• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    IKARIE: jo takhle:) Bylo teplo, měl jsem s sebou nějaký oblečení pro oba - mají tam takový ten anglický trávník, vytvořil bych normálka ležení na zemi...tam lidi normálně sedí, jako na pikniku
    MUXX
    MUXX --- ---
    Kukuřičáci - Největší kukuřičné bludiště v ČR - Výlet pro děti i dospělé
    http://www.kukuricaci.cz/

    Jestli mate v okoli, tak doporucuju vyrazit. Byli jsme dneska v Brne. Mel jsem sebou dve petilety holky. Prvni pulhodinu jsem jim nestihal v tempu az jsem se prestal orientovat. Pak jsem si radsi zapnul GPS, protoze jsem zacal byt nervozni z velikosti bludiste. Jenom diky GPS v telefonu nam podarilo najit vsechny kontrolni body za 2,5 hodiny. Potkavali jsme spoustu nestastnych rodicu bez GPS, kteri uz chteli jit domu, ale deti chteli porad hledat. Celkem jsme usli asi 4 kilometry.
    Kukurice uz je dost vysoka. Cestu z bludiste jsme hledali tak, ze jsem si dal malou na ramena a ukazovala nam kterym smerem je sloup u vychodu.
    Akcni jedinci si muzou dat hru pro starsi na cas nebo se vratit na nocni bojovku.
    Uzili jsme si to takovym zpusobem, ze se mi dneska v noci bude zdat jak bloudim v kukurici.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TEKKIT: mně takhle jednou dítě uslo při asi 15 min přesunu v narvanym budu - prostě si sedl na zem, opřel se mi o nohy a zalomil to. naštěstí teď už zvládá v pohodě se probrat...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TEKKIT: plan to byl samozrejme vynikajici, ale jestli tomu rozumim dobre, zhatil se ti v momente, kdy skupina B usnula uz v MHD. pak jsi psal, cituji: "Modlil jsem se a't teda spí aspoň poločas" k cemuz smeroval muj dotaz. kdyby se bremeno behem transportu z autobusu do pivovaru neprobudilo, kam si ho mel v planu - spiciho - ulozit? :))
    /me pry jednou otec vzal jako skoro 4 lete ditko do hospody a ustlal mi na kulecnikovym stole/

    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    IKARIE: no myslel jsem že tam přijedem a rozdělíme se: Skupina A bude koukat na fotbal, Skupina B zaujme místo v pískovišti. S tím že budu pendlovat jsem byl smířenej, tohle jede nahlas, takže se kdyžtak honem vrátís k plátnu. V momentě kdy by skupina B začala zlobit bych koupil večeři a získal během jídla další cenné minutky:)) Poločas by skupiny trávily pochopitelně společnou hrou v koutku:)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TEKKIT: aha... a kde si to bremeno mel v planu ulozit behem toho polocasu v pivovaru? ja jen, ze muj muz je taky pomerne intenzivni fotbalovy fanousek, tak abych vedela, co me tak za 4 kila vahy ditete ceka :))
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    IKARIE: jen tak no...:) Ten autobus pohoda, ale pak to trmácení ze zastávky. Nezdá se to, ale 16kg živé váhy se po pár stech metrech mění v pekelný břemeno:)

    (tam je ještě problém že mám blbou zkušenost, probudit "po chvilce" - to je potom šílený co to nevyspalý dítě předvádí - čili tam jsem neměl jinou volbu než zatnout zuby a táhnout:))
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    TEKKIT: snazim si to predstavit. spici dite v buse bylo v kocarku, v nakym nositku nebo jen tak? varianta "jen tak" me prijde uplne fascinujici, to se mi jeste nikdy nepovedlo.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    TEKKIT: to je vůbec príma historka...

    zápas začínal v 16h, čili říkám si "ve 12h oběd, pak dám spát a až se vzbudí jedem". A pak že si dáme i jídlo a nemusim nic vymejšlet k večeři. Sám sobě jsem si musel gratulovat jak jednoduše geniální je ten plán...

    Bohužel, dítě nezabralo i když jsem zkoušel triky indických fakírů (zato jsem podle hodin zjistil, že jsem musel tak 45minut spát já:)). Tak říkám "no nic, jedem". Protože se jedná o pivovar, zvolil jsem cestu busem. Dítě v buse samozřeejmě usnulo jak dudek. Takže jsem si zkusil trénink na mistrovství republiky v táhnutí břemene ze zastávky až na místo...málem jsem chcípnul. Na místě zjištění, že počet koutků se rovná nule! Modlil jsem se a't teda spí aspoň poločas...to se nesplnilo:)

    Fotbal samozřejmě nebavil (víme koho), tak jsem uplácel vším možným (klobása, pitíčko s brčkem) ať vydrží aspoň něco. Už před přestávkou bylo jasný, že tohle nemá smysl. Takže jsme vyrazili k domovu, že to tam dokoukám...JO ale to bych si cestou nesměl uvědomit, že vlastně nemáme tu podělanou večeři!!! Ach jo...

    (btw jednalo se o zápas Francie - Argentina 4:3 - podle mnohých nejlepší utkání na MS. Poradím se s právníkem jestli to po dovršení budu moct strhávat z výplaty jako odškodné - protože tady se jedná o psychickou újmu!)
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ENDEE: v tom H2 právě dělají promítání MS ve fotbale...je ti asi jasný, že absenci koutku jsem zjistil na místě dost bolestným způsobem?:)))
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    TEKKIT: dobry vedet! ja byla vzdycky jen v ty prvni a kolem druhy jen projizdela.
    TEKKIT
    TEKKIT --- ---
    ENDEE: jen velkej pozor! Pivovar Hostivar má DVĚ restaurace:) H1 (tam je koutek) a H2 a tam není...:)
    ENDEE
    ENDEE --- ---
    IKARIE: V Hostivari je fajn Pivovar Hostivar, ten ma velkou zahradu a prolejzacky pro deti a tusim i piskoviste. A jidlo bylo vzdycky ok.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    a dekuji zde za tip na erlebachovu boudu, podarilo se mi rezervovat tri dny v srpnu (nevysel nam teda vikend, chtela jsem pokoj s balkonem a meli plno), tak doufam, ze nam vyjde i pocasi a ve vsedni dny to na snezce nebude takovy masakr, jako byl napriklad tento vikend.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    rok zpatky jsem se tu ptala (tady [ IKARIE @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ]) na dobre restaurace s detskym koutkem (ted v lete aktualni i nejaka zahradka s hristem) v praze. za ten skoro rok jsem objevila jen par pro me novych mist, tak treba to nekdo jeste necim doplni.

    v lete je skvely Kastrol na Stodulkach - maji na dvore u zahradky takove celkem pouzitelne hriste s piskem, klouzackou a prolejzackou. http://www.restauracekastrol.cz

    Vozovnu ve stromovce asi vsichni znate, me tam chutna https://www.vozovna-stromovka.cz

    chvalim vsticnost personalu k detem v Lokalech - nejcasteji chodime do Karlina a maj zidlicky a malovani a krabici s hrackama

    pizza Teodoro v Hostivari - detsky koutek je super, restauraci bych bohuzel neoznacila za dobrou, spis horsi prumer, ale mozna sem jen mela smulu. http://www.teodoro.cz/s/1/3/hostivar/

    Mimo Prahu doporucuju Farmu Ptyrov pri vyletu do Ceskeho raje s jejich paradnim venkovnim hristem a trampolinou a pak cukrarnu Flora v Bakove nad Jizerou, kde maji uplne obri zahradu napul s kvetinarstvim a oploceny hriste pro deti /cerstve ulovky z prodlouzeneho vikendu:)/
    Restaurace :: Farma Ptýrov
    http://www.farmaptyrov.cz/restaurace.php
    Cukrárna - FLORA GARDEN s.r.o.
    http://www.floracz.cz/cukrarna-flora/

    PETATA
    PETATA --- ---
    EDERA: ja jsem si tam ted sla vybirat karimatku, protoze nikde jinde neni tolik nafouknutych karimatek s moznosti si na ne lehnout, osahat si material a vyzkouset je na nerovnem povrchu (kaminky) a dcera si tam vybirala spacak
    a vubec je tam mraky outdorovych vychytavek a kempingoveho vybaveni

    jinak my frcime ve stanech Pinguin, mame jak maly pro nas dva, tak ted novy rodinny
    MUXX
    MUXX --- ---
    Ve ctvrtek budou mit stan pro 4 v Lidlu, za 3k. Brali jsme ho predloni a prijde nam v pohode.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PETATA: Potvrzuju. Předloni jsme tam kupovali stan pro naši skautku (přála si ho za vysvědčení).
    FUNTL
    FUNTL --- ---
    ALMADORA: máme zkušenosti podobné jako ty ze Slovenska. Jen tedy tím, jak jsou čím dál sušší roky, tak nás to významně omezuje ve vandrování nadivoko - o ohni si člověk může nechat jen zdát a voda (na pití/mytí) je taky čím dál řidší. A ještě mám možná subjektivní pocit, že myslivci se rojí čím dál častěji. Lesní stráž nás vykázala z lesa jednou.
    ALe teda Slovensko nabízí asi víc opuštěnějších krajin - v ČR člověk musí balancovat mezi přeturistovanými končinami a na druhé straně zas národními parky, kde se stanovat nemá/nedá.
    Jurek je fakt outdoorový stan, jezdili jsme s ním i třeba do Rumunska, balkánských hor a tak.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ALMADORA: Znovu - nemám zkušenost s kempama v ČR. Ale ve Skandinávii, Rakousku nebo USA jsme stan se spacákama, karimatkama apod. přes den vždycky v kempu normálně nechávali a jeli klidně na celý den pryč. Nikdy nás ani nenapadlo to řešit jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam