JANCICEOPICE: Ohledně té komunikace souhlasím, ''párečky v Brně'' znám i od kamaráda z vyprávění :)
K té poslední větě....to je přesně ono, to je pro mě osobně to rozhodnutí, čeho se vzdát, co si nechat. Ta technologie zkrátka slouží. Já bych rád neměl facebook, nedával lidem telefonní číslo, netrávil čas na netu a řekl těm, co mě chtějí sehnat, ať si mě ''najdou'', ať mi hodí kamínek do okna, ať zabuší na dveře...Já bych s tím takovej problém neměl, oni už asi ano. A proto si myslím, že na to odstřihnutí se člověk přece jenom potřebuje pár stejně smýšlejících lidí kolem sebe. Já nepotřebuju internet pro komunikaci s lidma, pokud kolem sebe budu mít několik živých lidí, se nimiž budu moci mluvit.
Ta technologie častokrát maže vzdálenost, během sekund víme, co se děje v Asii, že naši spolužáci ze základky měli k obědu pizzu, že na nyxu někdo 2000 mil daleko napsal komentář :). A tak sedíme s Iphonem na tý autobusový zastávce a tohle všechno víme, ale nevíme jméno toho člověka, co sedí vedle nás (a dělá to samý)