• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    Dnes jsme se vrátili z jižních Čech. Bydleli jsme v Penzionu Příbrazský, který zde doporučovala
    MEDVED007: a musím říct, že jsme byli naprosto spokojení. Krásné místo, příjemná a vstřícná paní majitelka, perfektní zázemí pro děti (hernička, zahrada a hřiště). Nejraději bych tam ještě týden zůstala :) Takže ještě jednou MOC děkuji za tip.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MEDVED007: Dovolím si poděkovat za tip. Hledala jsem ubytování, kde by brali Flexi Passy (muž je dostává v práci) a tady je berou, takže už máme zamluvený týden na konci června :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PROMETHEA: opakovaně jsme s partou maminek a dětí jezdili sem
    http://www.penzionpribrazsky.cz/
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    RYBKA: Rumunsko je nadherny a lidi super. Jezdili jsme hodne mimo mesta po Karpatech v Transylvanii, tenkrat teda jeste bez deti ale jela bych bez obav i s nima.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    PROMETHEA: Na koupání je fajn okolí Třeboně - pískovny. My jednou bydleli v www.alesuvdvur.eu/ a loni v http://www.penzionpribrazsky.cz/
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    hledam baby friendly penzion v jiznich Cechach - na ubytovani nemam zadny vysoky naroky, mela by byt moznost varit nebo i stravovani - v okoli idealne koupani, trasy na cyklovylety a mensi prochazky, hrady, zamky

    predstavovala jsem si treba okoli prehrady Orlik, tam je ale koupani v lete kazdorocne ohrozeno vyskytem sinic :(
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    RYBKA: Byla jsem v Banátu, tam je to fajn v tom, že se lze ubytovat u krajanů v chalupě např. Jde si tam každý den udělat výlet od jedné vesnice k další (je jich tam několik). Je tam taky spousta zajímavých míst, no víc si můžeš někde počíst, třeba tu http://www.banat.cz/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LADAVAZA: Díky, počtu si :-)
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    RYBKA: Zrovna jsme se o tom bavily onehdá s kamarádkou a našla jsem k tomu tohle:
    Cestovní průvodce zdarma: Do rumunských hor s dětmi | Sláva nazdar výletu
    https://slavanazdarvyletu.cz/cestovni-pruvodce-zdarma-do-rumunskych-hor-s-detmi/
    Fler BLOG | PodLipka / s dětmi v Rumunsku
    https://www.fler.cz/blog/s-detmi-v-rumunsku-16973
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Byli jste někdo v Rumunsku? Říkali jsme si, že bychom se tam rádi podívali, ale zvažujem, jestli to bude s dětma v pohodě. Uvítám zkušenosti a reference.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    IBERIA: teď už sbírám jen vychytávky na zábavu pro děti v Římě, respektive čím proložit nějaké památky, aby z toho taky něco měli a kam je třeba vůbec nebrat (tipy na aktivity v okolí jsem už posbírala).
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Právě jsem zakoupila na léto letenky do Říma. Sháním jakékoliv tipy, co v Římě s osmi a pětiletým dítětem a hlavně co ještě podnikat v celé oblasti Lazio. Auto bude k dispozici, čili možné jsou i destinace od Říma vzdálenější. Předem všem děkuji.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    QUANTI: Name děti se tváří nadšeně a spokojeně, kdykoli někam jedeme. Těší se, plánují, užijí si to tam. Ať je to u babičky nebo u moře. I když na komfort spaní úplně nenáročné nejsou, stan třeba "strpí" jen, když to má odůvododnění, jako třeba na vodě, jinak volí postel. Ale jakkoli jsou z cest nadšené, taky při změně, byť pozitivní, spí hůř, chodí k nám do postele a jsou si míň jisté. Uklidní se vždycky tak po 14 dnech na stejném místě. A to jsme i doma velmi výjimečně.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    MEDVED007: no, pravda...ja taky v cizim prostredi potrebuju minimslne jednu noc na aklimatizaci, muz spi blbe i doma :D tak holt budeme doma a delat jednodenni vylety :)) a ja sama za exotikou :)
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PROMETHEA: moc si to nemaluj...starší dcera je dítě, nebo teda obecně člověk, který špatně spí, víceméně jakékoliv "cizí" spaní jí vadí....třeba spaní u kamarádů sama po nějaké době seznala, že pro ní není, protože byla dycky skoro celou noc vzhůru a druhý den tím pádem nepoužitelná. jediná změna je, že časem už to dítě neopruzuje rodiče, ale řeší si to po vlastní ose, nicméně problém stále zůstává, protože je samozřejmě unavená :-(
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    QUANTI:
    TRAMIN: jsem rada, ze to tu zaznelo :) ja jsem si malovala, jak budeme s malou cestovat, a sice cestujeme, ale ne, ze by to byl pozitek. dny pohodovy, ale noci katastrofa, takze vsechny dovoleny pro nas zatim byly ve znameni jeste vetsiho spankoveho deficitu...doufam, ze se to bude vyvijet k lepsimu
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    TRAMIN: postupně se to určitě zlepšuje, do roka byla s V očistec i desetiminutová cesta autem, teď už kolem té hodiny až dvou dají, chce to zvykat na kratších trasách za atraktivními cíli, ale delší než 2,5 hodiny s nimi kromě toho minulého léta zatím nedáváme, to by bylo trápení všech zúčastněných. Ostatně já sama taky necestuju nijak ráda, jen už se umím zapřít pro výsledek :D
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    ANNAWA: blbe je,ze jsem tim padem jediny cestovatel v rodine. ale prijde mi,ze se zlepsuje.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    TRAMIN: verim, to je moje mama. Moje male deti maji asi boty z toulavého telete. Milujou cestování, spaní mimo domov, v lese stejne jako v hotelu.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    QUANTI: souhlas. moje nenavidi presuny delsi nez domov-obchod. takze cestovani moc neprovozujeme
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ALI_EN: hele jak který. Jestli tvoje jo, super; moje si sice moře užily, ale každou noc ze stresu skřípaly zubama ze spaní a po návratu k nám měsíc chodily do postele... a už fakt nevím, jak jim udělat ty podmínky ještě vstřícnější. Nelituju, ani ony ne, ale bylo vidět, že to pro ně byla nálož, takže jen aby to tu zaznělo - ne všechny děti jsou cestovací a nenáročný.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    prevazne do Recka jezdime na plachetnici, to je vlastne taky takovej obytnak. loni (vlastne uz predloni) na 3 mesice s 2,5 letym, ted posledni leto 3 tydny s 3,5 letakem a petimesicni holcickou a taky v pohode. deti jsou na to cestovanj fakt nenarocny, staci prizpusobit podminky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam