• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    PROMETHEA: tak hlavně u nás byl problém, že ta mladší velmi, ale velmi řvala ve dne v noci, takže my si mohli nechat o dovolené v hotelu zdát, jedině tak srub na samotě u lesa :-)

    za sebe musím řict, že my jsme byli srabi a s dětma v roce narození jsme byli na dovolené v ČR,se starší v Beskydech (měla 3 měsíce) a s mladší v Českém ráji. Do zahraničí jsem je táhli až po tom roce a bylo to celkem v pohodě. Se starší jsme jeli do Turecka (náš první a pravděpodobně poslední all inclusive) a s mladší jsme jeli na Rab. Ale od té doby už je taháme všude, autem, letadlem , MHD a v pohodě.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    KATIA: my jezdíme taky bez ohledu na věk, a dá se to, jako se dá se všechno...ale se dvěma malejma dětma už přemýšlím tak, abych si všechno co nejvíc zjednodušila..

    Btw asi je na tom věku 6-12 měsíců nejhorší, že ty (naše!)děti nespí. Ta poslední lednová dovolená pro mě probíhala v duchu: co hodinu a půl vzhůru s mladší, a do toho starší několikrát za noc nejdřív vzbudila muže, že chce maminku :)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ALTAIYA: myslím to v souvislosti s požadavky COQUINE, ty Madeira opravdu nesplňuje .)
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    ALTAIYA: trosku se to stocilo od toho, ze Madeiru puvodne COQUINE zminovala jako moznou destinaci pro relaxacni _pobytovou_ dovolenou u more se dvema malyma detmi. to fakt moc vhodne neni.

    ale souhlasim s tebou, ze se to s malyma detma da uzit taky, kdyz tam jede clovek se zamerem priroda + trosku se ohrat do jarniho klimatu behem treba nasi zimy :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: nemusíš mít skleničky, vždyť dneska se dá ovoce i masozel a nakonec i kaše koupit v pytlíčku. některé ovoce jako třeba banán můžou i minimimina a vaření v tom moc není, tak ho holt budou mít víckrát...pytlík s mléčnou kaší taky ten týden určitě dá :-) ale to je fakt o tom, jak se komu chce, jsou lidi, co necestují s dětma roky, děti, co to fakt nesnesou atp. mně přijde, že je to spíš o uzpůsobení destinace a programu a je to. ale zatím, se moje obě děti projevují jako dost cestovací typy, tak to mám posunuté...
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    MIDORI: Dovolím si nesouhlasit. Jde o to, jak je naložený rodič. Já třeba nemusím lézt za každou cenu do moře, takže Madeira se svým mořským vzduchem a totálně vším v dosahu v rámci celého ostrova se pro mě skvělá. Navíc bezpečná, což jsou taky body navíc.
    Jen nechápu, co maj lidi na tom místním vínu:)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    FIFI: Madeira je fajn, ale ne jako dovolená s malými dětmi
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE:
    KATIA: vždyť píšu, že je to pro mě osobně, s našimi dětmi, nejhorší doba.
    - toleranci k rozhození režimu měly obě moje děti největší právě do těch 6m, pak už spíš horší..
    - lehátko nebo autosedačka na krmení dobrý, ale je to zase krám navíc, kterých je i tak dost
    - ad příkrmy: pokud je hotel, kde vaří i pro mimina nebo nabízí skleničky tak dobrý, ale vařit na dovče příkrmy ani omylem. Navíc třeba v Itálii mají opravdu jen malinké jednodruhové a to mi přišla spíš taková nouzovka...a táhnout skleničky na 10-ti denní dovolenou letadlem...no nevim
    - naše 10-ti měsíční zvládla taky krásně 2x6 hod cesty autem, ale prostě vidíš, že to je pro to dítě trápení, že by radši trénovalo krůčky..
    - pokud dítě nesedí, tak bych ho ani na dovolený nedávala do golfek
    HANELA
    HANELA --- ---
    EDERA: na pořadí záleží :-D
    FIFI
    FIFI --- ---
    COQUINE:
    MIDORI: Madeiru byla v nasi rodine “s detmi” ve veku 14 a 19 a bylo to skvele.
    EDERA
    EDERA --- ---
    PROMETHEA: Vidím to stejně. Do půl roku pohoda, pak 6-18 měsíců dost peklo (všude to chce lézt, ale nemá to rozum a pud sebezáchovy, potřebuje to speciální jídlo etc.) a pak už zase dobrý. :-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    PROMETHEA: to je asi podle modelu, naše dítě se rádo vozilo, po půl roce už na cesty bylo v golfkách, co jdou polohovat téměř do lehu - takže krmení v tom nebo v autosedačce. naopak za mě výhoda, za není nutné kojit tak často a možná i vyšší tolerance rozhození režimu. spíš mi přijde horší věk "na vše si chci sáhnout a navíc se k tomu samostatně dopravím" :-)
    ESTHER
    ESTHER --- ---
    COQUINE: stalo se nám, že cestovka nedokazala zajistit autosedačku do autobusu, vlastně ani nemëli dalsi volné sedadlo pro nás, tak jsme měli celou cestu prcka v nositku. Bylo to nepříjemné, ale zvladli jsme ro. Na Kretu jsme jeli na dovolenou.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    PROMETHEA: my byli ted v zari s 10m v provence autem a za nas pohoda. tak asi proto nas to navnadilo :) na prikrmy jsme si pro nesedici vozili lehatko babybjorn. nic to nezabere a je to bozi :)
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    HOZYM: a já tak pečlivě tajím, kde že jsme to byli, a ty jim tu pak děláš reklamu!

    jo, to je ten "náš" hotel. A pro formu dodám, že to večerní disko je v baru na pláži, takže z hotelu NENÍ SLYŠET! To je bonus takřka k nezaplacení! :-)
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    COQUINE: není to přímo reakce na tebe, ale k tématu věku a cestování.
    Nejjednodušší se mi zdálo vždycky cestování s minimiminem do 6 měsíců. Dokud nejsou ještě tak mobilní, nezačnou příkrmy, a spí kdykoliv a kdekoliv, a přes noc relativně spolehlivě. Taky když je má člověk mít celý den v nosítku, nezruinuje si záda.
    6-12 měsíců, za mě nic moc...velká touha se hýbat, takže autosedačka nebo kočár nadlouho nic moc, zezačátku ještě nesedí, ale už jedí příkrmy (imho nejhorší kombo na dovče), spí hůř, ale ještě víckrát denně a na dlouhých cestách se ještě moc nedají zabavit “intelektuální” zábavou typu knížky, písničky atd..
    Po ca tom roce pro mě pak platí, čím starší, tím lepší parťák na cesty
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    COQUINE: My byli letos tady - Bulharsko https://www.alexandria.cz/hotel/5245-hermes-alexandria-club - v soukromých apartmánech a bez stravy, ale využívali jsme hotelových služeb ( dcera 2 roky) a byli jsme maximálně spokojeni. Na tenhle typ dovolený bych v životě nejela, ale s dítětem se vše mění :) Takže dva bazény, brouzdaliště, dětský klub, hřiště s pískovištěm, animátoři, večerní disco, pro AI bary všude u bazénu včetně baru u moře, který je kousek. Počasí stabilní, let krátkej, Bulhaři strašně příjemný, spousta čerstvého ovoce a zeleniny. Je to hotel přímo majitele Alexandrie a mají to tam vychytaný. Příští rok budeme zvažovat zas.
    EDERA
    EDERA --- ---
    HANELA: Mně je jedno, v jakém to bude pořadí. Klidně potáhnu deštivou Skandinávií se stanem nebo budu na chatě v lese štípat dříví, ale ten jeden rozmazlovací týden prostě k zachování duševního zdraví potřebuju.
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    COQUINE: v civilizovanych castech sveta to pujde vyresit pripadne priplatkem za privatni transfer autem vcetne autosedacek.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    KATIA: jsem si to myslela :-/
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: ad přesuny - IMHO tam není bus/taxi povinnost autosedačky, takže buď bereš s sebou do letadla svou nebo musíš dopředu řešit s cestovkou, jestli ti zajistí. že by to udělali automaticky, to jsem osobně nezažila :-(
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam