• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    LENZIE: Hned vedle zámku je Kamenický pivovar s dobrou restaurací a v zámecké zahradě bývalo malé hřiště s pískovištěm a klouzačkou.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MEDVED007: Super, přidávám se seznam. Pri případ velmi bolavých nožiček budeme mít nosítko ;)
    RYNA
    RYNA --- ---
    GUDRUN: Oba naši kluci mají Boll Patrol, spali v něm poprvý vždy cca v roce a kus a máme je strašně rádi. V tom roce jim byly ještě trochu velké, ale nevadilo to, nějakým zázrakem v něm vždy spali jako dudci a vůbec se nepřetáčeli. Dělá se teplejší (těžší) i méně teplá (lehčí) varianta - tu máme my a na letní stanování v přírodě úplně v pohodě, je fakt teploučký.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LENZIE: a když už s ní pojedete, tak můžete dojet do Kamenice nad Lipou, mají tam v zámku moc hezky udělané muzeum hraček. Akorát teda varuju, že od vlaku to není úplně blízko.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETATA: Jo, tam jsme vloni byli, měli jsme ideální počasí :) Úzkokolejku si píšu, tu jsme vloni nedali, ale letos to bude zaručeně hit ;)
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    PETATA: jo, tu rozhlednu jsme měli v plánu, ale nějak jsme ji nenašli :-)
    PETATA
    PETATA --- ---
    LENZIE: rozhledna a lesopark
    Rozhledna a lesopark U Jakuba aneb baby-friendly rozhledna jak vyšitá (J. Hradec) – Už tam budem?
    https://uztambudem.net/2017/09/22/travel/
    meli jsme v planu min rok, ale bylo tak strasne vedro, ze to neslo, ale vsichni to doporucuji

    no a nase deti nejvice miluji vlaky, takze musim doporucit uzkokolejku :)
    http://jhmd.cz
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    ANNAWA: nasadilas mi brouka, ten sir Joseph sice bude jen na letošek, ale váží jen 330g, takže to asi vyhraje. každopádně dobrý vědět i o tomhle.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    LENZIE: V JH je v muzeu mj. pohyblivý betlém a v jedné pasáži fontána stříkající vodu barevně s obrazci do rytmu hudby :-) Byli jsme na výletě na Hradě Landštejn - mají tam přes léto vždy nějaký doprovodný program jako např. kejklíř, trubadúr, pod hradem je restaurace s hřištěm pro děti.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ANNAWA: tak jako, chápu.o))) Ja se na to mladěte v těch 7 měsicích (to jsme byli poprvé pod stanem v Alpách) neptala. A doteď neprotestoval. Ale teď už to taky budu muset řešit, byť v obytce má vlastní peřiny a s tou jezdíme většinou.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    MUFLONEK: naše mláďata samozřejmě chtěla spacák jako každý normální zálesák ;-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GUDRUN: Deuter Little Star, ale stojí celkem čerta kus, mně se ho povedlo koupi v akci, takže cena ušla. Ale je skvělej, měl ho syn a po něm ho má dcera a ještě tak rok se do něj vejde, je zkracovací, spali v něm venku od cca 3/4 roku (vzala bych je i menší, ale v zimě přece jen nestanujem), až pro dítě dlouhé 135 cm, ale reálně a pohodlně ak do těch 4 až 5 let.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUFLONEK: chystáme se jezdit pravidelně přes léto s tím, že si spaní potáhneme na zádech nebo povezeme v lodi. je srpnovej, zimní fusak do sporťáku mi přijde objemnej a do toho malýho z hlubokace se bohužel sotva vejde teď :-/ navíc má zespodu díry na kšíry.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GUDRUN: Nyxí rada: Pokud se nechystáš do nějakých extrémních podmínek... Hele v tomhle věku jsem mladěti na spaní prostě vzala fusak. max ho přikryla dekou. a spal v tom fleesovem overalu z Lidlu, pod tim měl body...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    V červnu opět vyrážíme na jich Čech a už teď začínám dělat seznam výletů, kam bychom mohli. Jedeme na stejné místo jako vloni (Příbraz u Stráže nad Nežárkou, tj. přesně mezi Třeboní a J. Hradcem), nicméně dítě už zvládá ujít menší túry (tj. 3,5 - 4 km) + povezeme nosítko. Je něco, co bychom neměli minout? (ZOO v blízkém okolí známe, počítám, že si dáme znovu). Jsme schopní se v nějaké rozumné vzdálenosti přepravit autem, případně využít vlak/autobus. Předem díky za jakýkoliv tip :)
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    máte nějaké tipy na výbavu pro prcka 9-12m pro spaní pod širákem a pod stanem? narazila jsem zatím jen na spacák Sir Joseph, na vel 80 toho moc není... díky!
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    PETATA: dam, ale ja to budu muset resit az v dubnu, akce neakce, pac cekam druheho potomka a jeste nevime uplne na stopro ani pohlavi ani jmeno. takze letenky ted kupovat nemuzu.

    nicmene jsem se ted divala lehce orientacne na airbnb a je tam toho fura krasneho a jeste volneho, jen to je vse spis ve vnitrozemi, takze to chce auto & idealne vzit jeste nekoho s sebou. jsou to vetsinou takove ty typicke “casa rural”, kde jsou treba az 3+ loznice, bazen, venkovni terasa casto i s venkovni kuchyni a krbem a tak. ja si trosku ze sobeckych duvodu myslim na to, ze bychom vzali obe babicky. uvidime.
    PETATA
    PETATA --- ---
    IKARIE: dala by jsi sem prosim pripadne nejake tipy na domecky, pripadne kdyby jsi narazila na akci ma letenky, jak tam zminuji?
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    Mallorca tady zazniva casto, tak toto je myslim potesujici zprava. My asi vyrazime v zari, kdyz se mi podari sehnat naky pekny dum v pronajmu.

    Nová linka Ryanairu: Z Prahy na Mallorcu - Zaletsi.cz
    https://zaletsi.cz/nova-linka-ryanairu-z-prahy-na-mallorcu/
    IKA
    IKA --- ---
    Ďakujem všetkým, nejak to snáď vymyslíme - autom by to bolo osem hodín čistého času, s prestávkami by sa to asi sakra natiahlo, nočný vlak mne osobne vyhovuje, ale s dcére vôbec neviem, no a ešte sme s ňou neleteli, takže lietadlo tiež neviem odhadnúť, ako by zvládla..
    HOZYM
    HOZYM --- ---
    IKA: Máme příbuzenstvo na hranicích s Ukrajinou, z Prahy min.12 hodin jízdy, a v létě jsem řešila zda let + půjčit auto nebo autovlak a jako menší voser/finančně mi vyšel autovlak, ale dítě už mělo přes 2 roky, takže nám cena letenek stoupla.
    Na co se připravit: Nakládka - s autem najíždíš sama, já třeba najížděla až na horní rampu a je dobrý si být dopředu jistá, že seš s tím ok, můj muž tam třeba najet odmítnul :), dítě ti někdo další musí pohlídat ( u nakládky jsou relativně ok čekárny), čekáš než tě naloží a pak než vlak vyjede, v létě ČD nezapnuly klimu než vlak vyjel a málem jsem chcípla. Je potřeba vědět, kde se vypíná alarm u auta. S ročním dítětem bych spaní řešila společně na spodní posteli, nebo dítě se síťkou na spodní posteli samostatně, kočár netřeba. Do kupé si vzít minimum věcí, není tam moc místa, vzala bych jen věci na spaní, hygienu a jídlo/pití. Vyjedete v noci a ráno jste na místě, vlak drncá, za mě spaní ok. Maximální počet osob do třílůžkovýho kupé je podle mě 2 dospělí + 1 dítě, v jiným počtu bych si radši přikoupila další kupé.
    Nejsem si jistá, jestli autovlak nemá i Regiojet, zcela jistě by to cestování bylo na jiný úrovni. Za mě je autovlak s dítětem snesitelná možnost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam