XCHAOS:
když jsou od člověka, který o mě všude možně z nejasných důvodu prohlašuje, že jsem lhář, tak člověk nikdy nevím, za co je to tentokrát. - hmmm. Pokud mas problem i poznat, co by mohlo byt oznaceno za lhani, je tvuj moralni kompas jeste rozbitejsi nez jsem myslel. Nastesti prave proto tady mame klubik
[ XChaos lze jako kdyz Rude Pravo tiskne ] kde si muzes precist par prikladu 8))
Anyway, co se minusu tyce. Nezapomen ze sis o to sam rekl, coz si prosim uvedom pred tim, nez me zacnes banovat nebo nejak vyhrozovat 8))
Ani ty, ani ja nejsme schopni primo posoudit, jestli McCullochova teorie dava smysl: jestli ty problemy ktere podle nej resi skutecne existuji, jestli je jeho teorie skutecne resi tak dobre jak tvrdi, jestli jeji aplikaci a vypustenim temne hmoty nevznikaji mnohem vaznejsi problemy nez ktere mizi a tak dale. Proste to nedokazeme. Tedy, jedine co vim je, ze jeho trzeni o nedostatecnosti vysvetleni Pioneer anomaly je patrne v rozporu s nazorem vedecke komunity. Jediny zpusob, jak my dva muzeme nejak poznat, jestli to co pise dava smysl nebo ne, je nazor jinych lidi, kteri na rozdil od nas to prime posouzeni zvladnou.
Bohuzel, takovy nazory tady nevidim. Vsechno co delas je linkovani blogu chlapka, kterej pise jak uzasnou teorii vymyslel (ehm, koho mi to jen pripomina 8)) ). Coz teda by nemuselo byt nutne spatne, ale v kontextu toho, co o tobe vim a tech narazek na "revolucionare", "obrovske granty" a "pruzracnost" je vcelku zjevne, ze tady nejde o nejakou racionalni vedu, ale zase jen o tvoji ideologii adorace "osameleho genia, hrdine stojiciho proti establishmentu". Nejde ti o to _co_ rika, ale _kdo_ to rika. A za to si minusy podle me zaslouzis.
Btw, prvni posty na jeho blogu jsou sedm let stary. Jeho teorie, kdyby byla pravdiva, zarucuje nobelovku a podle toho co pise je relativne jednodusse testovatelna. Proc se toho jeste nikdo dalsi nechytil?