• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIDORI: byli jsme teď na statku u holku, svidnice. podhůří Orlických hor, není to nějak zaměřené na děti, což mi vyhovovalo :-) mají bazén, jinak v okolí je snad nějaký lom. pro děti zábavné výlety v okolí - Častolovice, Potštejn ale je to na auto teda
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIDORI: Slapy :)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Prosim vas, nejaky pension ve strednich nebo vychodnich Cechach? Nejlepe nekde s moznosti koupani
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRISSIE: tak jen doplním, že na řeckém konzulátu paní doporučila napsat to (anglicky, bez ověření), ale jen jako pro sichr kdyby něco, že běžně není potřeba...
    YELENKA
    YELENKA --- ---
    Nemate nekdo prosim tip na pension (idealneji celou chatu na pronajem), ktera je baby friendly (jsme parta asi 15ti dospelych a 15ti deti) v okoli Zelezne Rudy?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: my právě jezdíme přes Maďarsko docela rádi, to se na tu mapu schválně podívám, díky.
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNAWA: To jsem řešila loni, jestli s sebou rodný list, jely jsme s mojí mamkou a s dcerou do Chorvatska. Já a mamka se jmenujem stejně, dcera po mém muži. Tak aby to jako nevypadalo jako únos :-) Radši jsem tu kopii rodného listu brala...
    To jsem taky podotýkala někde tady na nyxu už, že je na hlavu, že v občance je údaj "svobodná" (ano, dcera se ještě nevdala :o), že by bylo rozumnější, kdyby tam šla vložit nějaká informace kdo jsou rodiče třeba...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANNAWA: Vyjížděli jsme odpoledne, druhý den dopo jsme si dali krátkej spánek, jinak občas pauza na protažení a jídlo, a do kempu jsme přijeli navečer. Takže tak odhadem 26-7 hodin asi. Tam jsme jeli přes Slovensko, Maďarsko, Srbsko, zvlášť ten přechod (přejezd) přes hory byl super, takový scenérie jsem už dlouho nikde neviděla. Tam jsme zastavovali i jen proto, abychom se pokochali. Zpět jsme to brali přes Chorvatsko, protože jsme tam měli ještě týden s rodičema.
    Možná by se to po dálnicích přes Rakousko a Chorvatsko dalo ujet i rychlejc.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: to se mi libi, kudy jste tam jeli a jak dlouho to trvalo, prosím?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRISSIE: tak mě napadá, když pojedu s Josefínou třeba, já mám občanku, ona má obcanku, ale každá se jmenujeme jinak. To samý s Bartem. Rodný list nevozim, navíc ten český by to asi stejně moc nevytrhl. Vždyť taky není jasný, že to jsou moje děti, i když teda máme stejnou adresu.
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    RYBKA: Tam jsme byli taky, ale je to dost daleko na dvoumesicni mimino, jinak pro deti muzu jedine doporucit ostrov Rab
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: Děti vlaky ocení :) A jídlo je tam tisíckrát lepší než v Chorvatsku :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: Ty koleje za pláží jsou v Itálii velmi časté, bohužel. Na druhé straně u Jadranu je to taky běžné :-( Nutno ale přiznat, že většina těch vlaků, není téměř slyšet.
    HANELA
    HANELA --- ---
    TRISSIE: jenže to máš stejně jedno, jednou to chtít můžou a pak zase ne...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    KATIA: řešila kolegyně před cestou s vnučkou do Bulharska a výsledkem bylo, že nikdo vlastně neví (dostávala různé odpovědi od různých institucí - ptala se na pasové kontrole na letišti, na ministerstvu zahraničí, na konzulátu, a každý řekl něco jiného) - takže si dvojjazyčnou plnou moc (čeština + angličtina), ověřenou u notáře, radši vystavit nechala. Za týden budu vědět, jestli ji po ní někdo chtěl.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    LORAIN: Ve Finale zrovna písek je, vzpomínám na něj jako na skvělou dovolenou a letos se tam chceme stavit cestou do Francie, ale ta městská pláž se mi nelíbila, hned za ní jezdí vlak, za kolejemi je rušná silnice (hlavní tah) a za ní domy. Víc se mi líbí chorvatské pobřeží u Biogradu, kde je člověk od civilizace oddělen pruhem borovicového háje a má aspoň pocit, že je v přírodě...
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    PANDAMON: My byli loni s dětma v Černé Hoře a byli jsme nadšení, můžem doporučit kemp Safari http://www.safaribeach.me/en/kamping/ Daly se tam pronajmout mobilehousy. Krásná, čistá písečná pláž, tak 100 metrů od břehu pořád do pasu (dál jsme asi nikdy nedošli), pro děti ideál, ale stačí se autem kousek přesunout a můžeš mít i kamínkovou pláž a větší sešup. Delší cesty jsme se báli, ale děti to zvládaly líp, než jsme čekali. A dá se to taky naplánovat s přespáním někde.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    PANDAMON: Nám se moc líbilo v Ligurii. Pobřeží tam bylo skalnaté - podobné tomu Chorvatskému. Voda čistá a vůbec fajn.
    Jen já teda pro ty malé děti preferuju rozhodně písek. Zabaví je a ještě je bezpečnější. Nicméně letos tam jedeme opět - do Finale Ligure.
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    PANDAMON: Aha, dík. Přespávali jste v kempech?
    PANDAMON
    PANDAMON --- ---
    BEBERA: me vadej takovy veci jakoze nemuzes nikam, nikde zadarmo nezastavis, porad te nekdo prudi....okoli S.Tropez, jinak samozrejme bude tam jiste jina lokalita, kde to bude v klidu. No a pak na njeden zatah je to dost daleko.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam