• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA:
    TETA_JELENA: já u podobných hotolevých lokací hlavně nechápu, proč jezdit zrovna na Krétu, do Egypta nebo do Tunisu, je to všude stejný nakonec. Ale pro mě to prostě není.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: tak zrovna do téhle oblasti by mě nikdo na krétě nedostal. samý komplexy, diskošky, šílenci na skútrech. relativně blízko letiště. jako asi pro někoho, kdo nevystrčí nos z hotelového komplexu dobrý, pro někoho, kdo pojímá dovolenou trochu jinak, jsou na krétě výrazně zajímavější oblasti.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    Od kolegyne na doporuceni, co se pry tyce deti, nejlepsi! Tak se musim podelit. RECKO!


    Hotel High Beach – Malia | FIRO-tour
    http://www.firotour.cz/zajezdy/recko/kreta/malia/high-beach-khi289/

    Doporucuji:
    • individualni transfer letiste-hotel (objednava se u cestovky, cca 1500Kc za obe cesty…na letisti se neceka na autobus, je to taxik primo do hotelu)
    • Mom&Baby program (http://www.highbeach.gr/article.aspx?articletype=welcome&langid=1) – postylka atd
    • 1. Patro, family apartment= 2 pokoje vedle sebe (at cestovka napise do poznamky, ze nechcete mezonet – mezonety jsou blbe umistene, primo u diskoteky…)
    • Sea view (z pokoje byl super vyhled na vychod slunce, sice pres sousedni hotel, ale i tak to bylo kouzelne….tedy pokud vstavate brzy, nebo nemuzete spat;)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    INUSHKA: myslím, že vyjimkou jsou miminka, která tu termoregulaci fakt nedávají, takže tam mi přijde, že tahat dítě k moři, je fakt docela trápení toho děcka....ten první rok by mělo být v nějakém pro něj přívětivém prostředí....
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KATIA: ja som to mala od začiatku jednoducho tak, že k moru isť chcem, narodil sa v lete, takže ten rok som to oželela, ale po roku..... ale nechcem byt OT :) ako hovoríš, vtedy som tam nešla kvoli tomu, aby si to mlady pametal, ale kvoli tomu, aby som sa JA nalogala slanej vody :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: pravda ;-) Ale já tu taky jinak hájím názor, že dovolená nebo výlet se má líbit nejen dítěti, ale i nám.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    ANNAWA: Jistě že může, ale to pak neplatí premisa "dítěti je jedno, jestli je u moře nebo u rybníka" ;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: teoreticky ano, vyznám stejný názor, ale může se stát, že získáš dítě, které nesnese cestování a změny a pak je ta cesta spíš utrpením pro všechny.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Já nějak nechápu argument "dětem stačí český rybník" nebo ještě lépe "dětem je jedno, jestli jsou u moře nebo u rybníka". To jako na dovolenou člověk jezdí jen kvůli těm dětem? Je jasné, že na ně musí brát ohled a musí naplánovat cestu tak, aby jim nevadila. Ale pokud je jim, jak tolik lidí říká, opravdu jedno jestli jsou u moře nebo u rybníka, tak to snad platí oboustranně. U moře se dítě může placatit s bábovkama na pláži zrovna tak jako u toho rybníka a pokud si to rodiče užijí u moře víc, nevidím důvod nejet.
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    HANELA: radši bych jela s ditetem první sama k mori a pak až babi s dědou.

    Já to nemyslela,že děti k mori ne,jen ať si dají prvni dovolenou u nas a pak cizina,zatim jsou s vnoucaty v bytě.

    Nehledě na zdravi děti,letos jsme 2x rusili chatu,kvůli nemoci,naštěstí chata je znamych,ale mit zaplacenou dovolenou.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KATIA: to urcite:)))
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: však jo, taky primárně plánujeme cestování po čr, plány k nimž jsme se léta nedostali. ale na dovču k moři jedeme taky, proč by ne... určitě je to všechno nějak uzpůsobené miminu, ale nevidím důvod proč sedět doma, páč jemu stačí mrcasit se na podlaze... klidně si může rozšiřovat obzory mrcasením se na podlaze jinde :-)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KATIA: kazdy nechape neco a kazdy ma svuj styl cestovani. nekdo je na to, jiny zase na to. ja jsem otevrena vsemu a nelpim jen na jednom zpusobu traveni dovoleny. s kamoskama nas bavi lezet na plazi, pit drinky a cist si casaky, s manzelem jsme vetsinou jezdili autem a poznavali, nejen v evrope a s deckem uvidim, co vymyslime. letos nam budou stacit ceske luhy a haje a pristi rok se uvidi, co vymyslime.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANYSA: jako v Kodani ? tam je nejlepším tipem koupě Copenhagen Card, se kterou je zadarmo vstup do mraků muzeí a ještě MHD a na jednu kartu můžou být s dospělým dvě děti tuším do 12 let...je v tom mimo jiné vstup do Tivoli, plavby lodí po kanálech...samé pro děti atraktivní věci.....a výborné je údajně národní muzeum, jehož součástí je i dětské muzeum, ale my tam bohužel nebyli, prostě už jsme to nestihli..ale na trip advisoru je na to moře super recenzí....jo a tam je teda vstup zadarmo, nevídáno neslýcháno :-)
    ANYSA
    ANYSA --- ---
    MEDVED007: to je fajn tip, hoď ještě nějaký...
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: tak to asi zas záleží na dětech, řekla bych, že to už některé docela i ujdou dost a ne všichni dospělí jsou zas tak akční chodci... řekla bych, že si prostě v rámci svých možností zábavu udělají ;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: fajn akvárium, i když zdaleka ne tak vymazlané jako v Kodani, je i to vídeňské http://www.haus-des-meeres.at/

    Pražské mě nebralo nikdy, i proto, že je tam všechno vysoko.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: no ten NZ podnikají s dětma 8 a 5 tj. tahání v krosně nepadá v úvahu, je nutný samostatný pohyb :-(
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    a zase ve srovnání s prahou....v praze mořský svět má akvária vesměs nahoře tj. děti tam prostě ze země nevidí, tak je rodič tahá na rukách nebo děti musí pobíhat se stoličkama z Ikea....proc ?????? v Kodani všechna akvária tak, že i malé dítě tam v pohodě vidí....já fakt nevím, jestli jsme my češi tak vypatlaní nebo co :-(
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: to je výborný tip. My už jsme v Kodani byli, ale jen chvíli, takže se tam chystáme ještě.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: to si asi musí zvážit každej. viděla jsem rodiče s prckem třeba v roháčích, měli takovou krosničku_pytel, lana, nějak si ji spouštěli na těch náročnějších místech. já bych to fyzicky nedala, ale oni v pohodě a dítě vypadalo naprosto spokojeně.
    jinak spousta lidí jezdí na dovču tak, že se placatí kolem hotelu a z dané země téměř nic nevidí, tak to je fakt každýho volba, oč jim jde. já to třeba nechápala na madeiře - lidi seděli v obřích hotelích u bazénu! neb v moři se tam moc koukat nedá a to byla dovolená. to taky nechápu, proč tam pak jezdit...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    RENFRI: surfování na vlnách je famozní !!! my tam strávili 4 hodiny a dalo by se tam být i dýl, ale byli jsme prostě z těch divů úplně uondaní...protože kolikrát může být za den člověk udiven a pořád ho to bude bavit :-))) to samé akvárium, úplně nové, nádherná stavba na břehu moře a uvnitř mimo jiné akvária, kde si děti můžou šahat na různé mořské živočichy....byli jsme v x akváriích, ale tohle nikde nikoho nenapadlo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam