Takže hlásím, že jsme absolvovali výlet do německého Legolandu. Hotel (Eurohotel Günzburg) jsem rezervovala na stránkách Legolandu z nabídky jejich partnerů. Na dvě noci se snídaní pro dva dospělé a dvě poměrně velké děti (9 a čerstvých 10) to vyšlo na 325 euro, včetně dvoudenního vstupného do Legolandu, což mi přišlo docela dobrý, když vezmeme v úvahu, že na kase je jednodenní vstupné pro dospělého 42 euro, pro dítě 3-11 let 37 euro (na druhý den se to dá prodloužit za 15 euro na člověka). Bruneta bohužel na poslední chvíli onemocněla, měnit termín nešel, takže nakonec jsme bohužel jeli jen s blondýnou (jo, už nikdy se nedám přesvědčit, že 25 euro za pojištění storna je zbytečný výdaj).
Z Prahy jsme vyjížděli ve středu ve čtyři odpoledne, v hotelu jsme byli v půl deváté večer. Přespali jsme, nasnídali se a popojeli k Legolandu. Dokonale vyšla sázka na termín (všední den mimo prázdniny) - na atrakcích se vůbec nečekalo, co nás bavilo, jsme jezdili dokola bez vystupování.:-) A úžasně se vyvedlo počasí (slunečno, 20°C). Poměrně dobře znám dánský Legoland (jezdívali jsme do Dánska každé léto, byla jsem tam fakt asi patnáckrát). Ten německý je o dost menší, ale příjemně překvapil, že má stejnou pohodovou atomsféru. Druhý den už jsme dávali jen tak na pohodu, opakovali oblíbené atrakce, bylo tam o něco víc lidí (přidat pátek k víkendu se tak jako nabízí), ale pořád ještě téměř prázdno. Odjížděli jsme v brzkém odpoledni, doma jsme byli kolem sedmé.
Blondýna, pro kterou to byl narozeninový dárek, byla nadšená, a my dospělí se taky bavili (laserová střílečka je fakt skvěle competitive:-). Prohlásila bych to za úspěch.