• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    TRISSIE: My jezdíme do Jizerek, kousek od Hrabětic (kousek od Bedřichova) a s prostředím jsme spokojeni, dá se tam i lyžovat i na procházky. Ale s ubytováním neporadím, bydlíme u známých na chalupě.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TRISSIE: v téhle konstelaci bych se skoro vykašlala na hory, protože tam je to na procházky dycky blbý....obvykle jedna silnice zasekaná autama a okolo sjezdovky nebo běžkařské trasy, kam nemůžeš ani pěšky natož s kočárkem. uvažovala bych o místech typu vysočina, kde se připadně nějaký vlek taky najde, ale je to tam a priori spíš na ty vycházky....my takhle byli jednou kousek od Jihlavy a bylo to fajn...v Jihlavě je ZOO, která je otevřená celoročně (nebo aspoň byla) , slušný bazén když je počasí na pytel a vůbec to bylo takové milé nenáročné.....
    nebo jsme jako první lyžování byli na Lipně, tam je super, když Lipno zamrzne...můžeš courat nebo bruslit široko daleko a pro děti je tam super výuka, navíc se na děti velmi silně zaměřují, takže se snadno najdou vnitřní herny, skoro každá hospoda měla nějaký koutek....ale ty ceny, ty ceny...my tam byli s tříletou a roční a ta starší se tam naučila lyžovat velmi slušně
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    TRISSIE: byli jsme v lete http://umysaka.cz/zima/u-mysaka-zima.php ale je to vetsi chata (bylo nas sest familii, slusnej bugr :-) ) a spokojeni, jen nevim, jak to tam letos je s lyzovanim, byly pry nejake spory kvuli vlekum, ale nikde nic nepisou
    je tam dobre vybavena kuchyn, jidelna a herna (parada...)
    PETATA
    PETATA --- ---
    TRISSIE: my se letos chystame taky s detma a zatim jsou v nejuzsim vyberu Paseky nad Jizerou
    nejakou zimu nazpet jsme tam meli pronajatou chatu primo u sjezdovky, takze na lyzich si se dostala az k chate
    prislo mi idealni, ze se deti muzou batolit a stavet snehulaky u chaty (pres ni sjezdovka nevedla), muzeme se lehce stridat v lyzovani atd
    HANELA
    HANELA --- ---
    TRISSIE: my na Boží Dar hodně jezdili, nám se tam líbilo, ale přišlo mi, že je tam velmi omezená možnost procházek, protože mimo město to hodně fouká. Zato sníh je tam skoro pořád.

    Jinak ideální mi pro vaši věkovou kategorii přijde Harrachov.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    Kam po Čechách na zimní dovolenou s hodně malými dětmi (3r4m, 2x 20m, 2r8m) - pojedeme dvě rodiny, děti určitě lyžovat nebudou, ale my rodiče bychom se teoreticky mohli vystřídat a třeba se na tu sjezdovku i dostat. Primárně by tam ale mělo být hezky na vycházky (s kočárem a chodícími dětmi, takže žádný extrém).
    Ideálně chceme pronajmout celou chalupu.

    Dívala jsem se na Boží dar, který by se mi jako lokalita líbil asi nejvíc (Ježíškova stezka je tak asi optimální na ty procházky), ale ubytování je tam dost drahé. Nepotřebujeme zázemí typu restaurací a wellness parků, na výlety případně pojedeme autem. Takže, kde jinde?
    KATIA
    KATIA --- ---
    2733: u pojistky jsem řešila výši pojistné částky, pokud máte nějakou hodně nízkou, tak bych zvážila lepší pojistku. s autosedačkou neporadím. kočár nám nechali ke vchodu do letadla a po příletu jsme ho vyzvedávali v oversized. kombinaci si vzít nemůžete? jako bez korby, jenom s autosedačkou? to by vám podle mě odbavili na stejno. jestli odbaví kočár i navíc k tomu autosedačku, to nevím, takže jak píše ALI_EN:
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    2733: no jestli aerolinky to nejak nemaji popsany na svejch strankach, tak jim posli mail.. anebo se zeptejte pujcovny, odkud budete mit auto, jestli je taky nepujcujou
    2733
    2733 --- ---
    Uz jsem se ptala vedle, ale jeste cestovatelsky-upresnujici dotazy.. V patek letime s petimesicnim prckem na prvni dovolenou na Tenerife. Let 4-5h. Transfer z letiste asi hodinu. Ve Spanelsku pry neni povinna autosedacka, takze pro transfer z letiste (a jestli si tam na par dni pujcime auto, bude se taky hodit) nam u Fischera poradili si vzit svoji, ze nam ji V KOCARU daji na palubu. Myslite, ze je to realny? Plus resili jste nejake detske pripojisteni? (mame k zajezdu pro vsechny tri pojisteni od Evropsky). Mate zkusenosti? Diky!
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OMNIHASH: slusny. my teda vzhledem k malymu a taky k nasemu pohodli pojedem trosku vic civilizovane.. varic budem mit a zachod na lodi asi taky nechame.. uvidime, ted nam ji privezli a brzo na tom snad zacnem makat, coz bude trvat pocitame tak rok. Svist mezi tim odroste, takze uz to hold nebude pohodlny cestovani s nemluvnetem, mno :]
    Kazdopadne si chcem vsechno prizpusobit tomu, abysme na lodi mohli par let zit.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    ALI_EN: Tak co si budeme povídat, punk to byl velkej. Asi jako v dodávce. Nikam moc nejezdili, spíš se courali u pobřeží a když bylo nejhůř, tak si najímali ubytko na souši. Spíš než bezpečnost byl větší problém logistika, páč loď neměla vařič a elektřiny bylo taky pomálu, ale vypadal ve výsledku nadšeně.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    OMNIHASH: a spokojenost? my jsme prave v procesu nakupu plachetnice, na kery s malym hodlame odplout do Asie...
    2733
    2733 --- ---
    PETATA: Primo ke skale to asi s kocarem neni (nezkousela jsem teda, jen co si pamatuju z drivejska, jinak ale vyhled je z ni ale super), je to tam moc hezky prave i po tech neznacenejch lesnich cestach (co jsou v mape carkovane)..

    Jeste jsem si vzpomnela, jestli neznas, kousek od Zebraku.. v Tocniku je fajn hostinec U Vaclava IV. (na gulas) a za rohem Bar Barka (na kafe/caj - jen to chce overit na webu otviracku). Okoli taky moc pekny, jezdili jsme tam driv na houby..;))
    PETATA
    PETATA --- ---
    2733: Díky za tip na tu skálu. Chystáme se tam následující víkend udělat zase jiný okruh s kamarádama, tak to omrknem

    Tam jsme jeli v létě na kole a přesně byl náš cíl Zastávka. Parádní!
    2733
    2733 --- ---
    PETATA: JJ Na Svate je fajn!;)) Da se tam i prochodit les kolem Vrani skaly - byla jsem minuly tyden a moc prijemna podzimni prochazka!
    Jinak za sebe doporucuju 10 km vejlet z Berouna do Nizbora po cyklostezce podel reky. Vrcholem je Zastavka Nizbor u Hanaka a vlakem zpatky do Be. Jen bacha, rikali nam, ze nadchazejici vikend uz bude posledni pred sezonni zavirackou.
    PETATA
    PETATA --- ---
    MONI: diky za tip, rada s ni cestujeme a nastesti snad i ona s nami a rada bych s ni nekdy jela na vikend na farmu do nejake stylove chaloupky

    btw doufam, ze letos bude snih a konecne si spolecne uzijeme nejake poradne hory
    MONI
    MONI --- ---
    PETATA: Minulý týden jsme objevili severně od Plzně oblast u městečka Radnice:
    - rozhledna Břasy - postavena v r. 2013, vstupné dobrovolné
    - naučná stezka Po stopách důlní činnosti na Břasku - vyznačena v létě 2014, západně od obce Břasy, průchozí s kočárkem, lesy, louky, jezero, zakonzervovaný zbytek černouhelné sloje (http://www.obecbrasy.cz/turista/naucna-stezka/)
    - farma Dvorec (http://www.farmadvorec.cz/) - za 50 Kč/os prohlídka, možnost ubytování (krásné nové pokoje v dřevěném podkroví), obora laní, mufloni, divoká prasata, kozy, mini ovce, poník, angus krávy. Naše holčička tam byla nadšená:-)
    - restaurace Boema (http://www.laboema.cz/) na náměstí v Radnicích - vynikající jídlo, dezerty a domácí zmrzlina. Dětský koutek nemají, ale interiér je prostorný s koberci a lustry a dítě se tam nenudilo.
    PETATA
    PETATA --- ---
    HUJERKA: kdekoliv :) na vylety vyrazime casto, takze i tipy na vzdalenejsi destinace se hodi, kdyz jsme tam treba na dele v ramci dovolene
    jinak se samozrejme v ramci vikendovych vyletu radi pohybujeme nekde v kratke dojezdove vzdalenosti (Pha zapad)

    nakonec jsme vyrazili k Zebraku na cca 8km okruh krasnym lesem na serii kesek ZOO Zebrak a koncime v restauraci Na Svate, prave cekame na opozdeny obed :)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    PETATA: a kde by to mělo být? my třeba měli včera příjemnou 10 km procházku podél Bílého Labe ze Špindlu přes Medvědín na Boudu Bílé Labe a zpět
    PETATA
    PETATA --- ---
    Nějaké tipy na podzimní výlet? Ideálně cesta pro kočárek (nemusí být asfalt, ale aby jsme nevyklepali dítě), les, podél řeky... to je jedno a něco příjemného na závěr (hospůdka, kavárna- baby friendly prostředí výhodou :) )
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    KEIKIN: to je blbost, dětem bohatě stačí les, rybník a louka a samozřejmě partička kamarádů. Jezdíme každoročně banda dětí a dospělých a letos jsem zakázala jakékoli mobily, tablety, iphony a podobné věci a naše děti 6-10 let si báječně vystačily jen spolu v lese, žádné vymoženosti jim nechyběly.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KEIKIN: nechtěj, pokud jim to rodič nezavede jako normu, tak to nechtej. Naše nejmenší dítě hřiště potesi, když na něj narazíme, ale nevyžaduje to. Je teda zase svihlej přes vlaky, ty pravda vyžaduje, ale taky v mire unosne. Mám na mysli vlaky coby veřejnou dopravu.
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    HANELA: děti ale dneska chtějí právě ty herničky, tobogány, skluzavky atd. Nebo sledovat pohádky či hrát hry na PC. V tomhle sme to měli jako děti ulehčené, že nebylo tolik lákadel jako dnes.
    HANELA
    HANELA --- ---
    KEIKIN: jj, to máš pravdu, já jako dítě jsem byla moc spokojená na chatě, že by se mělo jezdilo někam na dovolenou, to přišlo až ve škole, když o tom mluvily děti.
    jj, každý to má jinak :)
    KEIKIN
    KEIKIN --- ---
    MEDVED007: rozumím, každý máme jinak.
    INUSHKA: Jo tak jsem letos trávil dovolenou. Vždycky jeden dva dny volna na maltu a zlaté písky.

    Ale jak vás tak čtu dámy, tak je to všude vesměs stejné. Ideální je mít dovolenou takovou, aby se lišila od stereotypu všedního dne. A jelikož každý žijeme trošku jiné životy, máme jiné výchozí podmínky tak naše dovolené vypadají rozdílně. Vhodný prototyp pro rodinou dovolenou je tedy chiméra.

    Dovolenou potřebují více rodiče jak děti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam