• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    ROXXA: Nejela. Mam velice aktivni dite ktere uz pres den nespi a nesnasim vedro, ktery me samo o sobe unavuje, takze pro me by to asi nebylo nic moc. Nemam zkusenost ve spanelsku s ditetem, ale v portugalsku v sezone a uz to mi dalo zabrat, ty presuny v autech, atd.
    ROXXA
    ROXXA --- ---
    Ahoj jdu si pro radu doporučení. Narychlo jsme si koupili se známými letenky do Malagy v srpnu a z Berlína, takže se ještě budeme muset dopravit do a z Berlína. Ubytován v Malaze máme zdarma v bytě sestry známých. Máme ale dvě malé děti 4 a 2r a obávám se, že tam bude příšerné vedro a že to pro nás bude docela peklo. Navíc je to na 14 dní. Budeme si muset půjčit auto a s autosedačkami takže se to prodraží. Známý děti nemají takže ty si to užijí a klidně budou spát přes den a v noci žít. Naše děti vstávají brzo navíc jsou divočejší/uřvanější víc hyperaktivní než jsou děti průměrně, nevydrží posedět ani chvíli.
    Problém je, že letenky se nedají vrátit a i cena byla fajn, ale teď jsem viděla i levnější a z prahy. Leda by to šlo na pojištění a dr. mi napsala papir o nemoci děti, třeba by nám těch 12 tis vrátili na pojištovnu, ale jisté to není a mohla bych pak o 12 tis přijít ale zase 14 dni v úmorném vedru s náročnějšími dětmi, když to nebude hned u moře ale cca 5km autem... Rozumějte my jsme pak strašně unavení a děti stále hyper akční, starší navic absolutně neposlouchá a vzteká se (podezření na ADHD, už s nim chodíme do poradny na doporučení školky, ale jinak je to super kluk.)))
    No unáhlili jsme se.... já se toho bojím, že to nebude dovolená ale spíš trest a bič na nás na rodiče.
    Jeli byste či nikoliv? Neumím si představit, jaké je tam v srpnu vedro, byla jsme jen v Barcelone, ale to není tak na jihu.
    Mate někdo zkušenosti s cestováním s malými dětmi v jižním španělsku nebo jen s cestováním v srpnu tamtéž?
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    YELI: Posledni. Byli jsme na Krete pred rokem na konci kvetna a bazeny byly jeste hodne studene, kluci se v nich skoro vubec nekoupali. More docela slo, ale stridali jsme to.
    EWICZKAAA
    EWICZKAAA --- ---
    LENZIE: začnou určitě:) bavili jsme se o tom, akorát si teď bohužel nevzpomínám přesně od kdy...
    ADAM
    ADAM --- ---
    YELI: první týden by mohlo být krapet Chladněji, takže radši první
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    EWICZKAAA: Ajaj :( Tak snad v nebi začnou brzy vařit.
    YELI
    YELI --- ---
    Poradíte prosím někdo znalý, zda jet s dvouletou na Krétu radši první týden v červnu nebo poslední? Klasická valecka...
    EWICZKAAA
    EWICZKAAA --- ---
    LENZIE: eee naproti to zas taková hitparáda není... samý smaženiny a s pizzama se dost zhoršili oproti loňskýmu roku...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    IKARIE: Koupání je super hlavně pro děti - i uprostřed rybníka je voda tak nějak max. po kolena :) Jinak hlásím, že v Nebi se zatím nevaří, ale najíst se dá naproti a prý vaří dobře ;)
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    V Turnově kousek od Náměstí Českého ráje je v parku u muzea i fajn veřejné hřiště.
    A na výlety s kočárem - v Pelešanech je parkoviště, odtud vede cesta nahoru na Valdštejn, z Valdštejna se dá dojít do Arboreta, cestou byste šli kolem vyhlídek na skály, přímo na ně se s kočárem nedostanete, ale jsou asi 20 metrů od cesty, můžete kočár nechat u cesty a jít se podívat...S asi půlkilometrovým úsekem po silnici byste došli až na Hrubou Skálu...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    IKARIE: Pokud budete na výletě v okolí Turnova, je přímo v Turnově pěkné venkovní hřiště v https://www.bowlingturnov.cz/index.php/b-bejby. Pak je ještě oblíbená Zrcadlová koza v Dolánkách, ale tam je to spíš pro starší, navíc je tam za pěkného počasí miliarda lidí...

    Jinak pro naše kluky bylo v tomhle věku nejoblíbenější aktivitou házet kameny do vody...Stačilo vyvalit se u nejbližší vodní plochy s dostatkem kamenů a jen vizuálně kontrolovat pro případ pádu do vody...
    EWICZKAAA
    EWICZKAAA --- ---
    IKARIE: Pro alternativnější rodiče je Branžež to nejlepší místo pod sluncem...:) vyřádí se tam děti i rodiče :) a s kočárkem jsme teď po okolí drandili celý víkend... chce to trochu teréňák do toho lesa tam, ale dá se v poho:)
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    Díky, kolem Branžeže chodím. Ani hrad kost není marný, dáš si pivo a je tam malé hřiště.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    SOLEI: myslis toto? u jablonce? tam jsem pred par lety vlastne byla, to je dobry tip, jsou tam i jina zviratka a prodavali tam syry, co se tam vyrabi:
    https://www.farmapencin.cz

    jinou teda tady v okoli neznam.

    a jeste mi ID Lenzie poradila v poste Bar Nebe na Branzezi, maj tam ted nove hriste, v lete asi i koupani, tak zminuju, treba to nekdo taky uvita: https://www.facebook.com/bar.nebe/
    SOLEI
    SOLEI --- ---
    IKARIE: nic moc, co kozí farma?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    zeptam se na tip po CR - jsem u nasich v ceskem raji (kousek od mnichova hradiste) - vyletu se tu da delat mraky, ale nemate nekdo tip na to, kde se tu zabavi i skoro dvoulete batole? tzn. kde je i nejake hriste, nebo prochazka kde se da vzit i kocarek (treba drabske svetnicky nebo bezdez jsou v tomto naprd). kdyz se sem mama prestehovala, byla jsem cerstve na VS, tak jsem se pri vyletovani nak na aktivity pro deti nezamerovala :)

    muzu zatim poskytnout tip, co tu znam nebo jsem objevila: na jidlo je skvela farma ptyrov - kone, venkovni posezeni, velka trampolina a hriste, dobre vari. bacha ted ve svatebni sezone, lepsi predem koknout na web neso si zavolat, v sobotu jsme tam jeli naslepo a byla tam uzavrena spolecnost http://www.farmaptyrov.cz

    a jeste jedno dobre jidlo, s velkym venkovnim hristem, detskym koutkem vevnitr, prebalovakem a tak - penzion na krasne vyhlidce na muzskem, kousek od drabskych svetnicek - tam je to teda pak na delsi prochazku rozhodne lepsi bez kocarku https://www.nakrasnevyhlidce.cz
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PIPLA: dítě si může vzít podsedák pod pazuchu do letadla jako svoje zavazadlo a hotovo. zpátky ho vezmete nebo ne, stojí 100-200 Kč, naprosto směšné.
    LANTHAL
    LANTHAL --- ---
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: podsedak bych rovnou dala do zavazadla, pokud bych ho nechtěla kupovat na místě.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PIPLA: Optala bych se u letecké společnosti, jestli Ti to nedovolí vzít do letadla jako zavazadlo. K možnostem nákupu přímo na letišti jsem skeptická (letištní ceny nebývají přívětivé prakticky nikde na světě). V USA jsme to řešili popojetím k nejbližšímu Walmartu a nákupem tam. Ve Španělsku jistě nějaký velký nákupák nedaleko letiště budou mít taky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam