• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: jasně, každý to má jinak, ale pro mě jsou resorty a priori myslící na děti nepříjemné a určitě bych si tam neodpočinula.
    My beztak nikdy nejezdíme s CK, takže si všechno organizujeme i na místě sami, pro nás značka ideál.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    OMNIHASH: No j os jedním děckem to je eště prdel, ale jak jich máš víc, tak doma přes rok je celkem záhul a člověk můlže být rád, že na týden vypne a leží jen tak u moře. A věřte mi nebo ne, mně je úplně u zadlku jestli ležím v hotelu v řecku nebo v itálii nebo ve španělsku. Jak to bylo dřív neřeš, byla jiná doba, babičky hlídali, byli jinak důchody apod.
    ANNAWA: Já chci tam, kde je to ideální pro děti.Tím je zajištěno i to, že my rodiče si řádně odpočineme. Pokud bych si měl dovolenou vybrat já, jedu do amazonského pralesa. Já znám spíše opačný extrém, kdy rodiče myslí (i přes rok) hlavně na sebe a děcka se jim musí podřizovat.

    PETATA: Jinak jo, ta Menorcaje fajn. Ale já chápal výlety jako fakultativní výlety v rámci CK popř. toho hotelu. To že s du projít po pláži nebo si zajededu do obchodu neberu jako výlet.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ANNAWA: Hlavně potom, co se mi vrátil známej z dvouročního pobytu v Asii včetně půl roku na loďce, co si tam koupil, s prtětem co se spokojeně batolilo na pláži mi příjdou tyhle obavy docela komický. Tak nějak si říkám, jak to zvládla moje máti v době, kdy se k plážím ject nedalo, hřiště nebyly, nebo byly tak supernebezpečný, že se dneska musej bourat a na nějakej hotel nebyly peníze.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: zaměstnanci naprostý souhlas s Ev, pokud dítě cestování zvládá, jezdí tam, kam chci ja.
    Pokud bych volila podle děti, nebude to pro ně žádná dovolena a to zase prr. Navíc si nemyslím, že dítě potřebuje hernu na každém rohu. Skoro to považuji za nevychovne, či jak to říci.
    Samozřejmě, nevezmu dítě do horoucich pekel není extrémní turistiku, ale jinak?
    Osvedcene mám, že mu toliko stačí přizpůsobit tempo.

    Osobně mám pocit, že to lidé s branim ohledu na děti při plánování dovolených přehánějí. Až budou v pubertě, budete porad jezdit tam, kam chtějí děti? Dobře vám tak ;-)

    Vrcholem hrůzy je pro me známá, která dva letní týdny obětuje na objíždění zábavních parku, protože děti to mají rády. A pak fnuka, že na její cestování nezbyva.
    PETATA
    PETATA --- ---
    KEIKIN: všechno je o náhodě a v červnu můžou být tropy a naopak v srpnu polojasno, ale stále je to o tom najít vhodný termín a oblast...
    letos jsme byli na Menorce (přelom června a července) a tamější klimatické podmínky jsou velice příznivé na dovolenou s dětmi a s možností cestování po ostrově (používali jsme místní MHD nebo naše nohy)
    Byla to naše nejkrásnější dovolená, moře a pláž byli naprosto perfektní a přijeli jsme odpočatí jako nikdy
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KEIKIN:no ano, to je iná, keby som chcela dovolenku podľa seba, tak idem sama s kamoškami, akurát som matka a mám dve tak malé deti, že sa mi to ešte pár rokov nepodarí hehe :) práve sa čudujem, lebo s malými deckami sa mne, ako matke, teda veľmi na pláži polehávať nepodarilo, vkuse za nimi behám atd atd, ale teda aby som nekrivdila, zapojí sa aj otec, ale určite to nie je o ležaní a relaxovaní pri morskom vánku :D možno keď obaja spia na 50 minut
    tento rok sme boli koncom srpna napr.......to je to isté :D
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    EVIANAIVE: já ti to říkám za sebe, nic neřeším. Já sem nikdy nebyl na vylehávání na pláži, ale od té doby co mám děti, tak se rád na týden vyvalím u vody. A třeba my si v septemberi nemůžeme vyjet, protože to je zrovna nejvíc práce.
    Jinými slovy, když si chci dovolenou podle sebe, tak jedu bez dětí :-)
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KEIKIN: a sám by si išiel/išla za takých podmienok na dovolenku? .o) asi nie. hrotíš hlúposti.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PETATA: to je fakt. Ale i tak, na dovču s děckama jedeš většinou když je teplo, kvůli koupání. A většinou přes den je horko, takže si ráda, když sou děti chvilku ve stínu. Pak máš možnost jet někam klimatizovaným busem, což děti ne úplně vždy snáší. Pak už zbývá si najmout si taxika s několika dětskýma sedačkama apod..Ale kam chceš jet ? Děti většinou nic nezajímá, chtějí si hrát a koupat se. Relativně jediná jakžtakž možnost je nastoupit do lodi a chvilku se projet.
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KEIKIN: nechápem čo riešiš :) pri rodinnej dovolenke hľadím, aby bolo dobre CELEJ rodine, takže hľadím aj na seba, keďže sa celý rok snažím makať na plné pecky. a každá dovolenka mi zatiaľ vyšla na 99 percent perfektne s jedným i dvomi malými deťmi .o) takže jazdíme začiatkom septembra napr, nikdy som na dovolenku nešla, ani za slobodna bezdetna, koncom júla :)
    PETATA
    PETATA --- ---
    KEIKIN: ja bych s malym ditetem nejela v ukrutnych tropech ani na dovolenou k mori... viz vhodne zvoleny termin a pocasi...
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    PETATA: Tak ono záležíé kolik máš dětí a jaké je počasí. Ty bys třeba s třema malýma děckama v horku jela někam do rozpáleného města ?
    PETATA
    PETATA --- ---
    KEIKIN: proc by se clovek na dovolene s detmi nedostal na vylety do okoli?
    ty parametry, co jsi vypsal, jsou splnitelne v mnoha lokalitach, proc si tedy nevybrat neco podle sebe?
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    EVIANAIVE: JÁ na sebe při rodiné dovolené nehledím. Snažím se vše podřít potřebám dětí. Je mi fakt putna jestli budu na Lefkadě, na Kanárech nebo v Chorvatsku. Jak jsem psal, jsou důležitější parametry než poloha hotelového resortu. Stejně se na okolní výlety nedostaneš, takže je to fuk. Napíšu jen pár důležitých parametrů:
    1. Termín - nejdůležitější. Už párkrát se stalo, že si něco plánuješ a pak ti děti onemocní
    2. Vhodně zvolené počasí (ani moc horko ani moc zima, tak do 30 stupňů)
    2. Odlet z nejblkižšího letiště.
    3. Hotel by měl obsahovat bazény s teplou vodou, dětská hřiště, herny.
    4. Hotel by měl být hned u pláže, ne aby mezi pláží a hotelem vedla silnice
    5. Pokoj pokud možno s terasou
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KEIKIN: nechce sa mi flejmovať, tak len toľko: práve preto, že dvojročnému je to jedno, mám vačšiu voľnosť si zatiaľ vybrať JA , kam chcem ísť, takže keď chcem ísť tento rok na lefkadu (lacnejšie a jednoduchšie cez dobrú cestovku ako na blind), tak sa neuspokojím s mácháčom len preto, že dieťaťu je jedno, kam ho posadím .o) a zrovna teda mojmu dvojročnému sa more ohromne páčilo, rada otváram nové obzory.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    EVIANAIVE: to nevím ,myslím že dětem je to taky jedno. Jako dvouleté dítě když posadíš do písku k moři nebo do písku na u jezírka tak nepozná rozdíl.
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KEIKIN: no jasné, každý to máme inak.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    EVIANAIVE: jako když jedu s dětmi je mi úplně jedno kam. Důležité jsou pro mně jiné paramtry.
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    KEIKIN: hehe :) tak keď chcem niekam ísť, chcem ísť tam, a nie inam predsa :D
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    IBERIA: Já si ale naopak myslím, že je lepší si koupit letenku přes nízkonákladovku. Jen s tím, že nepojedeš zrovna tam kam chceš. Ceny letenek jsou za babku a hotel se dá v klidu zajistit přes net.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam