• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    INUSHKA: Sli jsme s kocarem z Cervenohorskeho sedla nahoru na Skalni okno pres Vresovou studanku, moc pekna prochazka.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Poradíte prosím někdo, kam se vydat v Jeseníkách na výlet s kočárkem? V záloze máme samozřejmě Praděd, ale raději bych asi něco méně frekventovaného a méně asfaltového. Na Rejvízu jsme byli loni. Díky.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    KEJKLIR: My jsme byli maximálně spokojený tady: http://www.hotel-stary-mlyn.com/dovolena-s-detmi.php a tady: http://www.balloonpenzion.cz Ani jedno není vysočina - první Krkonoše, druhé Pálava...Oboje na doporučení zde. A tohle si nemůže vynachválit příbuzná - jezdí pravidelně... http://www.penzion-permonik.cz/uvod (taky Krkonoše)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KEJKLIR: kazdy pokoj ma soucast rohovou kuchynku a socialku, moc pekne udelany pokoje.
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    MEDVED007: no ono to shanime uz od zacatku leta, ale zatim bezuspesne, hlavne neni nikdo kdo by se chopil razantne organizace, takze nekdo nahazel tipy, nekdo obvolaval a teprve ted zjistujeme, ze zatim nemame nic...

TETA_JELENA: diky, mrknu na to. ono s tou vysocinou nam stejne nezbyde nez ustoupit a vzit nakonec "cokoli" co bude vyhovovat kdekoli jinde...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    TETA_JELENA: no neni to vysocina, to je fakt....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KEJKLIR: sháníte to teda dost pozdě...pro takovouhle grupu jsme obvykle rezervovali klidně s půlročním předstihem.....a speciálně vysočina je blbá....tam je toho relativně málo a každý tam z niže uvedených důvodů chce :-)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KEJKLIR: http://www.libereckabouda.cz/

az na vystup s majitelem pri vypadku elektriky, to je pekny ubytko.
    :)
    KEJKLIR
    KEJKLIR --- ---
    prosím vás, nemáte někdo tip na ubytování na poslední víkend v září, ale aby to kapacitně zvládlo 10 párů s dítětem (vše cca 1 rok)? čili ideálně 10 dvoulůžkových pokojů? peklo jsme zkoušeli, ale tam se nedohodnem. procházel jsem zdejší tipy ale zatím bez úspěchu. jo a ideálně kdyby to bylo třeba na vysočině, resp. rozumná dostupnost ze všech koutů republiky. díky moc
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    TETA_JELENA: vypadá to hezky, pro děti ráj, ale taky bych to už nedala. Po zkušenosti z Permoníku, toto už nikdy. Pro mě strašně velká koncentrace dětí na jednom místě, stačí mi bohatě ty moje:)
    My už s kamarádkama jezdíme jen do oddělených samostatných objektů, bo máme dohromady 15 dětí, takže míchat to ještě s jinými lidmi je nemožné:) ale je fakt, že pro jedno děcko to může být super zábava s ostatníma a rodiče mají čas trochu pro sebe.
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    ...a jak říká HANELA - je fajn když se děcko může někde ještě vyblbnout a vyřádit, než aby čučelo na televizu třeba...
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    MEDVED007: no tak my jsme v té "společnosti cizích uřvaných dětí" byli všehovšudy čistýho času tak 3 hodiny, možná 4. jinak jsme byli furt někde pryč nebo na cimře, protože naše dítě je čirej materialista a cizí děcka ho naprosto nezajímají a hledí si jenom hraček (a věcí obecně). takže ostatní spoluubytovaný jsme fakt vídali jenom navečer, když jsme se odněkud vrátili a ještě nebyl čas na večerní procedury...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    ANNAWA: popravde? meli sme diky tomu hotelu vic volnyho casu nez v leckdejakym pensionu, zuzi uz pak chodila do hernicky sama a nechtela s nami travit cas....takze idealni.
    LEF
    LEF --- ---
    nahodou, kdyz se deti zabavej sami tak je to skoro to nejlepsi co muze byt. bohuzel nekdy se stanu stredem pozornosti deti a to jich pak na me visi vic nez co mam vlastni :-D ale taky je to krasny pocit kdyz jste u deti (i zicich) oblibena hracka :-D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007:
    TETA_JELENA:
    HANELA: já jsem v tomhle taky hrozná, nedala bych to.
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: tak víkend bych asi snesla, zase je fajn, když se vrátíte z výletu a děti se můžou ještě někde vyblbnout a doutahat :-)
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    MEDVED007: Ten samy pocit jsem mela pred odjezdem, ale musim rict, ze mi ten vikend naprosto nevadil. :) ale chapu to, jela jsem tam s husi kuzi:).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA:
    MADCAT: za mě....nikdy jsem s dětma nejela do takovéhle echt dětské lokality....jasně, děti by to asi uvítaly, ale já bych se zbláznila...představa dovolené/víkendu ve společnosti bandy cizích mrňavých uřvaných dětí....brrrrr....jde mi mráz po zádech :-( čímž chci říct, že obdivuju vaše oběti , které přinášíte na oltář rodičovství :-)
    MADCAT
    MADCAT --- ---
    stručnej report z týdenního pobytu v domě alois (černý důl v krkonoších) - je to mezi těma doporučovanýma pro dovolenou s děckama, co tu někdo dělal, proto to sem dávám:

napřed nás paní domácí trochu napínala, protože nebyla schopná nějak normálně rychle poslat zálohovku na firmu, ale nakonec se zadařilo a pak už převažovaly pozitiva. apartmán (spíš studio) byl teda trochu malej, tak tak jsme se tam nějak vymotali, no ale tak stejně - na dovolené přece nebudeme trávit dny zavření na cimře, takže se to dalo snést. naproti tomu zahrada velká a hlavně plná atrakcí pro děcka - skluzavky, plastový hrady, prolízačky, pískoviště bylo trochu moc vyschlý a štěrkovitý, takže se z písku nedalo nic moc postavit, ale bylo tam, dva bazény, velkej vyhřívanej sud s horkou vodou, slušně velkej trávník s lehátkama a stolečkama aby si i rodiče měli kde poválet šunky, trochu tam chybělo nějaký rovný hřiště třeba na fotbálek nebo házenou nebo cokoliv v tom duchu, bylo to prostě ve svahu. byla tam taky menší trampolína, na vedlejším pozemku byla ještě jedna velká, ale to už asi patřilo vedlejší restauraci, takže nevím, jak to bylo s pravidlama používání. děckám to bylo asi jedno, ale kdyby se něco stalo, tak nevím jak se to bude řešit. k dispozici bylo celkem velký množství odrážedel a šlapadel, opět ale trochu bohužel - vzhledem k tomu, že celej objekt byl ve svahu - s něma nebylo moc kde jezdit. sice ten svah nebyl žádnej krpál, ale i tak to děcka jezdily hlavně z kopce dolů a nahoru si to vytahovaly ručně, případně - a to většinou - šlapadla ignorovaly a zabývaly se jinýma atrakcema. trochu škoda, nějakou větší rovnou plochu by to vážně asi chtělo. některý šlapadla a vozítka už byly trochu životem unavený - tu chyběl volant nebo řídítka, tam zas něco ulomenýho nebo trochu rezavýho, rozhodně hračky nezářily novotou. trochu obnovit vozovej park by se možná slušelo.
    nevýhoda - v objektu se nevaří, takže buď každej sám na cimře, nebo vedle v restauraci tibor, odkud není problém si objednaný jídlo odnést k sobě a třeba druhej den nádobí zase vrátit. ceny v tiborovi spíš trochu vyšší, anebo su z lacinýho kraje.
    v baráku je k dispozici pračka a sušička (nevyužili jsme), wifi zdarma + ve společenské místnosti ještě pc k volnému použití, možnost objednat se na masáže, do tvořilkovské dílny bosorka (malované hrníčky apod.), je tam velkej chlaďák s alko i nealko nápojama, kde si každej bere co chce a píše si čárky na lístek, možnost objednat na každej den čerstvý pečivo (velmi dobrý) a na pondělí a čtvrtek i nějaký mléčný výrobky, myslím mlíko a jogurty.
    pán i paní domácí celkem v pohodě, ochotní, i když zrovna během našeho pobytu se uvolnili na vlastní dovolenou, takže místo nich byl záskok, ale taky bez problémů. trochu bylo vidět, že na tu bandu řvoucích harantů by to chtělo spíš nějakýho drába s karabáčem než hodnou paní, ale co už, je to barák na dovolenou s děckama, tak to podle toho občas vypadá. celkově spokojenost, ale příště pojedeme zase někam jinam, osobně nejsu příznivcem ježdění furt do zblbnutí na jedno místo.
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    nemáte někdo tip na silvestrovský pobyt někde na chatě s 3 dětmi a se psem? ideálně nejaké hory v ČR
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam