• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    2733
    2733 --- ---
    ANNAWA: Okej, tak to se tam vydam)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    2733: šli jsme to s kočárem loni a bylo to ok, máme tedy terénní, ale žádné drama si nepamatuju.
    2733
    2733 --- ---
    ANNAWA: Jee Krivoklat-Zbecno jsme chodili jeste jako bezdetni;)) Da se to ted s kocarem? V mych vzpominkach je to k prehrade celkem divoka lesni cesta
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    2733: hezká a taky liduprostá je u cesta z Křivoklátu do Zbecna.

    Moje dítě občas po medvedech zatouží, ale chodíme tam mimo sezónu. Zatím naposledy jsme dali nádraží Beroun - medvědi - Srbsko s odrazedlem v lednu.
    2733
    2733 --- ---
    TETA_JELENA: Muj rajon je sice taky Berounsko, ale napada me jeden fajn vejlet, co jsme sli v zime. Vlakem z Holesovickyho nadrazi do Roztok a odtud pesky do Unetic. Moc hezka cesta lesem, cca 5km, s kocarem bez problemu (jen nesmi byt vylozene bahno, ale dali jsme to i tak;)). A jako bonus, pro ty, kdo neznaj, je v Uneticich skvela hospoda U Lasiku. Pivo, domaci kolace sladky i slany, velkej dvur s kralikama, super atmosfera.

    Medvedarium v Beroune je na me teda az moc velkej mainstream, resp. je tam furt narvano. Ale chapu, ze nejsem uplne cilovka (bydlim za rohem;))

    Jeste k ty cyklostezce Beroun-Srbsko bych mela jeden tip. Po ceste v osade V Kozle se da odbocit na Hostim, kde je paradni hospoda U Krobiana!

    A posledni, nedavno jsme objevili kouzlo Krivoklatskejch lesu. Lokalkou z Berouna smerem na Rakovnik, vystoupit v Pustovetech a po cyklostezce bud do Rakovnika (asi 10km), nebo na druhou stranu do Krivoklatu (asi 5km). Oboji fajn cesta s kocarem a da se pripadne zkratit, jde se vicemene soubezne s trati. A narozdil od Srbsko highway, clovek tam skoro nepotka zivacka;))
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    Kdyz by jste nekdo nahodou planoval prazdniny/vikend po Cechach, moje dobra kamaradka dala do kupy tuhle nadhernou nemovitost..
    STATEK SALAJNA - rodinný penzion - ubytování na statku
    http://www.salajna.cz/cs/
    Je to hrozne kids friendly, rybnik na loveni ryb, ohniste, nadherna priroda a uzasny zazemi..
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    byl uz nekdo prosim tady?:

    Ekocentrum : Čapí hnízdo
    http://www.capihnizdo.cz/cz/ekocentrum/
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    opozdena recenze z jarnich prazdnin:

    Samota Adelheid
    http://www.vrchniorlice.cz

    Fajn rodinny penzion v Orlickych horach. Je to na samote, velmi romanticka zalezitost jak co do interieru, tak i okoli. My byli v zime, ale krasne to tam musi byt celorocne. Jedina nevyhoda samoty je odkazanost na mistni stravu - maji jen jeden apartman s kuchynkou, jinak pokoje, kde se muze objednat polopenze.
    Baby friendly, ale zas primerene, clovek se neciti jako v detske herne.
    A majitele vypadaji velmi sympaticky (total rekonstrukce/replikace sudetske roubenky v zapadakove vyzaduje kus odhodlani). To pro me hraje roli, kdyz uvazuju, komu jdou me penize :)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MARUU: pekny :-) diky
    MARUU
    MARUU --- ---
    MIDORI: hotel Oludeniz resort
    http://www.firotour.cz/zajezdy/turecko/egejska-riviera/oludeniz/oludeniz-resort-tol287/
    Místo je to nádherný. Určitě se tam chci jednou vrátit a skočit si. Doteď lituju, že jsem neměla odvahu. Musí to být zážitek. https://www.youtube.com/watch?v=vVXyeyPgWYQ
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MARUU: diky, ten Oludeniz vypada moc pekne. V jakem hotelu jste byli?
    MARUU
    MARUU --- ---
    Už pomalu kutím letošní dovolenou a zjišťuju, že není uplně jednoduchý sehnat zájezd dva dospělí plus tři děti. Chtěla jsem zase do Turecka, případně zkusit i něco nového, ale když dávám počet lidí, tak mi to moc nabídek nenajde. Děti hlavně budou ve věku 12, 3 a infant, takže by to neměl být problém, ale vyhledavače cestovek to berou jako tři děti, které se do žádného pokoje už najednou nevejdou.
    Máte s tím někdo zkušenost? Mám to jít řešit rovnou do cestovky? Přijde mi padlý na hlavu platit za dva pokoje, když vím, že se krásně vejdeme jako dříve (létali jsme dva dospělí, dítě a infant, který měl k dispozici dětskou postýlku, ale spal s námi). Teď by nám stačil stejně velký pokoj, mimino bude spát s námi a tříleťačka se přesune do postýlky.
    Paradoxně jsme ještě měli v hotelu pokoj, kde byly dvě manželské postele a postýlka, takže jsme se každý dospělý roztahovali s dítětem na velké posteli a do postýlky jsem dceru odkládala jen přes den, aby nikam nezdrhala :-)
    Taky by mě zajímalo, jestli máte někdo zkušenost s lastminute v téhle sestavě? To mě taky trochu děsí. Když jsme letěli jen dva s miminem, tak nebyl LM žádný problém a vždy se něco našlo. Minulý rok jsem už radši kupovala First minute, protože nás bylo víc o neteř a taky byly cenově zajímavý nabídky, když člověk koupil půl roku dopředu. Tentokrát ale potřebuju opět LM a bojím se, aby bylo vůbec něco na výběr.
    MARUU
    MARUU --- ---
    MIDORI: Já určitě doporučuju Turecko. S dcerou jsme tam byli už dvakrát a vždy absolutní spokojenost. Turci mají moc rádi děti, nebyl žádný problém, na dceru se usmívali, personál vždy pozitivně naladěn v porovnání s jinými národnostmi.
    Poprvé ji bylo přes rok, to jsme byli v Oludeniz (Egejská riviera), krásné místo s náhernou lagunou. Pro menší děti ideální. Na hlavní pláži kamínky, ještě nechodila, takže ji moc bavilo tam vysedávat a hrát si s nima. Na pláži u laguny potom písek a mělká voda bez vln. Idealní pro cachtání. Jen se na obě pláže musel člověk dopravit, což ale byla super procházka a člověk aspoň vypadnul z hotelu. To místo je hlavně fakt krásný, místní pláž je snad i někde ohodnocena jako jedna z dvaceti nejhezčích pláží světa. Je tam taky hlavní středisko pro Paragliding, tak vám pořád někdo lítá nad hlavou (to malou strašně bavilo :-)
    Podruhé jsme byli v Okurcalar (Turecká riviera) a to jí byly necelé dva roky, takže už jsme jeli do hotelu zaměřeného více na děti (Meryan) a to bylo taky super. Vlastní pláž hned u hotelu, dětský bazén, tobogány... Celkově hodně chválený hotel pro rodiny s dětmi.
    Jinak v obou hotelech super animační programy, bavila se dcera i dvanáctiletá neteř. Jídla vždy dostatek, ovoce, zelenina, dětský bufet. Nic nebyl problém. Lety kolem dvou hodin (Dalaman, Alanya). V obou případech s CK Firo. Nikdy žádná pruda v letadle (kočárek až k letadlu, pití ani jídlo nám nikdo nevzal, ani jsem nemusela ochutnávat).
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    HABRENKA: tys to rozsekla! :-)
    HABRENKA
    HABRENKA --- ---
    ANNAWA: nechte dite babicce a jdete na pivo... majitel te nadrazky je vyborny magor :-) (v dobrem...)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: Tak babička a děda jsou určitě lepší cíl, než hospoda ;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: my máme v Mnichovicich babičku a dědu, takže hospodu asi nevyzkoušíme, ale ta procházka ze Strancic je taky fajn.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNAWA:
    BONEMINA: holky super, uplně jste mě nadchly
    kdyby jezdil ten přívoz (dle webu někdy v průběhu dubna), razíme tam hned v sobotu

    díky za nápady všem a jen tak dál :) , ráda se tu inspiruju

    zítra vyrážíme směr Karlštejn do té domácí ZOO, s manželem brouzdáme lesníma cestama a s kamarádkama si s dětma užíváme výlety po okolí :)
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    V jiném směru mě napadá trasa Strančice-Mnichovice, celou cestu se jde po zelené značce, skoro pořád lesem (jestli si to teda dobře pamatuju), po cestě je studánka u sv. Anny, nad Mnichovicema jsme našli hřiště, v Mnichovicích u nádraží je hospoda, která nevypadá nic moc, ale na zahrádce je pískoviště a pár hraček, a hlavně tam měli výborný jídlo, řízek a bramborový salát jak od maminky! (Domácí, made by pan majitel.)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: ty Senohraby? Ty úplně v pohodě :-) Kočárek jsme nechali dole, neměli jsme zrovna extra terénní, napodruhé už jo a šlo to s ním až na hrad :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam