• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    ANNAWA: právě, v zahraničí jsou muzea jiná než u nás....takové to hlavně nesahat se tam často nevede a pro děti je to super....třeba technické muzeum v Paříži má vyloženě sekce pro děti v různém věkovém rozpětí a chodí se tam jak do herny...akorát se to musí přes net objednat, aby se tam člověk dostal
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BEBERA: ja se toho tolik nebojím, s B jsme ve věku 1 až 4 absolovovali mimo jiné několik měst a problém to nebyl. Je ale fakt, že nás třeba baví věci, které baví jeho, jako třeba jízdy lodí po pristavu v Hamburku a tak. Ale zvládli jsme i různá muzea.
    KATIA
    KATIA --- ---
    BEBERA: i města se dají udělat pro děti zajimave, jasně hřiště a podobně k tomu patří, ale kolikrat mají třeba super muzea aj. My byli třeba v barceloně, tam je lanovka akvárium...fakt je co dělat...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    IBERIA: Vlastně ne, naopak se nám vrátilo do hry to Zell am See :)) Díky
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: do pěti hodin dojezd jsem nezaznamenala, to všechno padá, asi.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    BEBERA: nedávno jsem něco podobného poptávala u kamarádů a mám toto (kopíruju, u některých destinací mám i tipy na ubytování, tak když bude třeba, poptám...):

    Zell am See- je tam krásně v kteroukoliv roční dobu, Salzburk blízko , pro děti na kopci stezka nějakého dracka- zábavné i pro dvouleté, myslím, na kopec lanovka, výlety po jezeře , na Kaprun za sněhem , termální lázně v Bad Hofgasteinu (cely den v bazénu je pro děti většinou jeste krátký ... ) Informaci na 14 ti denní aktivní dovolenou mam mnoho.

    Slovensko Kvačany - poblíž Lipt. Mikuláše - nástup do dolin kousek pěšky i autem, Lipt. Mara - teď už asi naprd, protože není na koupání, ale termální aquapark Bešeňová je odtut kousek...

    Schladming, hotel Jufa, vhodný pro dětičky, k ubytování karta na lanovky, muzea i bazén. Mozné krátké výlety i pro male deti

    Hotel Hubertus - Mallnitz Kärnten Österreich
    http://www.hotel-hubertus.org

    Rakousko Ramsau a Bad Hofgastein, cokoli u Ossiacher See

    http://slovinskem.cz/bled
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: Já ty výlety po městech zavrhla hlavně z toho důvodu, že památky děti zajímat nebudou, po městě vydrží chvilku a nakonec skončíme stejně v nějaké herně nebo dětském parku a budeme koukat, jak si hrajou, což můžeme dělat i doma.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: :-)))
    no, popravdě, my si taky kočár ve finále do Paříže půjčovali.....a jak se hodil ! :-)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    MEDVED007: Muž je z Českého ráje a žijeme v Liberci :)

    A kočár už nemáme.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    BEBERA: my jsme s dětma už v tomhle věku lítali na "městské" víkendy.....mladší měla kočár a starší si v té době ještě sem tam ráda stoupla na stupátku a ve finále to pro všechny bylo pohodlnější než pár let poté, kdy už jsme kočár netáhli, ale děti celý den šlapat nevydržely/nebavilo je to.

    Ale jinak pokud jde o Čechy (nevím, odkud jsi), tak já osobně mám ráda Český Ráj s přesahem do Liberce. V Liberci je x aktivit, které se dají s dětma dělat v pěkném i hnusném počasí, blízko je to na hory....no a Český ráj, to je prostě paráda....akorát nevím, jak je to třeba s otevírací dobou ve skalách na podzim....
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    Máme před sebou 5 dní volna a nemůžeme se domluvit, kam jet (2 dospělí, 2 děti - 3 a 5). Kdyby bylo na mě, jela bych do Alp (muž zamítl z důvodu počasí), nebo letecky do nějakého evropského města jako zamlada (ale to jsem si rozumně zamítla sama kvůli dětem), takže uvažujeme o výletu v dojezdové vzdálenosti autem (tak do 5 hodin). Kritéria jsou:
    - krásná příroda (alespoň kopcovatá krajina, žádná rovina)
    - možnost aktivity zajímavé pro děti i dospělé v případě opravdu špatného počasí

    Napadají mě v této souvislosti jen nějaké termály, ale nikdy jsme v ničem takovém nebyli, ani známí, takže netušíme, které za to stojí a které ne. Pokud byste měli nějaký tip ohledně termálních lázní v krásné přírodě, popř. i nějaký jiný nápad, budu strašně ráda.
    Děkuju
    GLOBALISTA
    GLOBALISTA --- ---
    MEDVED007: Před lety jsem byla lyžovat v Itálii ve středisku v Santa Caterina. Bylo to moje jediné lyžování v Alpách, takže nemůžu srovnávat, ale sjezdovky mi (až na úplně poslední sjezd do údolí) přišly vcelku mírné a dětí tam bylo dost. A taky spousta Čechů, Slováků a Poláků... Kamarádi (vysokoškoláci) tam jezdili několik let po sobě, než se jim to omrzelo.
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KATIA: dekuji, to jsem chtela slyset.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: mně tam vyhovovalo klima, líbil se mi ostrov se sopecnou špičkou...ale pokud ocekavas hlavně pohodove cachtani se s děckem v moři, tak to není dobrá destinac e
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    my chceme vyrazit v cervnu, ja s tim nemam moc zkusenosti. pokud je to opravdu takovy rozdil, tak na to kasleme.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Na Kanarech jsem nebyla, ale mam zkusenost z Portugalska a opravdu to more, resp. ocean, studene bylo. Koupat se moc nedalo.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    TETA_JELENA: oceán je vždycky studený.....nebo studený, rozhodně studenější než moře
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: nevím, jestli tam jsou lepší místa, ale obecně oceán bývá studenejsi, hlubší a jsou větší vlny...
    TETA_JELENA
    TETA_JELENA --- ---
    KATIA: takze opravdu je tovtak studene? Hmmm....prehodnocuji situaci.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TETA_JELENA: byla jsem jen na tenerife, ale přišlo by mi to s děckem fajn (zoo, lanovka...), akorát more je oceán, takže to chce dobrý bazén u hotelu...
    GREVE
    GREVE --- ---
    Máte někdo tip na to, kam zajet s dětmi kolem Vánoc na hory (aby tam byl sníh), ale aby se tam nemuselo lyžovat? Preferujeme procházky, výlety, sáňkování.
    Spíš apartmánový styl ubytování, aby mohly děti v klidu spát. Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam