Ráda bych se zeptala zkušených cestovatelů vlakem :) V srpnu se chystáme s roční z Prahy až někam za Prešov na svatbu. Chceme to rovnou spojit s dovolenou v Tatrách, když už se potahneme takovou dálku. Pojedeme určitě vlakem, auto nemáme. A teď řešíme, jakou variantu zvolit. Pojedeme s ne uplne skladnym sportakem. Varianta jedna je noční Regiojet ve spacím kupé. Tam mam obavu,zda mi dítě nespadne z toho lůžka. Ze bychom se tam vešly obě, to je asi utopie, že? A problém je, že Regiojet negarantuje převoz kočárků, do kupé se mi asi nevejde? To komplikuje i variantu dvě, tedy Regiojet v dětském kupé. Máte někdo zkušenost, jak to v něm na takhle dlouhé trasy vypadá? Jestli je opravdu s tím kočárkem takový problém? Při nejhorším můžeme vzít golfky, ale ty se mi zas do Tater moc nehodí :(. Další variantou je Leo Expres, který je asi nejvíc kočárek-friendly, ale je to proste tramvaj a ne vlak, jak říká můj muž. Ten má ten dětský oddíl a snad i místo na kočár tak, aby v něm mohla malá spat. No a poslední varianta ČD, ty snad taky mají, v závislosti na typu vlaku, nějakou dětskou část. Ocením jakoukoliv vlastní zkušenost, teoreticky to máme nastudovane dobře, ale holt v praxi úplně nevíme. Vlakem jezdíme sice často, ale ne déle ,než 2h a to se vždy zvládne v pohodě.