• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    THERY
    THERY --- ---
    IBERIA: Když jsem hledali dovolenou v červnu, tak ten samý zájezd byl na Invii dražší než přímo u cestovky.
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    IBERIA: cez inviu hľadám každý rok tak dva týždne :) ak ti nevyhovuje, dá sa potom aj pozrieť, aká cestovka ten zájazd usporiadava. jediné čo by som vytkla invii je, že sme pred rokom dali nezávazne objednat (termín odjazdu tak týždeň dva? ) a ešte nejaké doplňujúce otázky ohľadne WIFIny atd, a týpek hneď za pár minút volal, že to musíme HNEĎ zaplatiť, a rýchlo naskenovať zmluvu a kdesi-čosi (ja sama doma s deckom bez skeneru a pasov a blabla) zavolal mi tak 5x ...taký streser, že uf, uplne bol z toho na vetvu, že predá zájazd alebo neviem čo.
    ale tento rok to bolo OK, všetko prebehlo uplne v poriadku :) keby dajaké otázky, pošta
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: proto jsme docela rádi jezdili s těmi "nacesty", protože to obvykle nebylo s nějakým delegátem, nebo hodně omezený kontakt, ale měli jsme zajištěný let - doprava z letiště a ubytko. ona hlavně ta doprava z letiště v tom rozpočtu taky docela hraje cenu.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Díky, takže cestovka. Máte něco zásadního proti vyhledávání přes Invii? Nějaký tip na baby friendly hotel na západě Kréty (klidně i jižní pobřeží), možná v krajním případě až po Rethymno, kdyby šlo o vámi osvědčenou ubytovací pecku:)
    LAURA
    LAURA --- ---
    IBERIA: z cech podle me letenku levne nekoupite, mozna z nemecka (mrkni na stranky tui, tam je krety docela dost). Myslim nicmene, ze nejaky last minute zajezd vyjde urcite nejlevneji.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IBERIA: v drtivé většině případů vyjde líp (bohužel) cestovka....chtěli jsme letos někam do Řecka a po zevrubném zkoumání jsme k tomu závěru taky dospěli, což nás natolik odradilo, že jsme jeli jinam...jsme dost zatvrzelí odpůrci cestovek :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    IBERIA: zkus www.nacesty.cz. lokalitu jste vybrali skvělou
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Jo a auto jednoznacne nepujcovat pres cestovku,ale v nejbkizsi pujcovne.my meli v plakiasu pujceno od Monza a koukali jsme v chanie na letisti,ze tam maji office taky.nevim,zda primo v letistni hale,ale na letistnim parkovisti jsou.a jsou cenove prijatelni.
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    IBERIA: z krety jsme se vratili pred 14 dny a vzhkedem k tomu,ze jsme jeki na last minute,jednoznacne nas vyslo lip koupit to od cestovky. Z cr z brna do chanie lita travelservice. Mate ale moznost se i cestovky zeptat pouze na letenku.treba iason,s kterym jsme leteli my,to na svych strankach ma v nabidce za 8900.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Narychlo se nám uvolnil termín začátkem října a chtěli bychom na Krétu k Chanii (2 dospělí, čtyřleťačka a ročňátko; model ubytování se snídaní a večeří a půjčit si auto), co řeším je, zda to vyjde výhodněji s cestovkou nebo bez. Muž tvrdí, že s cestovkou kvůli ceně letenek a já při rychlém hledání mu zatím dávám za pravdu. Nějaké názory a hlavně tipy na stránky s ubytováním a letenkami (znám jen germanwings a ty do Chanie nelétají)? Předem děkuji.
    LEF
    LEF --- ---
    KOZICH2: bych rek ze je docela pozde. pokud mas namysli palavske vinobrai, tak snad uz jen yacht club Dolni Vestonice, je tam kemp a je to cca 10 minut do Pavlova (ale do kopca no), nebo pak nekde na vinohrade :-D
    KOZICH2
    KOZICH2 --- ---
    ahoj nemáte tip na ubytování pro dva dospelé a dve až tri deti behem pálevského vinobraní nekde v okolí na jednu noc?
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Tak jsme nakonec cestu zvládli za jeden den, kluci naprosto překvapili, byli oba úžasní. Starší se skoro celou cestu staral o mladšího, pomáhal mu píchat brčka do krabičkových pití, hledal bonbony, podával dudlíky, kontroloval, jestli je zapásaný, volil na tabletu na střídačku pohádky, které si mladší přál. Vytipovaná místa na zastavení jsme nakonec minuli, protože vždycky jeden z nich spal, zato jsme stavěli snad na všech ostatních benzínkách (aspoň mi to tak přijde, když jsem jezdívala sama, nikde jsem zásadně nestavěla). Krize byla jen jedna malá mezi Slovinskem a Rakouskem, kdy na mě i na staršího syna padla únava a mladší ječel, že chce pitíčko, ale brčko mu spadlo na zem, a druhá na u rakousko-českých hranic, kdy jsem odbočila podle oranžové cedule "Umleitung-Prag" a pak snad hodinu jela prakticky sama po všelijakých vesničkách a mezi poli, občas jen minula osamělou ceduli "Umleitung", abych zničehonic přijela k ceduli "Umleitung-Linz", což mě svou nelogičností dokonale popletlo. Zmateně jsem hledala cestu domů za setrvalého řevu mladšího, který když neječel, tak vylézal z autosedačky, tam jsem chvíli měla úplě zoufalý pocit, že jsme tak blízko u cíle a snad nedojedem...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANNAWA: byla jsem svědkem, kdy rodinu s několika lahvemi nechali určit, kterě pití je dítěte, a zbytek jim vyhodili. Zatímco my jsme vedle s několika lahvemi a litrovou termoskou v pohodě prošli.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ZABITULKA:
    MEDVED007: ale někdy buzerujou a pití nechtějí nechat, ale v Brně by nemuseli, zvláště pokud jde o malinké dítě.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZABITULKA: max tě nechají, abys z toho trochu ucucla, že to je fakt pití a ne tekutina na bombu :-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    PETATA supr,dekuji moc.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ZABITULKA: projde, mela jsem 2 lahvicky, celkem litr
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    Prosim radu zkusene letecke cestovatele s detmi. Zitra letime a resim,zda mi projde na palubu piti pro dite s obsahem vic jqk 100ml? koupila bych ji piti az za odbavenim,ale dle planku je na brnenskem letisti za odbavenim uz jen kavarna a ne obchudek?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: Možná budeš, jako my, překvapená, jak to děti dobře snáší. Tuto cestu jsme letos už absolvovali dvakrát, děti máme podobně staré jako ty (2x necelé 2 a 4) a bylo to vždycky nečekaně v pohodě. Jeli jsme to za jeden den, poprvé jsme měli taky vytipovaná odpočivadla a hříště, pak jsme ale zjistili, že kluci se zabaví prakticky všude.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam