• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    YELI
    YELI --- ---
    TRAMIN: Jako oni ho někam asi strčí no, jen nebude při ruce a budu se asi furt nervovat, aby mi s ním někdo nevystoupil :))
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    YELI: mam zkusenost do Kosic se psem obycejnym kupe CD a radsi bych si priste zlomila nohu nez tohle. je to dlouha cesta,takze rozhodne volte nejpohodlnejsi variantu. u Regio bych jim napsala,jestli se neda udelat nejaka rezervace na kocar treba. nebo proste jestli nenajdou reseni. Leo bych nebrala na cestu delsi jak do Olomouce. to je strasne nepohodlny vlak.
    YELI
    YELI --- ---
    Ráda bych se zeptala zkušených cestovatelů vlakem :) V srpnu se chystáme s roční z Prahy až někam za Prešov na svatbu. Chceme to rovnou spojit s dovolenou v Tatrách, když už se potahneme takovou dálku. Pojedeme určitě vlakem, auto nemáme. A teď řešíme, jakou variantu zvolit. Pojedeme s ne uplne skladnym sportakem. Varianta jedna je noční Regiojet ve spacím kupé. Tam mam obavu,zda mi dítě nespadne z toho lůžka. Ze bychom se tam vešly obě, to je asi utopie, že? A problém je, že Regiojet negarantuje převoz kočárků, do kupé se mi asi nevejde? To komplikuje i variantu dvě, tedy Regiojet v dětském kupé. Máte někdo zkušenost, jak to v něm na takhle dlouhé trasy vypadá? Jestli je opravdu s tím kočárkem takový problém? Při nejhorším můžeme vzít golfky, ale ty se mi zas do Tater moc nehodí :(. Další variantou je Leo Expres, který je asi nejvíc kočárek-friendly, ale je to proste tramvaj a ne vlak, jak říká můj muž. Ten má ten dětský oddíl a snad i místo na kočár tak, aby v něm mohla malá spat. No a poslední varianta ČD, ty snad taky mají, v závislosti na typu vlaku, nějakou dětskou část. Ocením jakoukoliv vlastní zkušenost, teoreticky to máme nastudovane dobře, ale holt v praxi úplně nevíme. Vlakem jezdíme sice často, ale ne déle ,než 2h a to se vždy zvládne v pohodě.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Včera tedy výlet do Poděbrad a musím říct, že mě to velmi mile překvapilo! Moc pěkný park a kolonáda, oběd jsem si dali v Náš hostinec, prostředí pěkný, jídlo průměr. Zmrzlina na náměstí dobrá, akorát tedy velmi nedoporučuji Jadranskou točenou těsně u náměstí na konci mkolonády, to byla chemka všech chemek. Výlet vláčkem taky fajn, na soutoku dokokce koloč a houpačky, malá byla nadšená :) Pstruha jsme si bohužel nedali, protože jsme byli čerstvě po obědě a ani v Café Rtiual jsme nebyli. Ale aspoň mám důvod se tam ještě někdy podívat. Byl to moc fajn výlet, Poděbrady překvapily :) Díky za tip!
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    SANCHA: Ještě bych dodala, že prostě pokud se chceš dostat na nějaké konkrétní místo, tak v pohodě.
    SANCHA
    SANCHA --- ---
    RYNA: Záleží, kde se chceš pohybovat. Ta část cylostezek, co vede po klasických asfaltkách nebo po turistických stezkách je bezpečná, ale zbytek co je vytvořený z loveckých chodníčků je nebezpečný i pro běžného chodce, a s kočárem bych tam nelezla. Co máte přesně v plánu?
    HARIBOKACHNA
    HARIBOKACHNA --- ---
    PROMETHEA: Radsi predem objednat.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Prosimvas sezenu v Praze na letisti taxika s dětskou autosedačkou? Nebo se to musí předem objednat?
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIDORI: na pstruha :)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Diky
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    MIDORI: jestli to nepotrebujes primo v centru, tak doporucuju
    OBORA – PENZION A RESTAURACE > restaurace obora
    http://www.restauraceobora.cz/restauraceobora.aspx
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIDORI: vyfiltruj si co jsem doporučovala předtím id petata, nic dalšího už asi nevymyslím ;-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Diky. Jeste nejaky tip, kam zajit na obed, nemely byste?
    PETATA
    PETATA --- ---
    MIDORI: lepe to rekne Katia, ale neda se zaparkovat mezi domecky, pred tim luznim lesem?
    my parkovali v kempu, takze to ti nepomuze..
    ale vlackem je vic moznosti, bud to pojmi jen jako projizdku a jedte tam, 10 min pauza a hned zpet, nebo si tam dejte pauzu hodinku a zajdete na pstruha a nebo ai dejte jednu cestu podel Labe..
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIDORI: je tam par parkovacich mist primo u zastavky vlacku, ale tezko rict, jestli neco bude volne. jinak se da parkovat na namesti pod zamkem nebo u alberta....pocitejte spis s placenym parkovanim, pokud nechcete byt nejak mimo...
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Muzu se zeptat jeste na ty Podebrady a vlacek? Zitra bysme chteli jet na vylet, jak nejlepe to pojmout? Radi bysme i do ty doporucovany cukrarny nebo kavarny. Kde nejlepe zaparkovat? Diky moc
    HONCKA
    HONCKA --- ---
    LORAIN: ono obecne ty detsky spacaky jsou dost velky, nedelaj je jako odlehceny letni, na leto staci spacak, kterej ma komfort 10-13 stupnu a pro pripad nouze k tomu pribalit alu folii
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    IBERIA: jj, spali jsme tehdy v Zamardi. A letos jsme byli rovnou tyden u Balatonu. Dost ubytovatelu funguje normálně pres booking.com.


    MUXX: je fakt, ze odbočka od gyoru k balatonu je dost hrozna. Ne kvůli vymolum, ale je to prostě kroucená cesta s velkym klesanim a stoupáním. Kdyz jedes jen k balatonu, fajn. Zpatky z chorvatska jsme to vzali tedy pres tu budapešť.
    MUXX
    MUXX --- ---
    IBERIA: Pres madarsko jsem jel loni po dalnici az k budapesti. Duvod byl ten, ze jsme jeli pres noc a nechtel jsem budit spolucestujici - mistni okresky jsou mizerny plny vymolu nebo se pres leto opravuje - tzn semafory, schody od frezovani atd.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Prosím o radu. Kdysi tu tuším Annawa psala, že se do Chorvatska dopravovali přes Maďarsko a Balaton. Rádi bychom to udělali také tak. Ideálně bychom chtěli jedno odpoledne strávit u jezera a přenocovat tam (ve stanu/chatce/v kempu/na divoko, to je jedno) a druhý den po obědě se vypravit do Chorvatska. Doporučíte mi tedy dobré místo u Balatonu na trase, kde by ještě teď nebylo pozdě na rezervaci?

    A pak ještě otázka do pléna: Jak nejlevněji jezdíte do Chorvatska (trasa)?
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    BEBERA: Náš sedmiletý syn má Deuter Waldfuchs. Vyhovuje mu ve všem včetně členění. Je ale na jednodenní výlety - pláštěnka, svačina, pití, náhradní boty či oblečení apod. Třeba spacák, ani ten jeho dětský, by se tam už nevešel.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam