• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    TAIRA: na Benatky bacha, tam to urcite neni vhodny pro kocarek, jak jsme se sami loni presvedcili :-)
    TAIRA
    TAIRA --- ---
    PETATA: My byli v Caorle tři roky po sobě, co máme malý děti, protože pro ty je to tam naprosto ideální...vždycky v září a je pravda, že ne každý den to bylo na koupání, ale byli jsme tam 2x s miminem, tak jsme jeli naschvál na konci sezony, aby nebylo moc horko. Měli jsme s sebou kola a tak jsme chladnější dny využívali na výlety. Bydleli jsme v apartmánu (residence Roberta), v mobile homu v Laguna camping village a apartmánu v resortu Pra dell torre. Nejlepší pro děti mi přišel ten kemp Laguna, hřiště, bazen, restaurace, kousek na pláž, písek, pozvolný vstup do moře. Jen do centra trochu dál. Jinak v okolí možnost spousta výletu, krom Benátek jsme byli i v zoo (punta verde?), pak jsou tam velká akvária v jesolo (?), aquapark, lunapark atp.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    PETATA: ajo, to me nenapadlo, diky ;-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIDORI: stanice Kublov, restaurace na Stare sokolovne, 3 stanice z Palacaku
    zahradka, dobre jidlo, piskoviste, klouzacka, domecek, houpacka
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    REONA: spis neco mezi smichovem a vinohradama, kde bysme se sesli s muzem cestou z prace ;-)
    REONA
    REONA --- ---
    MIDORI:
    LORAIN: Díky za otázku a odpověď, také se tam chystám, zaujal mě onehdá billboard a říkala jsem si, že na rodinný výlet by to mohlo být skvělé.
    MIDORI: Jak moc centrum? Nevím, nakolik by to splňovaly Zahrádky Žižkov (na Ohradě), velký ohraničený prostor, nějaké to jídlo a pití ve stánku, malé dětské hřiště.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    A jeste jeden dotaz. Znate nekdo posezeni na zahradce s hristem nekde v centru Prahy?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    LORAIN: supr, diky :-)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: byli a stojí. Tedy, hned u vchodu jsou prasata a příšerně to tam smrdí. Teď, dokud není teplo, by to mohlo být ještě snesitelné. Ale jinak je to pěkná procházka a bylo tam i nějaké plnění úkolů pro děti na rozptýlení. Byli jsme tam na podzim, takže pořádali i drakiádu. A v kombinaci s pozdním obědem v Benešově, to byl celkem pěkný výlet na sobotu.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Byl jste nekdo ve farmaparku Sobehrdy? Stoji to za to?
    KATIA
    KATIA --- ---
    PETATA: jestli pojedete, tak doporučuju výlet sem: https://www.tripadvisor.cz/Restaurant_Review-g194710-d2281122-Reviews-Mazarack-Caorle_Veneto.html
    moc dobrá lokální kuchyně a vůbec celkově ten přístup, spíš v nějaký všední den/málo obvyklý čas, jinak tam jsou fronty, je u toho dětské hřiště, možnost procházky. a asi pět minut autem je parkoviště z kterého se jde na tu přírodní pláž...
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: my, byli my!! hrůza :))
    PETATA
    PETATA --- ---
    KATIA: diky moc, prozkoumame to
    KATIA
    KATIA --- ---
    takže koho by zajímalo to caorle: byli jsme přes cestovku caorle tours (apartmán, doprava vlastní), bydleli jsme v apartmánech dei fiori (pěkné, nové, okolo bazénu, cca 15 minut na pláž/do historického centra). táta předtím byli v apartmánech corallo a to bylo hned u pláže, na ténhle straně je to ale hlubší, víc vlny, na té, kde jsme byli mi, je moře dlouho pozvolné, pro menší děti ideál.
    cena za ten náš apartmán v low-season byla 8.100 týden (2013), bylo to ve stylu vybaveného 2kk.
    KATIA
    KATIA --- ---
    PETATA:
    IBERIA: já teď na mobilu nezjistim přesně jména, ale možná jsem tu o tom už někdy psala (kdyžtak pak doplním až budu u pc). Mně Caorle mile překvapilo, v září už teda občas sprchlo a bylo chladněji, sezóna je tam nějak do 7.9., potom se i omezují nějaké služby/lodě...ale supr lokalita na výlety, byli jsme v benátkách, pak tam je krásná přírodní pláž (půl hodiny autem cca), hrozně moc menších městeček s ruznejma pamatkama, pak jsme byli v grado, hezké letovisko kousek odtamtud a my jsme si teda dali i den ve slovinskem koperu, máme tam známé. Jinak je to tam placka (hory na obzoru), takže by to bylo fajn na kolo, ale to sme měli moc malé dítě....
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IBERIA: Byli jsme vloni a v roce 2013. Auto jsme nepotřebovali, nebylo v podstatě kam jet :-) Navíc jsem byla sice se skupinou kamarádů a známých, ale sama se třemi malými dětmi, takže jsem žádné ambice na výlety neměla. Šlo mi o to, aby si kluci užili moře, což je tam ideální - písek, do vody to jde pozvolna, je tam levno a infrastruktura dostačující, služby taky přiměřené.
    S mužem a rodinou pak jezdíme ještě do Chorvatska, Slovinska nebo Itálie, to jezdíme autem, výletujeme atd. Pro mě je ten výlet hodnotnější, protože moře jako hlavní program sama zas tak moc nemusím, ale s prťaty je i to kompromis.
    A kluci nevděční navíc letos žadoní, ať letíme zase do Bulharska, protože tam je to nejlepší :-) Muže tam ale nedostanu a samostatnou dovolenou s nimi letos neplánuju, takže mají smůlu.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MIDORI: Autem.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    RYBKA: jeli jste tam autem nebo letadlem?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    IBERIA: Na kombinaci moře+památky a zajímavosti byla fajn Černá Hora, je to tam malinkaté, takže zvládneš obojí během jednoho dne, akorát už v červnu tam bylo takové horko, že jsme spoustu památek vynechali, abychom neměli vařené děti.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: 40 ve stínu tam není, ale teplo bylo, byli jsme v červenci. A kemp byla spíš chatová osada, 100 metrů od moře. Moře teplé, pláže písčité. Ale na dobré ubytování už bude pozdě, mi to sháněli na podzim předtím.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam