• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MONI
    MONI --- ---
    EVIANAIVE: s hlídáním dětí je na Šumavě http://www.hotelfrymburk.cz/, cesta 2,5h. Je to trochu vyšší cenová kategorie, my tam zatím nebyli, jen po něm pokukujeme:-)
    LEF
    LEF --- ---
    EVIANAIVE: mel bych obavy z tech 2h do prahy, to je snad nemozne ne?
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    nepoznáte prosím nejaký hotel/ubytovanie niekde na horách/šumava alebo tak ...v okolí do 2 hodín od prahy jednoducho :) kde majú niečo ako detské kútiky v obchodných centrách, akože im dám na dve hodinky postrážiť deti a potom po ne prídem? dík :)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    MAIKOR: Přesně tenhle máme, drží dobře. Navíc nikde není psáno, že si ho dítě bude chtít sundavat. Třeba Malvína ho bere jako šperk a je vždycky nadšená, když jí ho dávám. Chce to trochu taktizovat :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MAIKOR: tyvekovy naramek jsem použila xkrat, bez problémů.

    HANELA: mě už by to teda napadlo, navíc třeba na vánočních trzích v Německu tyhle náramky mají pro děti občas automaticky. Plus jasně, chce to dítě poučit.
    HANELA
    HANELA --- ---
    Jenže taky chce dítě hodně poučit, že když se ztratí, má ten náramek strkat každému pod nos :-)) dovedu si představit sebe, kdybych našla ztracené dítě, že mě to nenapadne, že by měl nějaký náramek!
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    BALAENA: chce to jen dostatečně těsně ovinout (neutahovat, ale nesmí to plandat), aby si to robě neposunulo do pozice, ve které už to užvýká
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    Mám :-) Drží to dobře, ten čtvereček na konci je přezka a tu si dítě jednou rukou nerozepne, a ani zubama se to tomu našemu nepovedlo
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    BALAENA: diky za tipy, mas s tim primo zkusenost? Drzi to dobre?
    RYBKA: tohle me taky napadlo, ale videla bych to spis jako pro pripad nouze.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Další možná alternativa (mnou hojně využívaná, protože náramek jsem vždy zapomněla doma) je napsat dítěti nutné údaje propiskou přímo na ruku, ale jsou i děti, co to nesnesou.
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    MAIKOR: a jinak samozřejmě celý sortiment infoband
    Náramky InfoBand™ | Infoband - náramky na ruku pro děti, jmenovky
    http://www.infoband.cz/naramky-infoband/

    a mají tam i jednorázové náramky z tyveku (takový ten plastový papír, jak se používá na vstupy na festivalech)
    Tyveky | Infoband - náramky na ruku pro děti, jmenovky
    http://www.infoband.cz/tyveky/
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    jo a jeste me napada, ze by se mohl hodit identifikacni naramek, mate tip na neco konkretniho?
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    TORUVIEL: to zni jako sen, kez by to tak bylo i u nas.

    KATIA: od dvou? Tak to je super, Toni ma lehce pres dva roky. Tak pro jistotu ho poridim, kdyby selhaly ostatni metody :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    MAIKOR: mně teda i v dospělosti stačí kinedrylu 1/4, po celé tabletě jsem byla hotová celý den. ale jinak je to bomba, přežila jsem s tím dost drsný noční přesuny :-)) takže dostatečně velkému děcku (je to od dvou let), bych to na dlouhou cestu klidně dala... ale fakt bych asi zvažovala i nižší dávkování.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    :-)
    VALENTINA
    VALENTINA --- ---
    MIDORI: peklo, to je celkem příhodný název:)
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    MAIKOR: Teda s letadlem nemám zkušenost, jen s autobusem (ale tak co, letadlo je jen takový letící autobus, že :o). Jeli jsme přes noc do Chorvatska a dcera (3,5r) to celé, ale absolutně celé, prospala. Do letadla bych se přes noc s dcerou po této zkušenosti vůbec nebála. Podle mě je to na noc mnohem lepší, než přes den, přes den je problém dceru zabavit na delších cestách (3plus hodin), to člověk pořád musí vymýšlet nějakou zábavu...
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    LORAIN: kez by to bylo, jak pises, to zni jako idealni let :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MAIKOR: Jsou po určitou dobu hodně spavé, ale osm hodin to nebude. Dávám jim ho, když mi hodně záleží na tom, aby nezvracely. Moje zkušenost je ale taková, že děti se dost vyčerpají na letišti - lidi, odbavování, všechny kontroly, přesuny, nástup do letadla, start atd. je tak znaví, že když letadlo vzlétne, je to pro ně už více méně nuda (obzvlášť v noci) a usnou samy bez pomoci.
    MAIKOR
    MAIKOR --- ---
    LORAIN: a nejsou pak po kinedrylu oblbe? Jsou hezky odpocate a čilé?

    MEDVED007: jj, zabalit do satku, at nevidi kolem se mi vyplaci pri prekladani z autosedacky do postylky, dik za pripomenuti, to urcite pouziju. Jen jsem chtela neco pro pripad selhani vsech osvedcenych uspavadel. Precijen ten hlavni let potrva neco pres osm hodin, tak bych nerada vyskocila z kuze :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam