• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    EDERA
    EDERA --- ---
    PETATA: Byli jsme kdysi na Korfu koncem září a bylo krásně teplo až horko, normálně koupací léto. Schválně jsem dohledávala datum, protože si pamatuju, že jsme odjížděli na dovolenou proto, že v Praze bylo zasedání Mezinárodního měnového fondu a byly to hotové bezpečnostní manévry - takže to muselo být někdy kolem 26. září 2000:-)
    Rhodos se chlubí největším počtem slunečných dní, klidně bych ho riskla.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    PETATA: a Sicilie? San Vito lo Capo, tam je dlouha pisecna plaz, melky more, pro deti prej ideal. ale zas tam nejsou zadny dalsi veci k videni, to ne, v dochazkovy vzdalenosti jeden kopec. :) ovsem letenky za par supu s Ryanair do Trapani, ubytovani pres booking.com nas taky vyslo levne.

    jinak na zacatku rijna 2016 jsme byli vsude mozne v Andalusii a super. teplej vzduch, teply more. let do Malagy opet za par supu, s detma bych se klidne placla i hned nekde okolo Malagy, Fuengirola treba. ale opet tam neni nic extra k videni. zalezi, co tam chcete delat, jestli se vylozene valet na plazi nebo i turistika.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PETATA: my tam meli v cervnu more 19 (teplota vzduchu standardni vedro). kamoska se vratila minuly tyden a hlasila 24 (a skoro ctyricitky).

    ale mas pravdu, ze to muze byt nejisty. co kanary nebo cabo verde, to uz je daleko? tam bude myslim teplo. (cinz nerikam, ze nemuze byt i v recku:)
    PETATA
    PETATA --- ---
    IKARIE: konecne trochu ohralo :)

    to pocasi je ted takove nejiste.. vsude...
    byli jsme na Menorce, tusim v cervnu s docela me prekvapilo, ze tam bylo chvilemi zatazeno a to stejne na Mallorce a preci jen zari je uz takovy konec sezony
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PETATA: zkus i jizni spanelsko, pry se tam uz to more konecne trochu ohralo a let do malagy je ok.
    PETATA
    PETATA --- ---
    Filtrovala jsem, ale konkrétní doporučení jsem nenašla
    Rádi bychom jeli v druhé půlce září k moři a hledáme destiaci, kde bude ještě relativně teplo
    Zatím se plácám mezi Rhodosem, Kosem a případně ještě Kréta

    Máte prosím doporučení na nějaké konkrétní hotely, případně i oblasti? Zájezdy už jsou dost probrané a recenze zatím dost děsivé

    Případně se nechá ráda inspirovat i jinou oblastí

    Díky moc!
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: triky mají naše děti taky zvládnuté....kompenzovat potřebují prakticky neustále, takže za cestu obvykle vycucají pytlík bonbonů :-) lítáme tak jednou až 2x do roka, tak to snad zdravá stravy vydrží :-)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    OMNIHASH: standarni belossky aerolinky ano. chartery nikoliv a meni se to i treba dva dny dopredu. zejmena s ceskym charterovym monopolem travel service ze :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: je to možné, jen píšu jako zkušenost.
    ale určitě to nepovažuju za nic, co by se nedalo v 99% případů zvládnout, jakkoliv to může být nepříjemné. kamarádka létala takhle s děckem pod rok různě ndo Afriky, dlouhý let, s přestupem a taky žijou :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    INUSHKA: jen ti možná nic konkrétního neřekne, krom předběžné opatrnosti. Já mám oboustrannou nedoslýchavost z nezjištěných příčin od narození a letadla mi nedělají s ušima nic a letěla jsem už celkem mockrát. ale bude to,tak jako všechno, individuální.
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Mně to teda při delších letech problémy nedělalo o nic větší než při krátkých. Problém je to stoupání a klesání, udržovaná letová hladina je většinou v pohodě.
    KATIA
    KATIA --- ---
    INUSHKA: určitě.
    na druhou stranu pro většinu lidí je to přinejhorším několik nepříjemných minut. horší to je tedy na delší lety (když jsem letěla do USA, tak to určitě bylo horší než v Evropě, ale možná jsem se taky naučila to lépe řešit) a osobně se snažím abychom nelétali s dítětem s přestupem.
    INUSHKA
    INUSHKA --- ---
    Teda teď jste mě znejistěli, jestli létat s Jorikou (chtěli jsme letos v zimě někam do tepla), když má tu jednostrannou nedoslýchavost z dosud nevyjasněných příčin. Aby se jí to třeba potom nezhoršilo... Jak jsem sama ještě nikdy neletěla (teda velkým dopravním letadlem, motorové rogalo nepočítám), tak mě tohle vůbec nenapadlo. Asi bude dobré poradit se s foniatrem, co?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    EDERA: toho se u B trochu bojím, že u něj paradoxně bubínky ve špatném stavu vedly k tomu, že mu nějaký letadlo bylo egál.

    PROMETHEA: mně kdysi doktor poradil lék na alergii preventivně.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    POZITRON: pozitivni priklad: letela jsem s pulrocnim miminem a ani jednou nezabrecelo kvuli tlaku. pri vzletu se mi teda podarilo kojit, a pristani cely prospala. A ani muk. Pricemz se rika, ze pri spani je ta adaptace na tlak jeste horsi. Starsimu muzes fakt nabidnout neco na cucani (treba vitamin D) nebo ho nechat neco kousat/pit.
    Souhlasim, ze cim rychlejsi klesani, tim bolavejsi. Taky na to trpim.
    Jo a jeste hodne zasadni vec: pokud je dite zdrave a nema rymu, je to pohoda. Pri ryme bych kapla Nasivin pred odletem, doporucuje to i nase pediatra.
    EDERA
    EDERA --- ---
    POZITRON: Aha, já myslela, že se to tak nějak obecně ví, že malým dětem to problémy dělá prakticky vždycky.
    Mně samotné to někdy problémy dělá a někdy ne. Na čem to záleží se mi vypozorovat nepodařilo. Ale jako jsou dny, kdy mi nepříjemně zalehne ucho i jen při cestě metrem mezi Holešovicema a Kobylisama (jak to jede rychle a stoupá).

    ANNAWA: Blondýně to nedělalo problém, dokud měla chronický zánět v uchu a vpáčený bubínek. Jak jí ho odoperovali, uvedli do správné pozice a vypodložili, tak to zlobit začalo.:-( Jak musí stejně jednou za rok na kontrolu do Motola, tak to absolvujeme vždycky tak, aby bylo před létem a letem jasno, že jsou uši v pořádku. Ale roste a osvojila si spoustu kompenzačních triků, takže nakonec dobrý.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ANNAWA: tam muze jit o tu schopnost vyrovnani tlaku v bubinku, treba to proste umi. nebo je na ty usi citlivejsi a vyrovnava uz pri prvnich pocitech, coz je technicky vlastne spravne. neceka, az ucho zalehne. mozna?
    s tim spravnym profouknutim bubinku miva nekdo problemy. nekdo to umi bez zacpani nosu jen posunem celisti, kdy pak jde spravne vyvinout tlak v nekde oblasti korene jazyka a vyrovnat ten tlak v usich. nekdo to umi jen se zacpamym nosem a nekomu to nejde vubec ani se zacpanym nosem a pak trpi. kazdodne vyrovnavat prubezne od zacatku a necekat ta tlak nebo nedejboze bolest.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    POZITRON: blby je, ze neodhadnes, jak to který dite bude mit - našemu synovi s x zanety stredniho ucha v anamneze to kupodivu nedela nic.
    YELI
    YELI --- ---
    IKARIE: Myslim, že by to šlo dohodnout na Vyletne na Letné. Pokud nevadí, že je to primárně hospoda :) Plátno i projektor tam je...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LORAIN: a ted si vem, ze ti to zalehnuti odezniva jeste pul dne tim zpusobem, ze ti v uchu nahle bez varovani treba po 2 hodinach klidu krupne tak, ze ti vyhrknou slzy. :/ co jsem si tady precetla, ze na to deti trpi vic, tak mam z toho strach, protoze samozrejme nechci, aby jakkoli trpel, Nuficek nas malinkej.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam