• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    STARDAY: opet trosku nyx odpoved, zkusnost s karibikem mam jen se spanelskym, mexiko (mayska riviera) bylo v tomto terminu prijemne, ale let bude z CR asi delsi nez 10 hodin. kdyz si zminila dubaj, mrkni na oman, o nem sme uvazovali loni v dubnu s miminem (a nakonec jeli do portugalska na roadtrip).

    my ted v praci zacali delat nove zanzibar a to je podle me super plazova destinace, skvele bile plaze, let je dle meho docela v poho, prestup dubaj nebo doha, dva relativne kratsi (6h) lety, resorty teda docela drahy, ale prekrasny, nabizej i all incl (s jidlem tam bude totiz mimo resort trosku problem).
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    Mam temer stejny dotaz na lokalitu s klidnym teplym morem, ale v dubnu nebo breznu. Uvazovali jsme o dubaji, ale jak jsem zatim jezdila spis za prirodou, tak me to moc nelaka a bojim se, aby to nebylo jak tyden v nakupaku. Idealne do nejakych 10 hodin cesty. Mate nekdo zkusenosti s holandskou nebo francouzskou casti karibiku?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VENIKA: A jeste teda, kdyz uz si clovek vybere hotel, tak projet recenze i na tripadvisoru, tam jsou realny fotky a aktualni postrehy. Napr ze vedle se stavi novy hotel a je tam stavba se sbijeckama, ze.
    Ptz moje zkusenost s cestovkama byla fakt zoufala.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    PETATA: Muzu poprosit o tip na ten hotel na Menorce?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Ad Turecko. Ja byla ta posledni, ktera by mela nejaky zdravotni obavy, ale po dovolene jsem skoncila se synem na kapackach na infekcnim. Coz se stalo i moji kamaradce se synem (kazda jsme byly jinde). A v nemocnici rikali, ze se to nejak namnozilo. Takze za me s malym ditetem tam uz ne.

    My jsme minuly rok byly s kamaradkou na Krete koncem kvetna, byl to dost luxusni resort primo u more. A vsechno bylo skvely, az na to, ze bazeny nebyly vyhrivany. Takze bylo krasne teplo, v mori pomerne fajn, ale nasi prckove do tech bazenu proste skoro nevlezli. Ale nektery deti to zas bavi u more vic, my to stridali.
    Co pro me bylo dulezity (kluci 18m) - teplo, ale ne horko. Detsky bazen s aspon mini skluzavkou, idealne oddeleny od velkych bazenu, at neresim, kdo kam spadne a ze jsou cizi dospeli zpruzeni detma. Hotel, ktery neni betonove peklo. Primo u more a pozvolny vstup do more. All inclusive - to je nejvic :). Pokoj, ktery ma nejake samostatne/oddelene sezeni, kdyz prcek vecer usne, at muzem treba na balkon, pokud se nam nechce do baru/je to v hotelu daleko. Detska postylka/zidlicka je uz snad samozrejmost, ale lepsi zkontrolovat.
    Pokud je pro vas dulezity kocarek, zkontrolovat schody.
    Nejakek detskej klub byl plus.

    A mimo sezonu, to je fakt diametralni rozdil. Lidi vsude, fronty na jidlo, fuj.
    Ale ja jsem dost narocna a chtela jsem si to fakt uzit.

    KATIA
    KATIA --- ---
    PETATA: vzdálenost plus zda je to po rovině/z kopce do kopce
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANDREJKA: take pridam par postrehu

    urcite bych s malym ditetem volila polohu hotelu opravdu u more (kor pokud mas all inclucive, tak se vracis na svaciny, obed a pro piti docela casto a mit pak hotel 500 metru od more, tak se z toho picnes behat tam a sem)

    hriste urcite a detsky bazen je take velke plus

    s prvni dcerou jsme byli v jejich 8 mes v Chorvastku, varili jsme si

    v roce a pul jsme s ni byli na Menorce a to byla nejepso dovolena, co jsme zazili, uplne nejvetsi pohoda! nadherne more, uzasne plaze, all inclusive, spousta drinku, ona byla zlata.. pecka!

    a pak jsme byli v jejich cca 3,5 letech i se synem 8 mes v Caorle, ale tam se mi fakt vubec nelibilo more, takze jsme u nej za ten tyden byli vseho vsudy 3x a travili cas u bazenu, i z toho duvodu, ze more bylo sice "jen 500 metru", ale tahni tam dve deti, plazovy stan, osusky, kyblicky, lopaticky, svacinky, piticka a ja nevim co jeste.. takze bazen byl jasna volba

    zvaz, zda chces travit cas jen v komplexu a nebo mas rada prochazky po promenade, kavarny v mestecku atd
    treba na te Menorce to bylo super v komplexu, u more, ale promenada jako takova tam nebyla... na prochazky jsme chodili, ale mestecko tam vylozene nebylo
    to se mi zase naopak libilo v tom Chorvatsku nebo v tom Caorle

    jeste bez deti jsme byla na Mallorce, primo v nejakem velkem meste... byla tam tak uzasna plaz a neuveritelne ciste more... klidne bych tam jela i s detmi, ale na jine misto

    to si taky pohlidejy zda preferujes piscitou ci by ti nevadila kaminkova plaz

    spoustu lidi jezdi s detmi i do destinaci typu Turecko, Egypt a jsou nadseni.. osobne bych volila spise Spanelsko, Recko, Chorvatskou, Italii (niz bude asi to more hezci), ale to uz je na vas :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PETATA: přísahám, že vím, jak vypadá hotelová restaurace :-) taky vím, že podává od do, že tam můžou být mně nepříjemné davy, že ne vždy jsou na vše pěkné švédské stoly a objednává se z menu a že lze najít podniky, kde kvantita silně předchází kvalitu ;-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    KATIA: v hotelech byvaji vetsinou jidelny
    takze je to zaprve ihned k dispozici a nemusi se cekat, az to uvari a zadruhe vidisx jak to vypada, vsechno je zvlast (prilohy, maso, zelenina) a nakombinujes to diteti dle svych a jeho preferenci
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: hotelová nebo běžná restaurace, v tom zas nevidím takový rozdíl;-) ale každý má jiné potřeby a preference, dávám to sem jenom ke zvážení...pro mě hotelový komplex a nedejbože restaurace plná cizích dětí nesplňuje představu o dovolené:-)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    ANDREJKA: My střídáme na přelomu srpna a září řecké ostrovy (letos poletíme s dětmi po čtvrté), ještě kromě blízkosti letiště chceme i blízkost pláže a bazén u hotelu, dobrý je i hřiště u hotelu.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KATIA: pro mě je zas noční můra ta byť i jen občasná návštěva restaurace - cca od těch čtyř let ano, ale o tom tu řeč nebyla, Andrejka má ještě mrňouse. A limity pro snídani jsme vždycky dali celkem v pohodě, ale tak samozřejmě každému co jeho jest :) já určitě do zahraničí bez all inclusive nebudu chtít tak minimálně deset let :D
    KATIA
    KATIA --- ---
    QUANTI: vlastní kuchyň neznamená, že permanentně vaříme:-) kombinujeme takeaway s jednoduchyma jidlama a občasnou restauraci. dneska s 5ti letym je to jinak, ale s menším děckem udržet ho v klidu, na místě, řešit hladové dítě, když snídaně je až za hodinu... ani ne. je fakt, že v tom caorle jsem snad neukrojila ani chleba, tam byli tři chlapi, co se střídali ve vaření a vymýšlení, co jsme ještě neměli:-) nicméně u mě je druhá věc i preference menších hotelů a ty málokdy mají víc než snídani.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    KATIA: tak asi záleží na vybíravosti batolete - my byli s dcerou 15m na naší první a poslední all inklusive dovolené a najedla se tam v pohodě. jí stačilo trochu suché rýže, do toho hodit nějakou zeleninu, případně kousek nepálivého masa a bylo

    ANDREJKA: pokud chcete teplé moře a ne moc vedro, tak je asi lepší pátrat po zářijových termínech, v červnu to s tou teplotou ještě nebývá žádná hitparáda a o prázdninách bych to vůbec neuvažovala

    my byli s takhle malýma dětma v Turecku (ale dneska je to otázka kvůli bezpečnosti) a v Chorvatsku na Rabu, pláž Lopar. oboje pro děti vhodné velmi.

    hotel bych řešila podle recenzí, my se tím řídíme a musím říct, že jsme za posledních xy let nešlápli vedle
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    KATIA: mě by zas kleplo, muset i na dovolené každý den vařit, navíc mimo svou kuchyni. A all inclusive je mezi všemi ostatními možnostmi stravování rozhodně nejlepší.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANDREJKA: osobně s děckem preferuju možnost vařit sama, tzn jídlo o kterém vím, že ho bude jíst, v čase kdy má hlad, v prostředí, kdy bez pohledů druhých zlikviduju drobky atp - to jen ke zvážení ;-) my jsme byli spokojení v caorle, se starším (cca 4) byla babi v barbati na korfu, moře fajn ale nedají se tam moc procházky.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ANDREJKA: to se hledá blbě - chce to zagooglit a vytipovat si destinace, kde je teplá voda a nejsou vysoké vlny. Předběžně mě napadá třeba Kalamaki na Zakynthosu. Potom si to zúžíš termínově a taky je dobrý si pohlídat, aby to nebylo moc daleko od letiště, protože třeba hodinový transport s batoletem, to bude utrpení.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    LORAIN: Heralec vypada dobre, diky
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    IBERIA: v tom Orlickém z. jsme byli taky a přišlo mi to super polohou, chata slabší. Doporučit můžu uhousenky.cz, tam miluju okolí, a chalupaheralec.cz.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    ALI_EN: díky, prozkoumám
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    IBERIA: my jedeme letos sem
    Chalupa pod Liškou - pobyt na chalupě v Krkonoších rezervujte zde!
    http://www.chalupykrkonose.cz/liska
    nalakala nas pohadkova puda pro deti 60m2 :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam