• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    CROSS: Nemam konkretni tip, ale urcite bych zkusila airbnb, tam by neco mohlo byt.
    CROSS
    CROSS --- ---
    CROSS: *ZA nápady... :-]
    CROSS
    CROSS --- ---
    Hledám nějaké tipy na ubytování dva dospělí a dvě děti (3 a 5) v Praze, nejlépe v oblasti od západního okraje ke Smíchovu nebo víc na sever až třeba k Troji. Nejspíš nějaký apartmán s ložnicí pro děti, ideálně i s kuchyní, výběh (zahrada?) pro děti by byla skvělá, nikoli nutná. V zásadě to může být i children friendly hotel. Cena neni moc důležitá, a jde o cca týden v létě. Na nápady, tipy a zkušenosti díky.
    KATIA
    KATIA --- ---
    YELI: metro má často jezdící schody jen jedním směrem, tak tam jsme dost nosili, co si tak pamatuju...
    KATIA
    KATIA --- ---
    IKARIE: ad večeře, to jsme se naučili řešit tím, bereme peknejsi ubytko, ideálně s terasou nebo tak něco, prostě s plánem, že se nám tam bude líbit a bavit nás tam trávit večery:-)
    YELI
    YELI --- ---
    A když už jsme tedy na jihu... Vím, že se tu řešila i ta Barcelona s kočárkem, mel by někdo tipy a případně varování? Poletíme v září s roční.
    YELI
    YELI --- ---
    IKARIE: Zrovna jsme řešili, zda v lete s roční Barcelonu (kde to zname) nebo Lisabon... Takže Barcelona :) Ne ze by to tam s davy turistů nebylo lepší.... Ale vlak ven na pláž je benefit velký...
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IKARIE: jak to píšeš, tak to mi připomíná Francii, byli jsme 2x s dětma v Montpellier (pokaždé, když bylo jedno dítě malé) a dycky ty samé problémy....hlavně teda večerní restaurace jsou pro malé děti peklo a to zrovna my máme děti noční, ale stejně ne dost :-)
    ale jinak super za report, do Portugalska se určitě chystáme...zatím odrazovalo to studené moře :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    my jsme se ted vratili z portugalska se skoro uz 8m. meli jsme asi lepsi vychozi pozici, protoze v te zemi jsem dlouho studovala, mluvim portugalsky a mam tam pratele. pro cestovani s detmi doporucuju - stejne jako spanele a italove, i portugalci deti miluji, nestane se vam, ze na vas bude nekdo krive koukat, kdyz dite zacne plakat nebo se jinak hlasite projevovat. vsichni ho bavi, interaguji s nim, nosi mu jidlo (ktere vlastne jeste "nesmi" - musim rict, ze za uplynuje dva tydny jsme udelali dost dramaticky posun v zavadeni prikrmu:)). mimo lisabon ceny stale jeste velmi priznive, meli jsme po celou dobu cesty fakt krasna a cenove dostupna ubytka (booking + airbnb) s kuchynkou a zazemim.

    nicmene tato jinak bajecna zeme ma i nevyhody:
    - lisabon s kocarkem je tragedie, pulka mesta je rozkopana, druha pulka kocici hlavy, chodniky 50 cm a davy a davy turistu
    - pokud mate rezimove dite jako my, co chodi v 7 spat, znamena to, ze se venku nenavecerite - vetsina restauraci otevira znovu na vecere az tak od pul8
    - pokud nebudete mit ubytovani s vyhrivanym bazenem (v lete vyhrivani netreba), neni to plazova destinace, atlantik je fakt studeny

    letenky jsme kupovaly ve ctvrtek, v nedeli leteli a meli jsme zabookovane jen ubytovani na prvni noc a auto a i tak to slo uplne v pohode. i let s prestupem sme zvladli, dokonce mi to prislo i lepsi, ze se ta 3h streka rozdelila a dite i my sme se mohli protahnout, ale kdyby ho trapila ouska, bylo by to neprijemne - to byla trosku sazka do loterie. bylo tam ted fakt krasne, 24-26 stupnu, coz uz bylo na nase mimino dost, takze me to trosku zbrzdilo v rozletu v nasich dalsich cestovatelskych exotickych planech :/

    k nedavne diskuzi - bez problemu mi na letisti nechali na palubu ohratou vodu v termosce, samostatnou kojeneckou vodu, vodu v lahvicce i prikrmy. autosedacku i kocarek jsme odbavili zdarma.

    CEPAL
    CEPAL --- ---
    BLANCHE1: Projizdka historickym metrem?
    BLANCHE1
    BLANCHE1 --- ---
    Měl byste někdo, prosím, tip, co podniknout s dětmi v Budapešti za nepříznivého počasí? Chystáme se tam na 4 dny a poslední den musíme překlepat někde, tipuju cca 12 - 17,30 hod, až nás vykopnou z apartmánu a než pojedeme na letiště.
    Lázně a ZOO máme v plánu, hřiště taky asi navštívíme celkem dostatečně, k tomu má v úterý pravděpodobně pršet, tak hledám, co by se ještě dalo podniknout. Máme dva kluky 3 a 5,5 let.
    Díky za případné tipy.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRAMIN: letela bych s orestupem, zvláště pokud tvoje dite auto moc nemusí.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TRAMIN: Aha, ja tam parkrat zustala stat na dalnici a bylo to peklo. Ale uz to je par let zpatky, tak je mozny, ze to vyresili :)
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    TRAMIN: Je teda fakt, ze moje dcera od narozeni, a zarim ji to drzi (bude ji 11), sedne do auta a za 10 minut spi, od miminka... kdyz ji bylo 8 mesicu, sbsolvovsla autem cestu Praha - Primosten (a zpatky), a byla z cele rodiny nejvic v pohode.
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    TRAMIN: Jen jsem napsal, jak bych to resil ja...
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRAMIN: osobně bych se trochu bála přestupu, sama s tím mám nic moc zkušenosti kvůli uším, jak je to dvakrát rychle za sebou.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    CEPAL: spatne ctes. ja bud poletim pulku cesty nebo celou obloukem. moje dite dyl nez dve hodiny v aute neudrzis. nikde nepisu o jizde pres Mnichov, ale ze tam je prestup na letadlo.
    tu trasu znam sedm let nejmin jednou rocne (s octavia II, bmw 3, bmw x3 a bohuzel i nejake suv peugeot) a prave ciste auto neni v planu. spis jak vypadaji prestupy s detma atd. kdyby sla lepsi trida,milerada si ji zaplatim,ale do Basel litaji nizkonakladovky
    CEPAL
    CEPAL --- ---
    TRAMIN: Tohle je strasne individualni. Ja rad ridim a jsem rad nezacislej na jizdnim radu. Cestou autem bych se s deckem stavil na zradlylko v Andechsu za Mnichovem, na svacinku nekde v horach atd. Ale kdybych mel omezenej cas, mozna bych letel.

    Taky zalezi na tom, jaka varianta kolik stoji a jak moc mi na tech penezich zalezi.

    Dalsi vec, kdyz pojedu svym autem (musi to byt auto vhodny na takovou cestu, asi ne shnila Skoda Felicia 1.3 LX :-) ), tak mam kndispozici auto, ktery neni z pujcovny, a muzu s nim i v destinaci operovat dle libosti, treba prekrocit hranice do Francie, Lichtensteinu nebo Rakouska bez nejakyho priplatku atp.

    Je tunjeste faktor unavy. Ridit auto do Bernu, byt po dalnici a byt je to sebekomfortnejsi auto, asi unavi vic nez ten let. Inkdyz ja kdysi jel starsim Saabem z Basileje do Prahy na jedno natankovani (jentaktak) a po 7 hodinach jsem byl jako rybicka, jel jsem 125km/h pres Nemecko, na pohodu (a na spotrebu) a fakt takova cesta skoro vubec neunavila, az jsem byl dost prekvapenej, ze uznjsem doma, kdyz jsem prijel...
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    STARDAY: casove je prestup asi o dve az tri hodiny delsi,tak prave furt nevim. zacpy?ja mela zatim vzdycky pocit,ze akorat ve meste a jinak klid
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    TRAMIN: vzhledem k zacpam mezi bernem a basileji bych letela primo do bernu
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam