• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MONI
    MONI --- ---
    IBERIA: my byli v http://www.penzionuhradku.cz/cs/, mají tam pěknou zahradu s houpačkama a posezením na terase, dětský koutek menší u recepce, výborně vaří, v létě tam bylo hezky. V okolí jsme byli na výletech: zřícenina Nový Hrádek (prohlídka s průvodcem a krásné výhledy na meandry Dyje), vesnice Čížov s muzeem železné opony, procházka z Čížova na vyhlídku do Rakouska na Hardegg, Lesná muzeum motocyklů, zámek Vranov, přehrada. Vždy jsme se přiblížili autem a pak šli pěšky, na kole by to asi bylo lepší, je tam hodně cyklostezek po cestách / silnicích s malým provozem a celkem rovina.
    Nevím, na kdy tu dovolenou plánujete, jestli ještě teď na podzim, tak to zkuste stihnout ještě v říjnu, pak v listopadu už jsou hrady, zámky, muzea zavřené.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MEDVED007: a Laa je asi vhodné i pro tak malé děti, že?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IBERIA: byli jsme ubytovaní, ale to nedoporučím, brali jsme to na poslední chvíli a byla to spíš zoufalost....znojmo jako město je krásné, byli jsme i na vranově na zámku, ale to je asi spíš pro větší děti, laa jako koupání....no my toho o moc víc nestihli, bo jsme tam byli jako parta s víc dětma a spíš jsme to brali jako courání po lese a tak....
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MEDVED007: v tebe jsem doufala:) díky. Když budeš mít chuť napsat víc, budu ráda. Bítov je v plánu. Byli jste přímo v np podyjí na nějakém výletu? Tip na ubytování a restaurace máš také?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ZABITULKA: myslím, co píšu....samozřejmě :-)
    ZABITULKA
    ZABITULKA --- ---
    MEDVED007: nemyslis spis Bitov?
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    já mám dotaz na lyžování v Alpách....máte nějaké osvědčené tipy na lyžování s dětma ? teda ne miminama, ale spíš takové středně těžké až lehčí....itálie, rakousko....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IBERIA: pro děti je v téhle lokalitě asi nejlepší hrad Bouzov, mají tam sbírku vycpanin a měli tam přímo na hradě i takovou malou ZOO, která byla teď teda někam přesunutá, ale je to pár set metrů od hradu, jak jsem koukala na netu
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Doporučíte nějaké ubytování a vhodné aktivity v Podyjí, Znojmo? Mobilní budeme, takže počítám i s návštěvou Laa. Dětem je 2 a 5 a jsou zvyklé na chůzi, výlety, prohlídky hradů/zámků s citem také zvládnou, kola vzít taky můžeme, ale terén mi nepřijde moc vhodný pro děti, nevím...). Ubytování ideálně s polopenzí (nebo se snídaní a možností večeří v místě), dětský koutek by byl dobrý. Zhruba tak na pět dní to plánujeme. Předem všem děkuji.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: právě, taky mám Šumavu zafixovanou jako že dvě hodiny a jsme tam :-) Za tři už v Pasově. Ale zase ty Krkonoše, tam to pod tři nedáme.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Ona taky Sumava je dost sirokej pojem. Od Zelezny Rudy po Lipno.. z Prahy od dvou do ctyr hodin v zavislosti na tom, kde clovek bydli a v jakej cas jede.
    PETATA
    PETATA --- ---
    tak zalezi, na jake strane Prahy clovek bydli
    my bydlime dobrym smerem na Sumavu, tesne za hranici Prahy a v zime jsme jeli necele 2 hodky do Zelezne Rudy
    A myslim, ze E bydli tez dobrym smerem, ale chapu, ze treba z Cernaku se tam jede mnohem dele...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Jizerky by mohly být do dvou hodin, ale zas nevím o ubytování, co by splňovalo ty ostatní parametry :-)
    BALAENA
    BALAENA --- ---
    EVIANAIVE: kamarádka má chatu na Šumavě, pod tři hodiny to k ní nezajedeme ani náhodou
    MONI
    MONI --- ---
    EVIANAIVE: s hlídáním dětí je na Šumavě http://www.hotelfrymburk.cz/, cesta 2,5h. Je to trochu vyšší cenová kategorie, my tam zatím nebyli, jen po něm pokukujeme:-)
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    LEF: tak sa opravujem, nie do dvoch hodín, ale do 200 km :D
    LEF
    LEF --- ---
    EVIANAIVE: no to si prave myslim ze je smrtelne kriterium: http://mapy.cz/s/lGuR

    a to je jen "teorie". Kamarad ma v jiznich cechach chalupu (kousek od Blatny) a jezdí to prostě za víc jak 2h (chápu, ze nema BMW 550i a ze vozi zenu a deti), ale i tak. proste je to celkem dalka a po nasich silnicich dvojnasobna.
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    LEF: autom ....šumava nejaké alebo tak je snád reál nie?...
    LEF
    LEF --- ---
    EVIANAIVE: mel bych obavy z tech 2h do prahy, to je snad nemozne ne?
    EVIANAIVE
    EVIANAIVE --- ---
    nepoznáte prosím nejaký hotel/ubytovanie niekde na horách/šumava alebo tak ...v okolí do 2 hodín od prahy jednoducho :) kde majú niečo ako detské kútiky v obchodných centrách, akože im dám na dve hodinky postrážiť deti a potom po ne prídem? dík :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam