• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZABITULKA: max tě nechají, abys z toho trochu ucucla, že to je fakt pití a ne tekutina na bombu :-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    PETATA supr,dekuji moc.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ZABITULKA: projde, mela jsem 2 lahvicky, celkem litr
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Prosim radu zkusene letecke cestovatele s detmi. Zitra letime a resim,zda mi projde na palubu piti pro dite s obsahem vic jqk 100ml? koupila bych ji piti az za odbavenim,ale dle planku je na brnenskem letisti za odbavenim uz jen kavarna a ne obchudek?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: Možná budeš, jako my, překvapená, jak to děti dobře snáší. Tuto cestu jsme letos už absolvovali dvakrát, děti máme podobně staré jako ty (2x necelé 2 a 4) a bylo to vždycky nečekaně v pohodě. Jeli jsme to za jeden den, poprvé jsme měli taky vytipovaná odpočivadla a hříště, pak jsme ale zjistili, že kluci se zabaví prakticky všude.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZABITULKA: na nás taky ledaskdo koukal jako na blázny, ale my též byli nadšení.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    BEBERA: pres madarsko jsme to brali naposledy tez a spali jsme u balatonu a byl to napqd k nezaplaceni! za a cesta byla unosna,za.b rano.jsme v madarsku objevoli supr blesi trh a bezvadne se na nem nasnidali,za c madarske benzinky jsme vyhodnotili jako nejlepsi na te trase. Teda tehdy jsme jeli sami dospeli.ale prave jsme se shpdli,ze s detma jedine tak.
    HANELA
    HANELA --- ---
    BEBERA: tak taky pauzy podle toho, kde budete nocovat
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    ANNAWA: Podivam se na to Maďarsko, o kolik je delsi. Pokud bychom jeli s mužem, nevadí mít i cestu jako cíl, naopak radi stavime cestou na zajímavých místech. Takhle si nějak ani nedovedou navodit pocit, ze by ta cesta třeba mohla byt zajímavá nebo fajn, zatím se připravují na "přežít" a cílem je jen a pouze dostat se ve zdraví domu... Ale třeba jen zbytečně panikarim, zrovna tak jsem mela strach byt se dvěma dětmi sama u more a je to zatím super..
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    HANELA: Tech jedenáct, dvanáct hodin se obavám, ze nezkratim:(V noci prakticky nevidím, bylo by riskantní tak jet, i když by to pro něj bylo nejlepší... Rozdělila jsem to teoreticky do tři dnu proto, ze tak min 6 hodin pokryjí jeho posledním spánkem... Moje představa je, ze pojedu co to da a az to bude nesnesitelné, zástavním na předem vytipovanych místech, kde bude pro děti něco zajímavého, vzhledem k tomu, ze jsou malé (2,4), nepotřebují nic extra (ani hrady,ani hory ještě moc neoceni). . Seznam odpočívadel s hřišti už mam
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: právě, pro mě je taky cesta záhřeb - maribor- graz dost nuda, alpy lepší, maďarsko taky.
    HANELA
    HANELA --- ---
    ANNAWA: my taky rádi se stavujeme na různých místech. Když jsme jedeme k moři autem, cestou se vždycky ještě někde zastavíme, je mi líto jen tak tu cestu prolítnout. Jen našim klukům cestování nevadilo, psala jsem v rámci "utrpení" zkrátit cestu :-)))

    zrovna na trase Zadar - Maribor- ČR není nic moc zajímavého, my jezdili spíš vlevo/západně a stavili se v Alpách. Jen vím, že za Mariborem u hranic jsou hezké hrady :D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: koukám, že Biograd na moři je kousek od zadaru, takže já bych volila stejnou cestu. Letošní nevýhodou jsou teda opravy na D1, kde se to občas vleče, ale tam záleží na dni, my po ní jeli do Prahy teď v sobotu odpoledne, bylo to v pohodě, v neděli je to horší a tak podobně. Ono když pojedeš přes Budějovice, tak taky nakonec můžeš uvíznout na Strakonické - minulou neděli hodinu a půl někde u Příbrami).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HANELA: moje zkušenost je teda jiná, dlouhé cesty dělíme a užijeme si něco i v jejich průběhu.

    BEBERA: my jsme jeli loni do Chorv a z Chorv cíleně přes Maďarsko, což vypadá jako úlet, ale my jsme byli spokojení, delší je to trochu, díky dálnicím to je dobrá cesta - byli jsme u Zadaru, odkud nová dálnice vede rovnou na sever, spali jsme u Balatonu, kde jsme se koupali. Cestou tam se stavili na Děvině u Bratislavy, cetsou zpátky v Bratislavě. Pro nás často i cesta je cíl.
    Na chorvatských dálnicích je odpočívadel dost málo, ale vím o dvou, která jsou celkem fajn, i pro děti, ale musela bych to najít.
    HANELA
    HANELA --- ---
    BEBERA: ale zase když to synek tak těžce snáší, enbylo by lepší zkrátit utrpení na minimum a dojet co nejdřív (tedy taky jak Ty to zvládneš)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Annawa: nejde mi odpovědět. Z Biogradu na mori, plán je pres Záhřeb, okolo Mariboru, pres Graz a České Budějovice...
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    neměl byste někdo tip na příjemné ubytování, ideálně i trochu vybavené pro roční děti, v blízkosti Lipna?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: odkud z Chorvatska?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Pojedu koncem týdne s dětmi sama z Chorvatska a vzhledem k tomu,ze ve tmě špatně vidím, pojedem pres den. Nikam nespechame, rozdělím cestu do dvou dnu, možná i do tři, podle toho,jak bude mladsi syn jecet (nerad jezdí autem). Mate prosím někdo tipy na zastávky cestou? Hledám třeba jezero s plazickou kousek od dálnice,kde by děti mohli hodinu házet kameny do vody, nebo nějaké pěkne hřiště na odpocivadle, rada budu i za tip na benzinku se slušnou restauraci apod. Budu i googlit, ale vzhledem k podmínkám (sedim polita repelentem uprostřed obrovského hejna komaru na plastové židli v rohu zahrady, kde je jedine místo s jakž takž WiFi signálem), budu moc rada za každý tip:)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam