• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MEDVED007: MEDVED007: Tohle je fakt malé a normálních podsedáků bychom měli za tu dobu už právě xy. Pro nás navíc velká výhoda, že je variabilně nastavitelná šířka a při třech dětech a různých autech k dispozici není vždycky zaručeno, že se tři supermarketové podsedáky vedle sebe dozadu vejdou. Resp. spíš se vejdou jen výjimečně a tohle náš problém celkem dobře vyřeší. Netvrdím, že je to nejlepší věc na světě, ale svoje výhody to prostě má. A s důvěrou je to jako každý podsedák či sedačka - když je to připoutané pořádně a dle instrukcí, je to bezpečné. Nebezpečí začíná při špatném užívání. Spíš je to pro děti nezvyklé nebo míň pohodlné, právě tím, že oproti normální autosedačce sedí relativně nízko a že nejsou zvyklé mít pás přes nohy.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: ale zase pro sedmileté dítě už bych neřešila takovou speciální vychytávku, ale nechala bych ho vzít do letadla do ruky normální podsedák, který koupíš v xy supermarketech za 150 Kc a případně bych ho v cílové destinaci nechala (nebo vzala domů) podle úvahy...aspoň my to tak s většíma dětma řešili...
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    NIXMA: Naše děti měly tři roky, když jsme to objednávali, a už to šlo. Brblaly, že nic nevidí z okna, protože byly níž než s normální autosedačkou. Ale fyzicky to už bylo OK. Samozřejmě sedmileťák to má lepší a zvládá si to i sám zapnout.
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    LORAIN: a pro jak stare dite bys to uz pouzila?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    INUSHKA: Mám za to, že jo. Objednali jsme to někdy na podzim a na dodání jsme čekali do května, než to schválili pro EU.
    Regulatory Approval — mifold
    http://www.mifold.com/regulatory-approval/
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    LORAIN: A je to v ČR schváleno k použití?
    ZEMINO
    ZEMINO --- ---
    Kdyby se chystala hromadná objednavka,tak se ráda přidám :)
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    LORAIN: Asi úplně nechápu, jak to funguje, ale chci to pro sebe! :-D
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANDREJKA: my máme pro tyhle účely tohle: http://www.mifold.com/
    složí se to v pohodě i do kabelky a váží to málo
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANDREJKA: jestli jde o cestu, kterou děláte pravidelně, tak se fakt vyplatí prostě pořídit druhou autosedačku...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANDREJKA: bohuzel, malokdo ti to dovoli, pokud dite nema zaplacene misto.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANDREJKA: my? Dovedu si tu situaci predstavit. Sedacku kvuli autu, co nam pujcil svagr na miste, dite jinak do krosny, kdyz vis, ze kocarek nevyuzijes.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ANDREJKA: Taky jsme to resili, a odpoved jsme nasli u dane aerolinky, protoze kazda to miva trochu jinak - nekde je to zdarma, nekde se neco plati, atd., doporucuju tedy zavolat / napsat tam :)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ja myslim, ze andrejka se nepta, jestli smi vzit sedacku na palubu, ale jestli ji muze zdarma odbavit ? :)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANDREJKA: A směly v nich cestovat jen děti do dvou let, které měly vlastní místo (tj. platily 75% ceny letenky dospělého, v případě ČSA).
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    ANDREJKA: musí to být autosedačka certifikovaná pro leteckou dopravu, co vím, byly tam v minulosti i nějaké pro kategorii 9-18 kg nebo 9-25kg. Nebylo jich ale mnoho.
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    LORAIN: tak to bude asi jinym nacasovanim i velkovym nastavenim. Lesu se mi zdalo okolo celkem dost, takze my chodime vetsinou na prochazky a ty atrakce nejsou nutnou podminkou pobytu. Ale me a me rodine dalsi deti vazne nevadi, spis mam problemy obcas s dospelaky
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DISIMA: Viděla jsem asi hodinovou frontu na stezku v oblacích, další hodinovou na bobovou dráhu a další na mamutíkův park. A moje děti by na to fakt trpělivost neměly, to by raději v lese stavěly myškám domečky nebo házely kameny do potoka. Plus představa, že ještě bydlíme ve Vistě, kde bude z 300 ubytovaných ke dvěma stovkám dětí, mě žádným nadšením nenaplňovala :-) Přiznávám, že mám někdy problém tolerovat ty svoje. Ale zase na okolních chatách (Terezka, Slaměnka, Slon...), které ke komplexu patří, bych si to už představit dovedla.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: já to vidím tak, že se lidi dělí na dvě části....ty co jim děti (zejména cizí) nevadí a ty pak plní podobná zařízení a jsou happy, že jejich děti jsou happy a lidi, kteří se dětem v podstatě vyhýbají a v životě by do takového podniku nepáchli už jen proto, že je speciálně pro děti....a dle oblíbenosti podobných zařízení bych tipovala, že těch prvních je o dost víc ač já sama jsem velmi silně zakotvená v té druhé části :-)))
    DISIMA
    DISIMA --- ---
    LORAIN: uznavam, ze jsme byli dvakrat a vzdy na podzim od soboty do stredy. To tam skoro nikdo nebyl
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    DISIMA: Fakt vám to tam vyhovuje? Byla jsem tam v létě a přišlo mi to celkem jako mazec. Děsnejch lidí a hlavně dětí. A to mám sama tři :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam