• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IKARIE: je pravda, že já vždycky trpěla (a trpím) obsesí, že si nepřeju, aby moje děti okolí obtěžovaly a dokud jsem nedokázala zaručit, že budou v pohodě (což jsem u batolete nedokázala), tak jsem dycky z letů byla sama hodně vystresovaná, čili mi to za to prostě nestálo.

    když mám být upřímná, tak zrovna letadlo mi přijde jako prostor, kde by rodiče měli být rozumní, protože když ti řve xy hodin u hlavy cizí dítě, tak je to čiré peklo. chápu, že někdo má rodinu rozcouranou po světě a cestovat "musí", nicméně dovolená s malým dítětem je věc dobrovolná a dá se v pohodě řešit i bez toho. upřímně mi dost lezou na nervy aerolinie, které mají tendenci dávat k sobě "rodiny s dětmi", což ve finále znamená, že i s našimi dětmi, které si celou cestu čtou a ani nepípnou, musím sedět uprostřed bandy malých dětí, které pípají až hanba :-)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    STARDAY: ja to loni hodne resila, meli jsme podobny termin, a nic sme nevymysleli.

    to portugalsko bylo bozi, bylo krasne, 25+ stupnu, ale do toho oceanu se se neda vlizt ani v cervenci. v tu dobu to nebylo ani na koupani v bazenech, pac ve vetsine ubytovani, kde jsme spali, ten bazen nebyl vyhrivany.

    kanary/madeira/azory to same, mozna na tech kanarech budou mit nake resorty ty bazeny vyhrivane takze se bude dat vykoupat aspon tam.

    hodne sme zvazovali ten oman, ale muj muz uz tam byl cestovat a nakonec jsme vyhodnotili, ze se nam nechce travit 10 dni v luxusnim resort uprostred niceho, na jednom miste. ale vychazelo to cenove opravdu dobre a ty hotely krasny, more bude urcite teply, me to zaujalo mnohem vic nez dubaj.

    co se kratsiho letu tyce, tak me napada uz tak akorat mrtve more mozna, ale nebyla jsem.

    jinak uz to ty hodiny v tom letadle stravit asi bude potreba, holt, ale treba me osobne to neprijde jako zas takovy peklo, nevim, delam v tom, v me bubline se s detma bezne cestuje i do vetsich exotik, takze ja osobne bych to jako nutnou prekazku nepovazovala, no, ale tohle ma kazdy jinak.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKARIE: Jestli je v dubnu teply more do tri hodin letu, tak klidne ty hodiny v letadle nestravim
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MEDVED007: tak Starday se tu ptala na destinace do cca 10 hodin letu, za tri hodiny nebude ani na te Arube :)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MEDVED007: Tebe a pulku lidi v letadle :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    IKARIE: tyjo - mně s batoletem už ten tříhodinový let do Turecka přišel jako mazec a byla sem ráda, že to bylo v noci a dítě to prospalo...letět dva kratší :-) lety po 6 h, tak mě asi trefí....
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    STARDAY: opet trosku nyx odpoved, zkusnost s karibikem mam jen se spanelskym, mexiko (mayska riviera) bylo v tomto terminu prijemne, ale let bude z CR asi delsi nez 10 hodin. kdyz si zminila dubaj, mrkni na oman, o nem sme uvazovali loni v dubnu s miminem (a nakonec jeli do portugalska na roadtrip).

    my ted v praci zacali delat nove zanzibar a to je podle me super plazova destinace, skvele bile plaze, let je dle meho docela v poho, prestup dubaj nebo doha, dva relativne kratsi (6h) lety, resorty teda docela drahy, ale prekrasny, nabizej i all incl (s jidlem tam bude totiz mimo resort trosku problem).
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    ANDREJKA: My byli spokojeni v Černé Hoře, začátkem června fajn počasí, moře teplé a bez vln, byli jsme hodně na jihu, tam byly písečné pláže. Ale hotel nedoporučím, my bydleli v kempu (ovšem zas asi 50 m od moře).
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DYNK: já zase miluju rusy, kteří si stěžují, že tam nebyl samovar :-)
    REONA
    REONA --- ---
    ANDREJKA: Přidám své zkušenosti - s mojí mamkou a dětmi jsme byli na Rhodosu, Sicílii a Kypru (Turecká část).
    Na Kypru se nám líbilo nejvíc - moře, personál (láska k dětem, kterou jsou jižní národy známé, tam byla znát na každém kroku), jídlo, všechno na jedničku. Ale let s mezipřistáním je fakt hodně dlouhý a pro děti nesmírně náročný. Vrátit se tam chceme, ale až mladší povyroste.
    Italské all inclusive není stejné jako řecké nebo turecké - v Itálii si prostě připlatiš za všechno. A jak zmínila PETATA dětskou postýlku, tak ta třeba byla právě na té Sicílii za 10 eur na noc - a skoro dva tisíce v čudu jen při příjezdu a nikde v popisu hotelu to nebylo zmíněno. I po roce a půl přetrvává pachuť a to i přes krásné moře s velice pozvolným klesáním atd.

    Jelikož se bojíme do Afriky (nejkrásnější dovolené jsme před dětmi prožily v Tunisku), tak zkusíme asi znovu nějaký řecký ostrov. Ten Zakynthos je rodinami s dětmi velice oblíbený. Z obavy před horkem jsme s roční (a kousek) na Rhodos letěly v květnu a to byla blbost - moře studené, bazény studené a některé dny to bylo i na mikinu. Přestože zde padlo nedoporučení na letní měsíce, tak na Sicílii i Kypru jsme byly v srpnu a pohoda (Sicílie se čtyřměsíční a dvouapůlletou, Kypr o rok později - takže rok a kus a tři a kus).
    Dětský klub je fajn, ale mnohde berou děti až od tří let. Nicméně se dá třeba v otvírací době využít hernička, proč ne. Tam, kam jezdí hodně Čechů, bývají dětské kluby s českými animátory, což je docela fajn. Na druhou stranu jsme si malovala, jak se budu starší holky krásně "zbavovat" - miluje společnost atd., jenže moře bylo mnohem silnějším lákadlem a vstávala s otázkou, jestli půjdeme na pláž. Pravda je, že i na pláži se děti celkem pěkně družily a byly i chvíle, kdy jsem se povalovala v moři a jen sledovala, jak si holky na pláži plácají píseček.

    Jinak se přidávám s doporučením pročíst recenze, invia + tripadvisor.
    DYNK
    DYNK --- ---
    Cteni recenzi na ceskych webech je moje nejoblibenejsi cinnost pri priprave dovoleny! Muj favorit je "Dovolenou jsme si moc uzili, jen to pocasi mohlo byt lepsi. Ctyri hvezdicky"
    EDERA
    EDERA --- ---
    VENIKA: Vždycky projíždím hodnocení na tripadvisoru i hodnocení na stránkách českých cestovek. A neomezuju to jenom na bodové hodnocení, ale zajímá mě i proč lidi takové hodnocení dali, protože to třeba z mého pohledu může být výhoda. Jako třeba když hotel na Krétě měl na českých stránkách špatné hodnocení proto, že tam byly k jídlu moc často ryby a na tripadvisoru mu zas vyčítali, že karaoke u bazénu končí už v deset večer a na nejbližší diskotéku je to celý jeden kilometr.:-)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    Mam temer stejny dotaz na lokalitu s klidnym teplym morem, ale v dubnu nebo breznu. Uvazovali jsme o dubaji, ale jak jsem zatim jezdila spis za prirodou, tak me to moc nelaka a bojim se, aby to nebylo jak tyden v nakupaku. Idealne do nejakych 10 hodin cesty. Mate nekdo zkusenosti s holandskou nebo francouzskou casti karibiku?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VENIKA: A jeste teda, kdyz uz si clovek vybere hotel, tak projet recenze i na tripadvisoru, tam jsou realny fotky a aktualni postrehy. Napr ze vedle se stavi novy hotel a je tam stavba se sbijeckama, ze.
    Ptz moje zkusenost s cestovkama byla fakt zoufala.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    PETATA: Muzu poprosit o tip na ten hotel na Menorce?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    Ad Turecko. Ja byla ta posledni, ktera by mela nejaky zdravotni obavy, ale po dovolene jsem skoncila se synem na kapackach na infekcnim. Coz se stalo i moji kamaradce se synem (kazda jsme byly jinde). A v nemocnici rikali, ze se to nejak namnozilo. Takze za me s malym ditetem tam uz ne.

    My jsme minuly rok byly s kamaradkou na Krete koncem kvetna, byl to dost luxusni resort primo u more. A vsechno bylo skvely, az na to, ze bazeny nebyly vyhrivany. Takze bylo krasne teplo, v mori pomerne fajn, ale nasi prckove do tech bazenu proste skoro nevlezli. Ale nektery deti to zas bavi u more vic, my to stridali.
    Co pro me bylo dulezity (kluci 18m) - teplo, ale ne horko. Detsky bazen s aspon mini skluzavkou, idealne oddeleny od velkych bazenu, at neresim, kdo kam spadne a ze jsou cizi dospeli zpruzeni detma. Hotel, ktery neni betonove peklo. Primo u more a pozvolny vstup do more. All inclusive - to je nejvic :). Pokoj, ktery ma nejake samostatne/oddelene sezeni, kdyz prcek vecer usne, at muzem treba na balkon, pokud se nam nechce do baru/je to v hotelu daleko. Detska postylka/zidlicka je uz snad samozrejmost, ale lepsi zkontrolovat.
    Pokud je pro vas dulezity kocarek, zkontrolovat schody.
    Nejakek detskej klub byl plus.

    A mimo sezonu, to je fakt diametralni rozdil. Lidi vsude, fronty na jidlo, fuj.
    Ale ja jsem dost narocna a chtela jsem si to fakt uzit.

    KATIA
    KATIA --- ---
    PETATA: vzdálenost plus zda je to po rovině/z kopce do kopce
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANDREJKA: take pridam par postrehu

    urcite bych s malym ditetem volila polohu hotelu opravdu u more (kor pokud mas all inclucive, tak se vracis na svaciny, obed a pro piti docela casto a mit pak hotel 500 metru od more, tak se z toho picnes behat tam a sem)

    hriste urcite a detsky bazen je take velke plus

    s prvni dcerou jsme byli v jejich 8 mes v Chorvastku, varili jsme si

    v roce a pul jsme s ni byli na Menorce a to byla nejepso dovolena, co jsme zazili, uplne nejvetsi pohoda! nadherne more, uzasne plaze, all inclusive, spousta drinku, ona byla zlata.. pecka!

    a pak jsme byli v jejich cca 3,5 letech i se synem 8 mes v Caorle, ale tam se mi fakt vubec nelibilo more, takze jsme u nej za ten tyden byli vseho vsudy 3x a travili cas u bazenu, i z toho duvodu, ze more bylo sice "jen 500 metru", ale tahni tam dve deti, plazovy stan, osusky, kyblicky, lopaticky, svacinky, piticka a ja nevim co jeste.. takze bazen byl jasna volba

    zvaz, zda chces travit cas jen v komplexu a nebo mas rada prochazky po promenade, kavarny v mestecku atd
    treba na te Menorce to bylo super v komplexu, u more, ale promenada jako takova tam nebyla... na prochazky jsme chodili, ale mestecko tam vylozene nebylo
    to se mi zase naopak libilo v tom Chorvatsku nebo v tom Caorle

    jeste bez deti jsme byla na Mallorce, primo v nejakem velkem meste... byla tam tak uzasna plaz a neuveritelne ciste more... klidne bych tam jela i s detmi, ale na jine misto

    to si taky pohlidejy zda preferujes piscitou ci by ti nevadila kaminkova plaz

    spoustu lidi jezdi s detmi i do destinaci typu Turecko, Egypt a jsou nadseni.. osobne bych volila spise Spanelsko, Recko, Chorvatskou, Italii (niz bude asi to more hezci), ale to uz je na vas :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PETATA: přísahám, že vím, jak vypadá hotelová restaurace :-) taky vím, že podává od do, že tam můžou být mně nepříjemné davy, že ne vždy jsou na vše pěkné švédské stoly a objednává se z menu a že lze najít podniky, kde kvantita silně předchází kvalitu ;-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    KATIA: v hotelech byvaji vetsinou jidelny
    takze je to zaprve ihned k dispozici a nemusi se cekat, az to uvari a zadruhe vidisx jak to vypada, vsechno je zvlast (prilohy, maso, zelenina) a nakombinujes to diteti dle svych a jeho preferenci
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam