• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KATIA: ale tak jako jo jo, moc nechapu jak myslis to jet za rodinou/jet na dovolenou ale jinak jako at si kazdej zhodnoti sam no. nekdo cestuje nerad, tak oukej to je jasny
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: letenka pro dospělé, naopak pro dítě do dvou je finanční motivace lítat, abych byla přesná ;-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALI_EN: Tak jasně, ale řekněme že ta letenka fakt něco stojí, je tam ta nepříjemnost s ušima atp. to si každý musí už zhodnotit sám co mu za to stojí. plus tam jaksi jsou osobní faktory, přece jen je něco jiného jet za rodinou a něco jiného na dovču.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    MIDORI: ja treba osobne to taky nepovazuju za zadny problem a rozhodne bych jela, my mame fakt nekomplikovany model v tomto, takze zadne proti me nenapada.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ALI_EN: tak jasně, ale jde o to zvážit pro a proti a podle toho ty vyhodnotit
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: tipů a možností je hafo, chce to mít aspoň trochu jasnější představu (kopce, zámky, jaký program, jídlo atp). a ideálně třeba aspoň směr, kterým se z té Prahy chcete pohybovat :-)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    MIDORI: tak ridit se heslem, ze to muze bejt opruz, asi nejak neumim. to by clovek nedelal asi nic.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ALI_EN: nechci rejpat, ale to, že to máte takhle komplikovaně na Šumavu neznamená, že letadlem do Řecka je to brnknačka. My jsme letos letěli na Lefkadu, odlet v 6:00 ráno, takže ve 4 už jsme tam byli (vstávali jsme v 2:30), hodinu stojíš frontu na odbavení, pak se dozvíš, že to má 2 hodiny zpoždění... Cesta zpátky taky hodina zpoždění... jako letadlo je fajn, ale taky to může bát dost opruz. Naštěstí dceři je už 5 let a letěli jsme na 14 dní. Kvůli 4 dnům bych tohle fakt neabsolvovala, zvlášť ne s ročním prckem..
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    EDERA: dve cesty letadlem do Recka jako problem fakt nevidim, k nam na Sumavu je to pet a pul hodiny vlakem se trema prestupama. pripadne tri a pul hodiny busem plus vlak.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SAAYURI: recenzim a doporucenim na nyxu duveruju o dost vic. podivat se tam muzu, to jo.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DYNK: aha, dobre vedet.

    je
    DYNK
    DYNK --- ---
    ANNAWA: Hodne středisek v Alpách má instruktory různých národnosti, takže pokud je jazyková bariéra jediná překážka, tak se to dá zařídit.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    A když chceme s dětmi 3 a 7 na jarnaky na hory, kde se diky lyzarske škole nauci lyžovat, meli byste tip? Alpy jsme zavrhli, jazyková bariéra by to komplikovala. Prazdniny maji az na přelomu unora a března, čili spis nekde vys, aby mrzlo a byl snih.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: hodinu vlakem tp mas do plzne, benešova, kutné hory, tech poděbrad, pardubic, na sever nic moc vlaky co do kvality a pohodlí... pokud chces hezkou prirodu, asi budes muset dal a/nebo s prestupem.
    SAAYURI
    SAAYURI --- ---
    POZITRON: A co si projit nejaky web Kudy z nudy nebo tak? Tam bude urcite tipu na mista. Ja sleduju na facebooku neco jako Vylety s kocarem a tak, a tam jsou super tipy taky.
    EDERA
    EDERA --- ---
    POZITRON: Poděbrady?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    vlakem max hodinu. nejdal jsme byli zatim v Plzni.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    tim padem tedy menim plan, petime jen na Sicilii a ted bych chtela nejaky vikend v Cechach.

    co byste doporucili dostupneho vlakem z Prahy? auto nemame. nejakej baby friendly penzion v hezky prirode, kde jsou mozny prochazky s kocarem? vhodne pro 11 mesicni dite?
    KATIA
    KATIA --- ---
    POZITRON: uvidíš, jak to zvládne, třeba bude ok, řešila bych to po vyhodnocení první zkušenosti...
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TRISSIE: Nemyslím si, že se vám univerzum snaží něco říct, považuju to za standardní zpestření cestování s dětmi. Doplnění adrenalinu do jinak nudného rodinného života. My s cestovkou nejezdíme, abychom mohli operativně reagovat na teplůtky, virozky, kašlíčky, vyrážky, zvraceníčko a podobné radosti, rezervujeme minimálně a celkově jsme velmi pružní, všude jezdíme autem, ubytování sháníme až na místě a tyhle změny zdravé dítě-odjezd na dovolenou-ukrutně nemocné dítě jsme zažili už tolikrát, že už to taky začíná být nuda...Jednou, jedenkrát jsme koupili zájezd u cestovky, v životě jsem nebyla lyžovat v Alpách a muž mi letos chtěl udělat radost, navíc nám zaměstnavatel přispívá slušným penízem, ale jen na zájezd koupený u cestovky. Samozřejmě den, dva před odjezdem začalo mladšího bolet v krku a vylítla mu horečka. Posunuli jsme odjezd o den, pak o dva, s tím, že jestli mu spadne teplota, pojedeme. Teplota krásně slezla, krk přestal bolet, všechno jsme sbalili a v šest ráno jsme měli odjíždět. Ve tři jsem se probudila s horečkou já. No odjeli jsme, cestu tam jsem byla jak v mrákotách, celý pobyt jsem strávila zavřená na pokoji s obklady na krku, zatímco muž s oběma kluky lyžoval, dvakrát jsem si z posledních sil sjela svah, když už jsem tam byla a cestu zpátky jsem zase protrpěla v horečce... Prostě radosti...
    EDERA
    EDERA --- ---
    POZITRON: Tak to bych se na to vybodla hlavně kvůli sobě.:-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    EDERA: ok, mas pravdu, sama mam pri pristani problemy, boli to desne a pul dne pak neslysim. nepomaha piti, zvejkani, zivani, nic. tohle nechci Mareckovi doprat vic, nez je nutny, poletime jen v tom rijnu. coz jsou ale taky 4 noci. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam