• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ANNAWA: blbe je,ze jsem tim padem jediny cestovatel v rodine. ale prijde mi,ze se zlepsuje.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRAMIN: verim, to je moje mama. Moje male deti maji asi boty z toulavého telete. Milujou cestování, spaní mimo domov, v lese stejne jako v hotelu.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    QUANTI: souhlas. moje nenavidi presuny delsi nez domov-obchod. takze cestovani moc neprovozujeme
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ALI_EN: hele jak který. Jestli tvoje jo, super; moje si sice moře užily, ale každou noc ze stresu skřípaly zubama ze spaní a po návratu k nám měsíc chodily do postele... a už fakt nevím, jak jim udělat ty podmínky ještě vstřícnější. Nelituju, ani ony ne, ale bylo vidět, že to pro ně byla nálož, takže jen aby to tu zaznělo - ne všechny děti jsou cestovací a nenáročný.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    prevazne do Recka jezdime na plachetnici, to je vlastne taky takovej obytnak. loni (vlastne uz predloni) na 3 mesice s 2,5 letym, ted posledni leto 3 tydny s 3,5 letakem a petimesicni holcickou a taky v pohode. deti jsou na to cestovanj fakt nenarocny, staci prizpusobit podminky.
    LETUSE
    LETUSE --- ---
    SAAYURI: My byli loni obytňákem s 13 měs. v Řecku. Měli jsme místa, kde jsme parkovali pár metrů od moře a vše proběhlo dobře.
    HANELA
    HANELA --- ---
    RYBKA: my jezdili s obytným přívěsem často, když byli kluci malí. Nebylo tolik příležitostí, kde se ubytovat, ale hlavně, člověk byl pořád venku a přitom všechno po ruce :-)
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KATIA: To budu rada, úplně na mě dolehla nostalgie (bezdětná, o deset let mladší a pár kilo lehčí):-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    LADAVAZA: taky díky, jestli se vykopeme, tak dám report;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: super, moc díky
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KATIA: Já byla za bezdetna v únoru. Bylo příjemně tak kolem 20-25 stupnu. V Essauire skoro nikdo nebyl. Ocean neposoudim, neboť bych se tam nekoupala, ani kdyby to šlo (myslím tím ve městě na pláži). V Casablance to ale bylo dva dny na bundu.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: tak jestli uz i neco ujde, tak neni problem
    V marakeshi teda malo zelene, resp. zelene a hrist pro deti
    Na pobrezi je udajne super sympaticky mestecko Esauioura, more by me tam taky lakalo

    Hlavne ca jen 4 hod letu (z frankfurtu)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: super, díky, dítě už vládne po svých, takže kočárek netřeba, trochu mě láká moře, ale ta marakes je velmi lákavá též ...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: byla jsem ted koncem rijna (tehotna, bez ditete), ale jako matka-cestovatelka jsem mela oci otevrene...zkusenost teda pouze v marakesi.
    potkavala jsem spoustu rodin i s nejmensimi detmi.v rijnu mi jeste prislo docela teplo, zima by mohla byt pohodovejsi s tim, ze se nemusi tak resit ochrana proti slunci.
    Ulice jsou dost preplneny, rozbity a doprava divoka, takze bych misto kocarku volila spis nositko...
    tradicni ubytovani-riady jsou pavlacove domy s pokojicky jen s okny do vnitrniho dvora...a minimalne ten nas byl dost hlucny (nevyhoda na obe strany-ruseni hostu i deti v noci)
    Jinak bych se maroka nebala, s detma bude mit clovek dvere vsude otevrene
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SAAYURI: Ne obytňák, ale dodávka a stan, časté přesuny, nejmladší 1,5 roku a dobrý. Kdybychom měli obytňák, jedem s ním na dovolenou rozhodně. Loni jsme si do dodávky udělali ležení a jeli jsme road trip po Moravě a Slovensku (dětem bylo skoro 8, skoro 6 a 3,5) a bylo to super. Akorát bych příště zařadila víc odpočinkových dnů, děti byly ke konci týdne z neustálých přesunů unavené, uvítaly by asi víc hraní někde na místě - což by ale možná v obytňáku, kde si můžou vybudovat trošku zázemí, bylo trochu jednodušší.
    KATIA
    KATIA --- ---
    a maroko nemáte někdo v zimě vyzkoušený?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    STARDAY: kdyz prezijete let, tak tam to bude bezva, deti milujou :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    IKARIE: dik, asi nakonec padne volba na thajsko a ze prezijem 2 x 6 hodin. jsem na to zvedava, naposledy jsme leteli pred cca pul rokem a bylo to uplne v pohode, ale taky se to mohlo mezitim zmenit
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LORAIN: no já pamatuju, jak se starší jsme při zařizování ubytování dycky řešili "aby nás něco nerušilo" a po narození mladší jsme začli promptně řešit "abychom my někoho nerušili"
    LUCKYSWEETY
    LUCKYSWEETY --- ---
    LORAIN: Najs, takze hotelovej pokoj s předzahrádkou je reálnej.
    To oni by asi neusnuly, klidne do půlnoci vydrzej a akorát je člověk musí v restauraci zabavovat ,)
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    LUCKYSWEETY: kamarádi i pro relativně větší děti (třeba 4 r) brali na dovolenou vždycky kočáry, aby v nich mohly usnout a spát, když vyrazí večer do města na večeři a na drink. Prý dobré i na letiště pro případné čekání atd.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam