• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: super, díky, dítě už vládne po svých, takže kočárek netřeba, trochu mě láká moře, ale ta marakes je velmi lákavá též ...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: byla jsem ted koncem rijna (tehotna, bez ditete), ale jako matka-cestovatelka jsem mela oci otevrene...zkusenost teda pouze v marakesi.
    potkavala jsem spoustu rodin i s nejmensimi detmi.v rijnu mi jeste prislo docela teplo, zima by mohla byt pohodovejsi s tim, ze se nemusi tak resit ochrana proti slunci.
    Ulice jsou dost preplneny, rozbity a doprava divoka, takze bych misto kocarku volila spis nositko...
    tradicni ubytovani-riady jsou pavlacove domy s pokojicky jen s okny do vnitrniho dvora...a minimalne ten nas byl dost hlucny (nevyhoda na obe strany-ruseni hostu i deti v noci)
    Jinak bych se maroka nebala, s detma bude mit clovek dvere vsude otevrene
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SAAYURI: Ne obytňák, ale dodávka a stan, časté přesuny, nejmladší 1,5 roku a dobrý. Kdybychom měli obytňák, jedem s ním na dovolenou rozhodně. Loni jsme si do dodávky udělali ležení a jeli jsme road trip po Moravě a Slovensku (dětem bylo skoro 8, skoro 6 a 3,5) a bylo to super. Akorát bych příště zařadila víc odpočinkových dnů, děti byly ke konci týdne z neustálých přesunů unavené, uvítaly by asi víc hraní někde na místě - což by ale možná v obytňáku, kde si můžou vybudovat trošku zázemí, bylo trochu jednodušší.
    KATIA
    KATIA --- ---
    a maroko nemáte někdo v zimě vyzkoušený?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    STARDAY: kdyz prezijete let, tak tam to bude bezva, deti milujou :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKARIE: dik, asi nakonec padne volba na thajsko a ze prezijem 2 x 6 hodin. jsem na to zvedava, naposledy jsme leteli pred cca pul rokem a bylo to uplne v pohode, ale taky se to mohlo mezitim zmenit
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: no já pamatuju, jak se starší jsme při zařizování ubytování dycky řešili "aby nás něco nerušilo" a po narození mladší jsme začli promptně řešit "abychom my někoho nerušili"
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    LORAIN: Najs, takze hotelovej pokoj s předzahrádkou je reálnej.
    To oni by asi neusnuly, klidne do půlnoci vydrzej a akorát je člověk musí v restauraci zabavovat ,)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LUCKYSWEETY: kamarádi i pro relativně větší děti (třeba 4 r) brali na dovolenou vždycky kočáry, aby v nich mohly usnout a spát, když vyrazí večer do města na večeři a na drink. Prý dobré i na letiště pro případné čekání atd.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LUCKYSWEETY: řada hotelů, kde se počítá s dětmi má chůvičky napojené na recepci, kam člověk zadá tel. číslo, které pro případ potřeby volat. Lze také použít aplikaci v mobilu, která funguje jako chůvička a volá na zadané tel. číslo. V době s jedním dítětem, kdy jsme ještě jezdili i do hotelů, jsme měli i pokoj s předzahrádkou či terasou, kde se dalo v klidu sedět.
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    QUANTI: Vacation hard, achjo ,)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ANDREJKA: s trosku starsima jsem byla na Mallorce v okoli Cala D'or. tam je to same dite, zadna vlna a dlooouha melcina. jidlo super. prakticky nebyla chvilka bez pristupu k jidlu. coz ja neocenim, ale vyber pekny. jen teda za tu cenu jsem byla mesic v Indii :-D
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    LUCKYSWEETY: bledá závist. Naše příšery minulé léto, kdy jsme se je poprvé odhodlali vyvézt (4,5/2,5), chodily spát kolem deváté, aniž by spaly přes den (usnuly jedinkrát, když tu noc předtím zvracely, naštěstí to bylo ojedinělé). Sedli jsme si ke stolku u zadního východu z bungalovu, nalili do sebe dva drinky, abychom přežili další den, a šli spát. Sex? Jakej, proboha? :D
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    KATIA: Jj, promyslim. Konecnej staci.
    KATIA
    KATIA --- ---
    LUCKYSWEETY: tak úklid už má v ceně poměrně běžně i airbnb, ne tedy průběžný ale konečný. Osobně bych si myslela, že u delšího pobytu může jít dohodnout i průběžný.
    ..
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    IKARIE: Je klidne možný, ze to pro me nakonec taky bude noční můra. Chtěli jsme to zkusit. Oni vetsinou vaří chlapi, ale bývá nas tam hodne. A třetí tyden uz nas nebavilo ani vymyslet, co zas bude k jídlu, ani uklízet ty kvanta nádobí a pak ten závěrečnej uklid, kdy mas s dvěma malyma detma uklidit celej apartmán, odmrazit lednici, prevliknout postele, vyprat, do toho uklid brzdí spici deti, vyspat by se na řízení měl i přítel atd. Toho jsme se chtěli ušetřit. Ale kdyz se tak slyším, tak mozna hlavní problém je uklid a ne vaření ,))
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    IKARIE: *bungalovy, pardon a fuj
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    LUCKYSWEETY: tohle je dle meho blbe resitelny, no. muj muz navic chrape, takze ja jsem ubytovani v hotelu vzdala a resime to airbnb nebo apartmany pres booking. me teda neva obcas neco uvarit a vyhovuje mi to, ze kdyz jde dite spat ( v nasem pripade v 7 at jsme kde jsme), muzem si na terase neco ugrilovat a posedet. proto je pro me dovolena v hotelu nebo allinclusive dost nocni mura :) - je sranda, jak to ma kazdy jinak.

    jinak z druhe strany, pracuju v cestovce, co dela exotiku a ty ruzne family rooms a suites a rodinne bungalovi jsou opravdu hodne hodne drahe. ale existuje to, jen je potreba pocitat s tim, ze si clovek priplati a takove ty agentury,co preprodavaj zajezdy vetsinou tyto typy pokoju nemaji v bezne nabidce a jsou pouze na vyzadani (pokud rezervuji pres nejake systemy, coz asi delaji, my to vse resime naprimo s hotelem).
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    EDERA: To ne, naše deti spi hodne. Jezdíme každy rok (deti 1 a 3) a potrebujou klid na odpolední spánek (klidne 3h) a vecer jdou treba v 9-10 místo v 7, ale my jdem treba po půlnoci, takze potrebujou svoji místnost a to jeste kazdej svoji. Kdyz jsem si zadala tyhle požadavky na Invii (prvni, co me napadlo, nikdy jsem s cestovkou nebyla), tak pro Řecko vyjel jediny hotel za 44k pro jednoho (na 13dni,)) chcem se moct volne pohybovat a ne se bát jit vyčurat ,))
    EDERA
    EDERA --- ---
    LUCKYSWEETY: Takový čas prakticky neexistuje.:-) Co tak pozoruju, tak prostě děti jsou na dovolené déle vzhůru, případně mimina/batolata spěj v kočárku venku. Do hotelového pokoje zapadne celá rodina až na spaní. Maximálně si rodiče dají sklenku vína na balkóně a jsou rádi, když se zadaří, že děti usnou dřív než oni, aby jim zbyl čas i na nějaký ten sex.:-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam