• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MEDVED007: no, pravda...ja taky v cizim prostredi potrebuju minimslne jednu noc na aklimatizaci, muz spi blbe i doma :D tak holt budeme doma a delat jednodenni vylety :)) a ja sama za exotikou :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PROMETHEA: moc si to nemaluj...starší dcera je dítě, nebo teda obecně člověk, který špatně spí, víceméně jakékoliv "cizí" spaní jí vadí....třeba spaní u kamarádů sama po nějaké době seznala, že pro ní není, protože byla dycky skoro celou noc vzhůru a druhý den tím pádem nepoužitelná. jediná změna je, že časem už to dítě neopruzuje rodiče, ale řeší si to po vlastní ose, nicméně problém stále zůstává, protože je samozřejmě unavená :-(
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    QUANTI:
    TRAMIN: jsem rada, ze to tu zaznelo :) ja jsem si malovala, jak budeme s malou cestovat, a sice cestujeme, ale ne, ze by to byl pozitek. dny pohodovy, ale noci katastrofa, takze vsechny dovoleny pro nas zatim byly ve znameni jeste vetsiho spankoveho deficitu...doufam, ze se to bude vyvijet k lepsimu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRAMIN: postupně se to určitě zlepšuje, do roka byla s V očistec i desetiminutová cesta autem, teď už kolem té hodiny až dvou dají, chce to zvykat na kratších trasách za atraktivními cíli, ale delší než 2,5 hodiny s nimi kromě toho minulého léta zatím nedáváme, to by bylo trápení všech zúčastněných. Ostatně já sama taky necestuju nijak ráda, jen už se umím zapřít pro výsledek :D
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ANNAWA: blbe je,ze jsem tim padem jediny cestovatel v rodine. ale prijde mi,ze se zlepsuje.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRAMIN: verim, to je moje mama. Moje male deti maji asi boty z toulavého telete. Milujou cestování, spaní mimo domov, v lese stejne jako v hotelu.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    QUANTI: souhlas. moje nenavidi presuny delsi nez domov-obchod. takze cestovani moc neprovozujeme
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ALI_EN: hele jak který. Jestli tvoje jo, super; moje si sice moře užily, ale každou noc ze stresu skřípaly zubama ze spaní a po návratu k nám měsíc chodily do postele... a už fakt nevím, jak jim udělat ty podmínky ještě vstřícnější. Nelituju, ani ony ne, ale bylo vidět, že to pro ně byla nálož, takže jen aby to tu zaznělo - ne všechny děti jsou cestovací a nenáročný.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    prevazne do Recka jezdime na plachetnici, to je vlastne taky takovej obytnak. loni (vlastne uz predloni) na 3 mesice s 2,5 letym, ted posledni leto 3 tydny s 3,5 letakem a petimesicni holcickou a taky v pohode. deti jsou na to cestovanj fakt nenarocny, staci prizpusobit podminky.
    LETUSE
    LETUSE --- ---
    SAAYURI: My byli loni obytňákem s 13 měs. v Řecku. Měli jsme místa, kde jsme parkovali pár metrů od moře a vše proběhlo dobře.
    HANELA
    HANELA --- ---
    RYBKA: my jezdili s obytným přívěsem často, když byli kluci malí. Nebylo tolik příležitostí, kde se ubytovat, ale hlavně, člověk byl pořád venku a přitom všechno po ruce :-)
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KATIA: To budu rada, úplně na mě dolehla nostalgie (bezdětná, o deset let mladší a pár kilo lehčí):-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    LADAVAZA: taky díky, jestli se vykopeme, tak dám report;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: super, moc díky
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    KATIA: Já byla za bezdetna v únoru. Bylo příjemně tak kolem 20-25 stupnu. V Essauire skoro nikdo nebyl. Ocean neposoudim, neboť bych se tam nekoupala, ani kdyby to šlo (myslím tím ve městě na pláži). V Casablance to ale bylo dva dny na bundu.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: tak jestli uz i neco ujde, tak neni problem
    V marakeshi teda malo zelene, resp. zelene a hrist pro deti
    Na pobrezi je udajne super sympaticky mestecko Esauioura, more by me tam taky lakalo

    Hlavne ca jen 4 hod letu (z frankfurtu)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: super, díky, dítě už vládne po svých, takže kočárek netřeba, trochu mě láká moře, ale ta marakes je velmi lákavá též ...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: byla jsem ted koncem rijna (tehotna, bez ditete), ale jako matka-cestovatelka jsem mela oci otevrene...zkusenost teda pouze v marakesi.
    potkavala jsem spoustu rodin i s nejmensimi detmi.v rijnu mi jeste prislo docela teplo, zima by mohla byt pohodovejsi s tim, ze se nemusi tak resit ochrana proti slunci.
    Ulice jsou dost preplneny, rozbity a doprava divoka, takze bych misto kocarku volila spis nositko...
    tradicni ubytovani-riady jsou pavlacove domy s pokojicky jen s okny do vnitrniho dvora...a minimalne ten nas byl dost hlucny (nevyhoda na obe strany-ruseni hostu i deti v noci)
    Jinak bych se maroka nebala, s detma bude mit clovek dvere vsude otevrene
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    SAAYURI: Ne obytňák, ale dodávka a stan, časté přesuny, nejmladší 1,5 roku a dobrý. Kdybychom měli obytňák, jedem s ním na dovolenou rozhodně. Loni jsme si do dodávky udělali ležení a jeli jsme road trip po Moravě a Slovensku (dětem bylo skoro 8, skoro 6 a 3,5) a bylo to super. Akorát bych příště zařadila víc odpočinkových dnů, děti byly ke konci týdne z neustálých přesunů unavené, uvítaly by asi víc hraní někde na místě - což by ale možná v obytňáku, kde si můžou vybudovat trošku zázemí, bylo trochu jednodušší.
    KATIA
    KATIA --- ---
    a maroko nemáte někdo v zimě vyzkoušený?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    STARDAY: kdyz prezijete let, tak tam to bude bezva, deti milujou :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam