INUSHKA: tak ona mateřská je celkem specifické a ve finále poměrně krátké období....daleko delší je potom ta "dvoukariérová domácnost", jak to nazýváš....nicméně podle mě to už ani dneska tak není, protože mrak ženských na mateřské stejně nějak pracuje a tudíž je pro ně dovolená změna.....
já na mateřské hlavně potřebovala , abych nemusela vařit a starat se o domácnost, takže jsme hledali ubytování, kde bylo možné se najíst....víc jsem nepotřebovala. naopak bylo hrozně fajn být jen s manželem a dětma, protože s dětma jsem sice byla furt, ale "jinak"....i mateřská má svoje všední a nevšední dny...a další prvek byl ten, že jsme si my "na mateřské" všechny užily chlapa....být tam armáda babiček a tetiček, tak to tak natuty nebude....což by mě osobně prostě mrzelo.....
nicméně chápu, že každý to má jinak a je prima si to nastavit podle sebe, jediné, co mi přijde smutné je to, když mi občas lidi říkají, že MUSÍ na dovolenou jezdit s někým dalším, protože by se s partnerem nudili/hádali a děti by prudili....když ta rodina sama se sebou neumí vyjít, no tak to potěš koště :-(