• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    HANELA
    HANELA --- ---
    MEDVED007: co to je za děti a z jaké školy, případně věk, to je docela důležité.
    Už je otevřené Národní Muzeum?
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MEDVED007: Podolská je fajn, ale je to fakt holčičí věc, navíc to není na moc dlouho.
    ATUARFIK
    ATUARFIK --- ---
    MEDVED007: Už jste někdo byl tady? Vypadá to zajímavě. https://www.muzeumsmyslu.cz/
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    MEDVED007: legiovlak?
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    a nemáte nějaké tipy pro větší děti (tj. druhý stupeň ZŠ)? děje se aktuálně v Praze něco zajímavého ? chceme jít na výstavu Podolské v UMPRUM, ale protože to má být pro holky i kluky, tak se obávám, že to by kluky úplně nechytlo.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    KATIA: to jo, a vetsinou tam neprudi vydesenej "hlavneatsetydetinicehonedotykaj" hlidac
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALI_EN: hlavní hit jsou pochopitelně křivá zrcadla a tam se dá vydržet dlouho :-)
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    to zrcadlovy bludiste je pekny, ale ma dohromady asi patnact metru, tak to bejva dost rychlovka
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BRUKEV: no, spíš zmrzlinárny ;) angelato je dobrý, do pura na Výtoň se už asi dva roky chystám, hm. U Staromáku jsme byli v Creme de la creme a to mě teda až tak nenadchlo.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Koukám, že se mi tu ještě začnou kupit tipy na restaurace a to už bude teprve blázinec :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    KATIA: a pod petřínem za odměnu do angelata. přiznávám, že to je náše oblíbená destinace. i s frontou na lanovku :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    BRUKEV: upřímně si myslím, že ten Petřín vám poradili dobře. nevím, co vaše děti ušlapou, dá se tam dojít i jinak než strmý Krpál od lanovky (pokud byste na ni nechtěli čekat v davu). od Pohořelce nebo od Smíchova- Kinského zahrady. kromě rozhledny, bludiště je tam i hvězdárna a výhled stojí za to. Vyšehrad je pěknej, ale zdaleka ne tak zajímavej pro dvě děti tohoto věku...;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    KATIA: letos je bohužel Jelení příkop zavřený.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ANNAWA: já mám Rusko rád, ale vadí mi čekačky. Obzváště s dětma :)

    KATIA: s tím Hradem souhlasím. Myslím, že víc si to užije třeba kolem desíti, až bude chápat souvislosti, ted tu "státnost" neprožije. Daleko víc mu dá hrad s malým "há", nějaký pěkný Křivoklát, Trenčín, Pernštějn.
    KATIA
    KATIA --- ---
    ANNAWA: Loni jsme prošli Jelením příkopem, právě cestou z Nového světa a to byla nádhera. Jinak přesně hodláme vyčkat na jiného prezidenta. stejně pro 5ti leté děcko je lepší zábava po Praze než Hrad...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    BRUKEV: já bych s dětma na Hrad nechodila, když už, tak na zmíněný Nový svět, čekačky na hradě nechceš, plus my tam holt nechodíme z principu, dookud je tam ten rusofil.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    ale kdyz bude hezky tak na obcerstveni asi spis na ten Vysehrad na Hradby.
    ALI_EN
    ALI_EN --- ---
    BRUKEV: na Albertove u Nusli je Potrefena husa s detskym koutkem, vnitrnim i venkovnim. Kdyby byla chut na pivo (resp. teda Starompramen no...) nebo obed. Maji detsky menu
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    a kdyz budete mit jizdenku, tak muzete dole prejet vltavu na privozu
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    GUDRUN: jo, souhlas. mne se libil ten napad sejit z vysehradu dolu na vyton na zmrzku, je vyhlasena. pak naplavkou se dostat na palackeho namesti a odtud bud na florenc, pokud se uz musi odjet, nebo se presunout (pesky, tram) na ten zofin.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    jestli se budete pohybovat kolem kampy, zastavila bych se v nejuzsi ulicce v praze. provoz je rizen semafory a mohlo by to deti zaujmout
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    BRUKEV: pokud bydlis v Nuslích, tak v sobotu do města a v neděli Vyšehrad.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Ok, takže tipy jsou a ted je jen rozplánovat na ty dva dny. Zpočátku to totiž vypadalo, jak to nebude složité, ale jak si člověk napíše, kdy přijede, kdy má odjet, do toho cesta na hotel, tak toho casu zas tak moc není :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    BRUKEV: procházku Prahou se sedmiletým a dvěma pětiletými jsme absolvovali zrovna minulý víkend (taky nejsme pražští)... Krom toho, co už tu padlo:

    když vystoupíte z metra na Staroměstské, tak z ulice 17. listopadu, hned vedle UMPRUM, je branka s okénkem na Židovský hřbitov - minimálně pro ten pocit, kouknout se, jak takový židovský hřbitov v Praze vypadá... (na prohlídkový okruh jsem naše děti ještě brát nechtěla, to by chtělo výlet jen za tímhle účelem a připravit je na to, což nebyl tentokrát účel).
    https://en.mapy.cz/s/37hFP

    tady na Kampě: https://en.mapy.cz/s/37hLX se dají krmit labutě (je to nejen dovolené, ale dokonce doporučené, alespoň podle informačních tabulí) - jako dítě jsem to milovala a mým dětem se to taky hrozně líbilo.

    a minimálně moje děti velmi zaujalo vyprávět si o tom, "kudy v Praze chodila historie". Na rodičovskou improvizaci je to náročnější, ale byť i jen se zastavit před cedulí na domě, přečíst si ji a povídat si o tom, čím byl ten člověk důležitý, může dětem hodně rozšířit obzory (my se třeba takhle zastavovali pod cedulí někoho, kdo seděl jak za odboj protinacistický, tak za odboj protikomunistický). Případně vyprávět o české historii z pohledu budov - jako třeba když jsme šli kolem Právnické fakulty, vedlo to k vyprávění o SS a Gestapu - "jen tak" bychom s dětmi takové téma hned tak neotevírali, ale takhle to pro ně byla ukotvená informace.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam