• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: tak víkend bych asi snesla, zase je fajn, když se vrátíte z výletu a děti se můžou ještě někde vyblbnout a doutahat :-)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MEDVED007: Ten samy pocit jsem mela pred odjezdem, ale musim rict, ze mi ten vikend naprosto nevadil. :) ale chapu to, jela jsem tam s husi kuzi:).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA:
    MADCAT: za mě....nikdy jsem s dětma nejela do takovéhle echt dětské lokality....jasně, děti by to asi uvítaly, ale já bych se zbláznila...představa dovolené/víkendu ve společnosti bandy cizích mrňavých uřvaných dětí....brrrrr....jde mi mráz po zádech :-( čímž chci říct, že obdivuju vaše oběti , které přinášíte na oltář rodičovství :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    stručnej report z týdenního pobytu v domě alois (černý důl v krkonoších) - je to mezi těma doporučovanýma pro dovolenou s děckama, co tu někdo dělal, proto to sem dávám:

napřed nás paní domácí trochu napínala, protože nebyla schopná nějak normálně rychle poslat zálohovku na firmu, ale nakonec se zadařilo a pak už převažovaly pozitiva. apartmán (spíš studio) byl teda trochu malej, tak tak jsme se tam nějak vymotali, no ale tak stejně - na dovolené přece nebudeme trávit dny zavření na cimře, takže se to dalo snést. naproti tomu zahrada velká a hlavně plná atrakcí pro děcka - skluzavky, plastový hrady, prolízačky, pískoviště bylo trochu moc vyschlý a štěrkovitý, takže se z písku nedalo nic moc postavit, ale bylo tam, dva bazény, velkej vyhřívanej sud s horkou vodou, slušně velkej trávník s lehátkama a stolečkama aby si i rodiče měli kde poválet šunky, trochu tam chybělo nějaký rovný hřiště třeba na fotbálek nebo házenou nebo cokoliv v tom duchu, bylo to prostě ve svahu. byla tam taky menší trampolína, na vedlejším pozemku byla ještě jedna velká, ale to už asi patřilo vedlejší restauraci, takže nevím, jak to bylo s pravidlama používání. děckám to bylo asi jedno, ale kdyby se něco stalo, tak nevím jak se to bude řešit. k dispozici bylo celkem velký množství odrážedel a šlapadel, opět ale trochu bohužel - vzhledem k tomu, že celej objekt byl ve svahu - s něma nebylo moc kde jezdit. sice ten svah nebyl žádnej krpál, ale i tak to děcka jezdily hlavně z kopce dolů a nahoru si to vytahovaly ručně, případně - a to většinou - šlapadla ignorovaly a zabývaly se jinýma atrakcema. trochu škoda, nějakou větší rovnou plochu by to vážně asi chtělo. některý šlapadla a vozítka už byly trochu životem unavený - tu chyběl volant nebo řídítka, tam zas něco ulomenýho nebo trochu rezavýho, rozhodně hračky nezářily novotou. trochu obnovit vozovej park by se možná slušelo.
    nevýhoda - v objektu se nevaří, takže buď každej sám na cimře, nebo vedle v restauraci tibor, odkud není problém si objednaný jídlo odnést k sobě a třeba druhej den nádobí zase vrátit. ceny v tiborovi spíš trochu vyšší, anebo su z lacinýho kraje.
    v baráku je k dispozici pračka a sušička (nevyužili jsme), wifi zdarma + ve společenské místnosti ještě pc k volnému použití, možnost objednat se na masáže, do tvořilkovské dílny bosorka (malované hrníčky apod.), je tam velkej chlaďák s alko i nealko nápojama, kde si každej bere co chce a píše si čárky na lístek, možnost objednat na každej den čerstvý pečivo (velmi dobrý) a na pondělí a čtvrtek i nějaký mléčný výrobky, myslím mlíko a jogurty.
    pán i paní domácí celkem v pohodě, ochotní, i když zrovna během našeho pobytu se uvolnili na vlastní dovolenou, takže místo nich byl záskok, ale taky bez problémů. trochu bylo vidět, že na tu bandu řvoucích harantů by to chtělo spíš nějakýho drába s karabáčem než hodnou paní, ale co už, je to barák na dovolenou s děckama, tak to podle toho občas vypadá. celkově spokojenost, ale příště pojedeme zase někam jinam, osobně nejsu příznivcem ježdění furt do zblbnutí na jedno místo.
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    nemáte někdo tip na silvestrovský pobyt někde na chatě s 3 dětmi a se psem? ideálně nejaké hory v ČR
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    Vikend straveny v hotelu PEKLO v Jizerkach.
    Protoze jsem cetla dost negativnich recenzi, jela jsem tam s tim, ze necekam nic zavratneho a ze vubec nevim, jestli jsem udelala s rezervaci dobre. Udelala. http://www.hotelpeklo.cz/

Za ty dva roky muzu porovnavat ruzny druhy ubytovani pro deti a tohle je tedy naprosta bomba. Upozornuji rovnou, ze max. pro deti do predskolniho veku.
    Nemuzu si stezovat na nic. Pokojik hodne strohy, nicmene v takovem typu hotelu se do nej fakt jdete jen vyspat. my bydleli v ubytovani typu B a meli spolecne siocialky, ale to vubec nevadilo. Cekolik uzasnych hernicek, velike hroste, 2 trampoliny a z toho jedna vylozene pro dospelaky. X motorek, vozitek, slapacich auticek, micu, kocarku, knizkya hry na pujceni na recepci v neskutecnym mnozstvi. na zdech na chodbach vychytavky, aby se dite zabavilo pri kazde ceste po hotelu. Na wc nocniky, mala prkynka, maly wc, ve sprchach vanicka, drzaky na vanicky, kybliky, zabudovana vanicka (jako v porodnici) ve vysce umyvadla.
    Zuze se naprosto nechtelo odjet a je to asi prvni ubytovaci zarizeni, kde bysme vydrzeli dyl, jak vikend.
    Bazen teply a dostacujici a jedina vytka je, ze se za nej platilo:(, ale beru to jako maly minus, clovek tam ma tolik vyuziti, ze do nej vlastne nemusi.
    Jidlelna taky naprosto vybavena pro deti. spousty jidlenich zidlicek, prebalovaci pult, mikrovlnka v malicke kuchynce, ktera je pristupna cely pobyt pro maminky. Pribory, hrnecky, misticky, podsedaky atd, atd.....jidlo jsme meli formou polopenze. Snidane naprosto dostacujici svedske stoly, vecere vyber den predem ze 3 jidel, pro me za tu cenu polopenze tez dostacujici. Placeny salatovy bar kazdy den pripraveny. vydej jidla z okynka, ale to me nevadilo, vetsi deti mely aspon dobrodruzo, ze si jdou pro jidlo s zetonem:).
    Jsem sama velky kritik ubytovani, ale tady si najdou detaily jen opravdovi rejpalove.
    To, ze je tam samy schod - to je fakt, ale je to velka horska chata, co se sklada ze 2 chat a tak to clovek musi pretrpet. ja v tom nevidela problem. Mozna maminky s tezkyma batolatama muzou trochu nadavat, nevim....
    btw. nekteri meli problem s neprijemnym personalem. pani na recepci je fakt trochu neprijemna, ale ja se tim nezabyvala. nechala jsem si vse vysvetlit a byla na me celkem mila. to same personal na baru - kdyz primhourite oko a chovate se hezky, pak se chovaji taky v pohode, ja problem nemela.

velka herna u recepce:

pohled z velke herny dolu o jidelny:

venkovni hriste vedle Typy pro "dopravni prostredky":

Typycko s velkou trampolinou:

chodbicky a vstupni hala :

jedna z hernicek - kulickova:

pohled z pokoje na venkovni hriste:

bazen:

EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    MEDVED007: toto si pamatám v bojniciach na svk na hrade, tam bol dokonca ešte taký mostík ponad nejakú priekopu a odtiaľ šahali "duchovia" po noách deckám. toto je fakt aj na mňa veľa, fuj
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MEDVED007: smarjaaa!
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: to bych nedala ani já, každopádně díky za varování.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    chtěla bych rodiče varovat před strašidelným podzemím v Táboře....jsou tam normální městské chodby pod náměstím, ok....a teď tam udělali ještě strašidelné podzemí....navštívila jsem s dětma takových atrakcí víc a vždy to bylo naprosto v pohodě....tady tam odtud vyšly dvě naprosto roztřesené bytosti, které se třepaly ještě čtvrt hodiny....je tam tma jak v pytli, jen svíčky, plno divnách zvuků a navíc v některým prostorách jsou živí lidé převlečení za duchy, kteří na okolo jdoucí hmatají, řvou, hází pavouky apod.....pro malé dítě dost přes čáru....po nás tam šel nějaký tábor....školní děti a vycházeli taky slušně vyřízení....takže tam s dětma tak nad 10 let, dřív nee
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    EVIANAIVE: akurat ja ani neviem, kam sa v taliansku oplatí :)
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    MEDVED007: diky
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EVIANAIVE: zkus ty weby co jsem dávala dole...tam je toho moře.....teda apartmány...kempy nee
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    niekto konkrétny tip na kemp/apartmány v taliansku, maximálne po kampániu a nie okolie grada, okrem caorle? :) mne už idú z hľadania oči šejdrom
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    tak po úspěšné dovolené s třemi dětmi (3,6,12) pod stanem můžu moc doporučit kemp http://www.pyhrn-priel.at/Pyhrn-Priel.at/httpdocs/index.html v Rakousku týdenní pobyt bez problému, vstřícný, příjemný rodinný kemp, psi byli také možní, našeho jsme kvůli lanovkám v horách nechali doma...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MONIA: ale místenky máš, ne?
    MONIA
    MONIA --- ---
    KATIA: jj to jem četla,ale vzhledem k tomu,že je to polský vlak směr Budapest bude to jeste zajímavé :) ale prý by nic neměl být problém, říkala paní na info. uvidíme pak podám report jak to dopadlo :)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MONIA: ano, existují kupé pro matky s dětmi, kočár si tam samozřejmě můžeš vzít s sebou a pokud tam nebude plno a vejde se ti tam, nemusíš ho v kupé ani skládat. Nikdy nikdo nic nenamítal.

LANTHAL: ona je ta část pro kočárky a pro kola, a pokud je tam víc kol, s kočárkem se tam nedostaneš, to jen na okraj, k elefantům.

MONIA: jestli budou na info vědět tolik, jako když jsem tam včera kvůli něčemu úplně jinému volala já... najdi si vyřazení vlaku na www.zelpage.cz a předpokládám, že budeš kupovat i místenky, takže uvidíš, do jakého vagonu to bude. Já na delší cesty kupuju vždycky místenku i Bartovi, mít místo i pro něj je fajn.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MONIA: v zásadě i stačí rozkliknout si konkrétní spoje na jízdním řádu a tam máš vypsané informace o vlaku...
    MONIA
    MONIA --- ---
    KATIA: LANTHAL: děkuji. Pojedu mezinárodním rychlíkem, tak se asi raději ještě řeptám na info čd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam