• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: tak to asi zas záleží na dětech, řekla bych, že to už některé docela i ujdou dost a ne všichni dospělí jsou zas tak akční chodci... řekla bych, že si prostě v rámci svých možností zábavu udělají ;-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: no ten NZ podnikají s dětma 8 a 5 tj. tahání v krosně nepadá v úvahu, je nutný samostatný pohyb :-(
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    a zase ve srovnání s prahou....v praze mořský svět má akvária vesměs nahoře tj. děti tam prostě ze země nevidí, tak je rodič tahá na rukách nebo děti musí pobíhat se stoličkama z Ikea....proc ?????? v Kodani všechna akvária tak, že i malé dítě tam v pohodě vidí....já fakt nevím, jestli jsme my češi tak vypatlaní nebo co :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: to je výborný tip. My už jsme v Kodani byli, ale jen chvíli, takže se tam chystáme ještě.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: to si asi musí zvážit každej. viděla jsem rodiče s prckem třeba v roháčích, měli takovou krosničku_pytel, lana, nějak si ji spouštěli na těch náročnějších místech. já bych to fyzicky nedala, ale oni v pohodě a dítě vypadalo naprosto spokojeně.
    jinak spousta lidí jezdí na dovču tak, že se placatí kolem hotelu a z dané země téměř nic nevidí, tak to je fakt každýho volba, oč jim jde. já to třeba nechápala na madeiře - lidi seděli v obřích hotelích u bazénu! neb v moři se tam moc koukat nedá a to byla dovolená. to taky nechápu, proč tam pak jezdit...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RENFRI: surfování na vlnách je famozní !!! my tam strávili 4 hodiny a dalo by se tam být i dýl, ale byli jsme prostě z těch divů úplně uondaní...protože kolikrát může být za den člověk udiven a pořád ho to bude bavit :-))) to samé akvárium, úplně nové, nádherná stavba na břehu moře a uvnitř mimo jiné akvária, kde si děti můžou šahat na různé mořské živočichy....byli jsme v x akváriích, ale tohle nikde nikoho nenapadlo
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    ( a to si umim predstavit, jak to jeste vylepsili..)
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    MEDVED007: To experimentarium si pamatuju jeste jako dite, je uplne super, dodneska si pamatuju, jak me to nadchlo :-)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: já třeba nechápu cestování s dětmi do destinací, kde je nezbytné prokázat určitou fyzickou zdatnost a pokud tak neučiníš, tak z té země houby uvidíš.....známí takhle jedou s malýma dětma na Nový Zéland....nejzajímavější věci jsou na trecích, které ale malé dítě prostě nezvládne...takže vysolí balík peněz za dovolenou, která opomine nejzajímavější místa....sama tam chci s dětma taky jet, ale až budou větší a fyzicky to bez problémů zvládnou.....tohle mi prostě přijde moc
    KATIA
    KATIA --- ---
    EVIANAIVE: s tou pamětí je to pro mě záhadný argument. dítě si taky nepamatuje, že si ho kojila, v noci k němu vstávala, přebalovala... no a přece to kvůli tomu nepřestaneš dělat :-) to, že si něco vědomě nepamatuju či to nedokáže nějak nejlépe slovně zhodnotit, prostě neznamená, že ho to neovlivňuje, nevytváří nějaké jeho základní představy o světě - bezpečí, zajímavé věci atp... netvrdím, že jezdit s dítětem po světě je nutnost, ale tyhle argumenty chápu prostě spíš tak jako "dovolená s dítětem je nadstandard". podle mě jsou děti velmi vnímavé a to, že se dostanou do jiného prostředí pro ně má nějakou informaci. a pokud dítě v pohodě zvládá cesty, tak nevidím jediný důvod, proč s ním nejezdit.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: mohli bysme jet s manželem na víkend po evropě sami, ale my chceme být s dětma, užít si to společně a když vidím co nabízí evropské metropole pro děi, tak si to fakt i malé děti užijou....takové experimentárium v Kodani je naprosto luxusní vyblbnutí pro děti všech věkových kategorií...to samé muzeum vědy v Paříži....to jen Praha je taková zapšklá, že zavře technické muzeum na x let a po otevření se tam nedá na nic sáhnout....ať jdou do háje :-(
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    TETA_JELENA: mužovi rodičia sa nás aj pred rokom pýtali (syn mal rok) , že kam ideme na dovolenku, a my že k moru. a oni presne: a načo, šak on si to ešte neužije/nebude pamatať. ale my sme vtedy druhy rok neboli na poriadnej dovolenke a užiť more sme si chceli hlavne my, jemu v tom veku bolo fakt jedno, či lezie po kuchyni na hoteli alebo doma .o) teraz som si istá, že si to užije, miluje vodu, chodenie bosky po piesku atd blabla.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA:
    LAURA: mě přesvědčovat nemusíte, my jsme se od moře s dvouletým dítětem právě vrátili a taky myslíme, že si to užil - protože my stejně nikdy jen neležíme u vody, naopak, kombinujeme výlety, koupání a tak dále. A v moři jsme hledali kraby poustevníčky ;-)
    A souhlasím s tím, že je fajn dělat něco, co si užívají i rodiče - proto my s dětmi jezdíme i po evropských městech a jejich okolí, protože nás to baví. Nebo já bych třeba nejela s dítětem do hotelu, protože je to pro mě poněkud svazující prostředí a měla bych strach, že tam bude rušit, proto jsme volili apartmán v soukromí.
    Myslela jsem to tak, aby si prarodiče dovolenou s malými dětmi moc nemalovali podle svých představ.
    LAURA
    LAURA --- ---
    ANNAWA: syn byl poprvé u moře ve dvou letech a jsem si naprosto jistá, že si to užil. A to do té vody taky tenkrát moc chodit nechtěl. Pláž je totiž jedno velké pískoviště a moře zásobárna vody na hraní, navíc v ní plavou rybičky, jsou tam mušle a lezou tam krabi. Taky na něm plujou lodě! Dítě spolehlivě zabavené na celý den. Letos jako tříletý si užil i to plavání. Nepochybně by byl šťastný i někde v kempu, o tom žádná, ale já tedy ne, děkuji. A pokud mohu být spokojená u moře já a zároveň on, určitě volím moře :)
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANNAWA: tak se přece nemusí koupat :)) léčivý je i mořský vzduch
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: pokud se bojí vody, neocení to, to je asi fakt. Prarodiče si to mohou malovat jinak.
    HANELA
    HANELA --- ---
    ZEMINO: myslíš, že by se mu tam nelíbilo? Kluci jezdili s prarodiči k moři od staršího 3 let a moc se jim tam líbilo. Přeci jen je to takové exotičtější, navíc měli za chvíli pokoj s exemem. Já to oceňovala hlavně z té zdravotní stránky ;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZEMINO: Bartolomějovi většinou stačí jít k nám podívat se na k trati, ale když je jako bonus cesta vlakem, tak je nadšen. A to neví, že se chystáme v neděli Pendolinem do Plzně, protože Pendolino on miluje ze všeho nejvíc :-)
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Něco podobneho řeším s babickou. Pořád by chtěla jet s vnoucaty(4roky) k mori a těžko ji vynlouvat,ze děcka z toho nic mít nebudou. Zvlášť když ten náš plasi,jen když kapka vody dopadne na obličej. Co otom v moři vlny. Taky ji říkám,ze stačí kemp s bazenkem. Snad to jednou pochopi.
    Jinak nas je taky milovnik vlaku,ale naštěstí mu stačí ježdění po ostravských nádražích,kdy ja jezdim na litacku mhd. :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TETA_JELENA: já mám teď v tomhle štěstí, nejstarší dítě bylo příšerný, nedalo se jet nikdy a nikam skoro, i hodinová cesta panťákem z Prahy do Benešova byla vyčerpávající. B vydrží ve vlaku i pět šest hodin, zvláště když se mže projít. V autě to nedá.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    ANNAWA: jojo, vlak je dobrej, kazdopadne na delsi cesty je u nas cokoli problem. v aute nastesti usne, ale delsi cesta busem, vlakem i tramvaji je proste za nejakou dobu nuda. proste nemam moc ukazkovy dite, je hodne ziva a nekde sedet ji nebavi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam