimore ve spolupráci s Rickem Strassmanem – autorem slavné studie a knihy DMT: The Spirit Molecule. Písmeno X v názvu zastupuje slovo "extended", protože tým přišel s novou metodou jak prodloužit čas, který psychonauté tráví pod vlivem DMT. DMT (pokud ho vaporizujete ve vyšších dávkách) je schopno vás přenést do úplně jiných vesmírů, kde můžete navázat kontakt s fascinujícími entitami, které vás můžou léčit a vyučovat. To samo o sobě není pro zkušené psychonauty nebo mystiky nic nového, nové je to, že se tím seriózně zabývá 6. nejprestižnější univerzita na světě a že se konečně nezkoumá jen léčebný potenciál psychedelik, ale také zážitky samotné. Problém ale byl v tom, že než jste se v DMT hyperprostoru zorientovali, vrátili jste se zpět domů, protože stav trvá jen pár minut.

    Andrew Gallimore tedy přišel s nápadem, že by bylo možné dodávat DMT do krve průběžně a udržovat ho na stálé úrovni pomocí speciálního přistroje a kanyly zavedené do ruky dobrovolníků. Cílem celého experimentu není nic menšího než pokusit se zmapovat DMT hyperprostor, naučit se v něm cíleně pohybovat, navázat smysluplný kontakt s bytostmi, pomocí pokusů ověřit, jestli jsou tyto světy i entity skutečné (ať už to znamená cokoliv) a založit "tam" něco jako "ambasádu lidstva".

    Na Youtube si nyní můžete pustit vůbec první rozhovor s dobrovolníky, kteří se experimentu účastní: https://www.youtube.com/watch?v=Myq_Hc_39aI

    Diskuzi moderuje Andrew Gallimore, Graham Hancock a ke konci se přidá i Rick Strassman. Prozatím je výzkum jen v první fázi, ověřuje se správné dávkování, protokol a postupně se budou dobrovolníci vydávat na delší a delší výlety v řádů hodin, dnů a možná i týdnů. Už teď jsou výsledky studie velmi zajímavé. Dobrovolníci se shodují, že entity jsou skutečné, že jich existuje velké množství druhů, které tvoří samostatné kmeny a "vesnice". Komunikují telepaticky nebo pomocí světla a různých symbolů a předávají dobrovolníkům rady a učení. Dobrovolnící popisují, že se u nich objevily nové schopnosti, které se projevují i v běžném životě jako je například telepatie, prekognice nebo zvýšený výskyt podivných synchronicit podobně jako u integrace 5-MeO-DMT zážitků. V plánu jsou dvojitě zaslepené experimenty, kdy budou bytostem pokládat různé otázky a pak porovnávat odpovědi. Ověřit jejich "reálnost" chtějí i tak, že je budou žádat o odpovědi na naše nezodpovězené otázky v matematice nebo fyzice. Je zajímavé, že když je mozek dobrovolníků během experimentu snímán funkční magnetickou rezonancí, tak je výskyt bytostí větší a snaží se dobrovolníkům pomoci, protože mají pocit, že jim někdo pokusem "ubližuje".

    Když jsem byl jednou na večeři se Stanislavem Grofem, tak si postěžoval, že současná psychedelická renesance v podstatě jen opakuje a znovupotrvzuje výsledky výzkumů, které probíhaly už před 50 lety, a že se soustředí jen ná léčbu psychických obtíží. Řekl, že psychedelika mají mnohem větší potenciál a to zejména pokud jde seberozvoj jedinců i celé civilizace, ale hlavně můžou pomoci s tím, co nazval "problem-solving". A to se nyní konečně děje, protože účelem těchto expedic je také zjistit, zda jsou tato setkání nějakým způsobem užitečná, konkrétně v oblasti pokročilých technologických inovací, řešení ekologických problémů a pomoci posunout globální vědomí při řešení množství problémů naší planety. Když se seženou peníze, tak mám v plánu tento rok začít pracovat na filmu s názvem "A History of the Future" a stále mi chybělo něco na zakončení filmu. Zdá se, že jsem to konečně našel 😉

    Následují vybrané pasáže ze stránek projektu:

    Mnohé z nejproblematičtějších otázek, které si klademe o povaze reality, vědomí a o tom, co může existovat mimo to, co v současnosti známe, se dramaticky zvýrazní, kdykoli je aplikován N,N-dimethyltryptamin (DMT). DMT důsledně vyvolává to, co se často popisuje jako "skutečnější než skutečný" zážitek z jiného světa, který v cestovateli zanechává hluboký pocit úžasu a údivu. Mnoho lidí popisuje významná setkání s hyperrealistickými entitami a bytostmi, které se zdají být živé, vědomé, inteligentní a nekonečně složité.

    V dosud nejrozsáhlejším průzkumu subjektivních účinků setkání s entitami vyvolaných DMT 80 % respondentů uvedlo, že zážitek posunul jejich základní chápání reality, více než polovina těch, kteří se označovali za ateisty, tak již neučinila a zážitek byl hodnocen jako jeden z nejsmysluplnějších životních zážitků se stabilními pozitivními změnami, které po něm pociťovali.

    V devadesátých letech 20. století probudil Dr. Rick Strassman svět tím, že znovu rozpoutal psychedelickou revoluci díky svému výzkumu DMT, který příznačně nazval "molekulou ducha", protože má radikální schopnost měnit naše vnímání reality, naši vlastní identitu a zjevně se tato molekula uplatňuje při pomoci lidem přejít skrze smrt do záhrobní říše.

    DMTx se vrací k počátečním výpravám Dr. Strassmana za DMT způsobem, který stabilizuje a rozšiřuje zážitek pomocí pokročilé lékařské technologie. Program DMTx je inspirován novým farmakokinetickým modelem, který vyvinul Dr. Andrew Gallimore ve spolupráci s Dr. Strassmanem a který vychází z údajů původní studie Dr. Strassmana.

    Dr. Gallimore navrhl, že zážitky s čistým DMT lze díky jedinečným vlastnostem tohoto léku bezpečně prodloužit a stabilizovat, a to možná na neurčito.
    "Pomocí farmakokinetického modelování a údajů o odběru vzorků DMT z krve jsme prokázali, že jedinečné farmakologické vlastnosti DMT, mezi něž patří také rychlý nástup a absence akutní tolerance na jeho subjektivní účinky, umožňují jeho podávání cíleně řízenou intravenózní infuzí."

    "Simulace našeho modelu ukazují, že tento přístup umožní navodit výzkumným subjektům stabilní a dlouhodobý zážitek s DMT, což umožní pečlivě sledovat jeho psychologický obsah a poskytnout rozsáhlejší záznamy pro následné analýzy."

    "Úspěšná demonstrace tohoto modelu by poskytla cenný nástroj při určování role DMT v normálních a změněných stavech vědomí a měla by širokou psychoheuristickou, funkční zobrazovací a klinickou použitelnost."

    Díky této nové aplikaci náš tým DMTx věří, že můžeme navrhnout bezpečné zážitky, které umožní navázat stabilní kontakt s těmito jinými realitami a entitami, které se zdají existovat nezávisle na nás.

    První expedice DMTx bude testovat účinnost protokolu pro vytváření bezpečných a konzistentních průlomů rozšířeného stavu DMT, po níž bude následovat další expedice, která se pokusí navázat a udržet kontakt s interdimenzionálními bytostmi. DMTx potřebuje vaši pomoc, aby mohla zahájit své první expedice. Naši první dárci přispějí na misi, o které věříme, že může změnit svět.

    O expedici

    Cílem těchto expedic bude vytvořit zážitek, při kterém budou odborníci vyškolení v pokročilých technikách psychedelického cestování uvedeni do stabilního, průlomového stavu DMT tak, aby byli schopni současně komunikovat s týmem (na Zemi) a s těmito zdánlivě nadpozemskými bytostmi. Tyto interakce budou natáčeny, přepisovány a monitorovány laboratorním týmem, který se pokusí prozkoumat povahu těchto zážitků, neboť dialog je zprostředkovaným dialogem mezi laboratorním týmem a entitami, s nimiž se setkali.
    Tým DMTx vypracuje na základě našich počátečních testů protokol, jehož cílem bude objektivně ověřit skutečnou povahu těchto zážitků. Bez ohledu na výsledky se DMTx snaží neustále zkoumat, jak lze tato setkání a cesty využít pro vývoj život potvrzujících technologií a komplexní tvůrčí řešení problémů.
    Ve vesmíru, kde zůstávají zásadní otázky nezodpovězeny, kde se neustále objevují globální krize a kde probíhá psychedelická renesance, je jasné, že tajemné zážitky vyvolané DMT je třeba zkoumat pomocí nejmodernějších technologií, které máme k dispozici. Zdá se, že lidstvo je na pokraji objevů, které změní paradigma, jakmile propojíme psychedelika a technologie a vytvoříme konzistentní metodu interdimenzionálního zkoumání pro nejbystřejší mozky naší planety. V zájmu zlepšení naší planety vás DMTx vyzývá, abyste nám pomohli vybudovat tuto cestu do jiných světů.
    Přestože jsme již vyřešili mnoho logistických překážek pro zážitek s DMT v rozšířeném stavu, zůstává mnoho otázek, včetně technických právních otázek spojených s praxí, která kombinuje starobylou duchovní svátost s novým použitím pokročilé lékařské technologie pro její podávání.
    Již máme místo (bude oznámeno později), které tyto výpravy legálně umožní. V tuto chvíli náš tým tvoří asi 20 odborníků a stále se rozrůstá.
    Finanční prostředky získané prostřednictvím Noonautics budou použity na podporu programu DMTx poskytnutím nezbytných právních zdrojů na financování dalšího předběžného výzkumu, právního posouzení a vzdělávacích příležitostí.
    Svým příspěvkem pomůžete zahájit další vlnu lidského průzkumu. Vaše dary pomohou zahájit stálý proud expedic do těchto světů. Doufáme, že sdílíte stejnou zvědavost zkoumat podstatu reality prostřednictvím DMT v rozšířeném stavu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam