• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    ADAM
    ADAM --- ---
    Nejblíž je hinterstoder a kasberg. Cesta z Prahy jen 4 hodiny. Obojí je pro děti super, byli jsme tam už 3x, zrovna zítra vyrážíme počtvrté.
    HANELA
    HANELA --- ---
    Kluky jsme brali do velkých hor od první třídy. Nejsme žádní polykaci kilometrů, tak jsme si celkem vyhověli. Jezdili jsme ze začátku do menších středisek v Itálii nebo Francii, kde si to vždycky hezky kluci osahali, do 3 údolí až později. Myslím, že to bylo dobré rozhodnutí :-)
    Jen tedy ta cesta tam mě vždycky stala nervy... jezdili jsme přes den v sobotu a ty nervy, jestli tam dojedeme včas :-) naštěstí vždycky.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nemate tedy nekdo tip na nejake stredisko v Alpach, kam s mensim ditetem, ktere vydrzi jezdit tak ty 4 hodiny max a kde jsou mirnejsi sjezdovky? Nemam absolutne zadnou zkusenost s Alpami, co se tyka ubytovani a dojizdeni na sjezdovky. Predpokladam, ze skibusem se dopravime nekam k lanovkam, kde se cely den lyzuje a odpo zase zpatky. Letos uz ne, ale pristi rok bychom to asi zkusili.
    EDERA
    EDERA --- ---
    LADAVAZA: My byli prvně v Alpách lyžovat kdysi s šestiletým. Jezdil už slušně a vydržel totéž, co my. Když mu bylo deset, měli jsme s sebou čtyřměsíční druhorozenou. My rodiče jsme se u ní střídali, jezdili jsme teda půlku toho, co syn, a dobře tak - jinak by nás uhonil.:-) Pak jsme byli v Alpách ještě s 2,5 letou a byla to strašná otrava. Mírňoučkou sjezdovku se mnou sjela, ale pak mi usnula na vleku cestou nahoru. Bezvládný pytel brambor na lyžích. Peklo.
    Teď jsme byli v Korutanech tři rodiny. Čtyřem dětem je 12, to je pohoda, sjedou všechno a minimálně stejně rychle jako my. Pátému je osm, je drobnější a je to velká brzda. Naštěstí areál měl i dvě mírné sjezdovky s pomou u dolní stanice lanovky, tak většinou spokojeně jezdila tam, zatímco otec na ni dohlížel z lavičky u restaurace. Ale takhle na pohodu to bylo jen díky tomu, že dotyčný otec sám lyžovat nechce.
    DYNK
    DYNK --- ---
    MEDVED007: V kolik se vám osvědčilo vyrazet do té Itálie? Jezdíte tak, abyste se ještě nějakou dobu v cíli vyspali, nebo jdete rovnou z auta na svah? My zatím jezdíme do Rakouska, ale příští rok zvažujeme už právě Itálii. Letos jsme z hor domu vyrazili v sest a do jedenácti byli doma, byla to pohodová cesta. Nicméně se trošku bojím toho nočního příjezdu do cizího a nočního vybalovani celkově. Děti máme aktuálně 4 roky a šest měsíců, takže věcí pro mladší bude i příští rok ještě asi poměrně dost.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Tady je skvělý přehled, kde děti lyzuji zdarma. V Itálii je do 8mi let standard. V Rakousku občas do 10ti let.

    Přehledně: kde děti lyžují zdarma - Lyžařské oblasti - Články o lyžování - SNOW.CZ
    https://snow.cz/clanek/3231-prehledne-kde-deti-lyzuji-zdarma

    V ČR lyzuji nerad, protože na svahu je moc lidí a to je nebezpečné, obzvláště pro děti.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    MEDVED007: Já nerozporuji kvalitu pojezdeni ani možnosti, které nabízejí Alpy či jiná zahraničí střediska. Reagovala jsem na tu cenovou výhodnost. My se 4 placali ve dvou areálech na Perninku, vlek stal muže s dcerou za celou dobu 800, ubytovani v apartmánu 1200/noc pro 4 a z Prahy je to kousek. Pro čerstvě 5 letou, která vydrží lyžovat max 3 hodiny a pro 2 letou, která nelyžuje, mi přijdou Alpy ekonomicky brzo. Až jim bude 8 a 11,všechny tvé argumenty budou platit.
    Mně právě Plešivec dost lidí doporučovalo, tak uvidíme příští rok.
    KATIA
    KATIA --- ---
    EDERA: ahaaaa! tak to potom ano a omlouvám se za mimo reakci :-)
    EDERA
    EDERA --- ---
    KATIA: Hádám, že “jezdit” zde bylo ve významu lyžovat. Což teda v noci dělá málokdo.:-)
    KATIA
    KATIA --- ---
    MONI: zejm přes noc teda klidně vydrží i menší děti víc. netvrdím, že všechny, ale s naším teda nebyl problém... a třeba do Rakouska běžně jezdí i kamarádi jejichž děti do 6 let jsou dost prudiči :-) v jejich případě bych si to osobně odpustila :-))
    MONI
    MONI --- ---
    MEDVED007: o jak starých dětech se bavíme? Je mi jasné, že tvoje velké školačky to zvládají dobře, ale předškolní děti vydrží jezdit max 3-4h denně, některé ani to ne... Pak fakt nemá cenu táhnout je do Dolomit a vypláznout 1300 Kč https://www.fassa.com/EN/Prices-Skipass-Val-di-Fassa-and-Carezza/ za celodenní permici pro dospělého, který si pořádně nezajezdí, jelikož se bude někde placatit s tím dítětem, které je krásně zdarma. Plus náklady na cestu, benzín a poplatky za dálnice a tunely.
    Další problém malých dětí je ten, že potřebují pojízdný koberec, pomu, kabinku, příp. lanovku s dětskou hrazdou, na kotvě s dospělým se jede hodně blbě, na klasické lanovce to není zrovna bezpečné a těch je v Alpách nejvíc.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAM: Dovedu si představit situace, kdy to přes veškerou snahu prostě neuhlídáš. Ale tyhle salámisti to ani nehlídaj. Na skupinu jsou dva a nedodržujou ani základní pravidlo, že poslední jede jeden z instruktorů a sbírá odpadlíky. Přitom šlo o děti pod pět let.:-O
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LADAVAZA: jsem holka z podkrušnohoří, naše děti se (mimo jiné) učily lyžovat na Božím Daru, nicméně mám ke Klínovci a okolí dost výhrad od nechutných front přes mizerně upravované sjezdovky (buď je to ledovaté nebo muldy případně oboje), vysoké ceny skipasů (letos jsem pro tři lidi platila na 4 hodiny přes 1500, docela úlet) až po typické (hnusné) krušnohorské počasí. jako za mě, vyjet tam na jeden den na otočku od rodičů, OK, ale plácat se tam týden, tak to prostě nee.

    A Plešivec ? Hrozně jsem se radovala, když to otevírali a inzerovali to jako středisko alpského střihu. No tak alpské jsou max ceny skipasů. Byli jsme tam několikrát a pokaždé velmi usilovně pracují na tom, aby mě maximálně nakrkli. Např. jejich zvyk přes vánoce upravit jen naprosto nezbytné minimum sjezdovek tj. tak 1/4 areálu a slavně za to zlevnit skipas o 10%. Kdyby nebyl sníh, tak to chápu, ale sněhu bylo v posledních letech na vánoce kopec, ale oni to prostě neupraví a nepustí vleky až dokud nezačnou jarňáky. Ať jdou do háje !
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MONI:
    QUANTI: jako jasně, cesta je vopruz, letos při uzavřeném Brenneru to byl vopruz dvonásobný a to i časově :-) , nicméně mně to za kvalitu sjezdovek, služeb i za krásné počasí prostě stojí. my dycky s dětma jezdili na noc a dávali to v pohodě.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MIDORI: nevím, jestli všude, ale rozhodně to má Val di Fiemme, kde jsme byli 3 roky po sobě i sousední Val di Fassa, kde jsme byli letos...podmínka tedy je, že si stejný skipas koupí i dospělý, což tedy u nás nebyl problém
    ADAM
    ADAM --- ---
    EDERA: učil jsem 10 let a taky se mi jednou ztratilo dítě. Když jich máš hodně, tak se to holt stát muze. Lepší je individuální výuka.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Lyžařské školičky jsou pak kapitola sama pro sebe. A to teda nejen cenově. Jsme teď v Rakousku a za ten týden jsme třikrát (ve dvou různých střediscích) zachraňovali špunta, kterého instruktor zapomněl někde na kopci.:-O Totální salámisti.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    MEDVED007: Podle mě to s malými dětmi nemůže platit. Jezdime do Krušných hor, do jednoho menšího městečka s dvěma areály primárně pro děti. Protože se nepočítá dítě, které jede s tebou na jedné pomě, stojí jedna jízda 20 Kč, na rozjezdenou jsme zaplatili ještě instruktora za 300/individuální lekce. Právě kvůli cenam jezdím do Krkonoš jen s kamarádkou na její chatu, jinak mi to přijde trochu mimo.
    Ale Krušné hory fakt doporučuji, třeba Plešivec vypadá fajn. Navíc se dobře starají o Krušnohorskou magistrálu pro běžkaře. Samozřejmě, až budou děti větší a vydrží třeba 4-5 hodin lyžovat, má smysl jet do Alp .
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    YELI: O penziónu Peklo v Josefově Dole jsi už asi slyšela... pak je tam ještě jeden nový, zkusim ho dohledat...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MONI: Třeboň jsme vcelku prolezli vloni :) Aquapark nám vyšle na dne, kdy pršelo a bylo hnusně. Ten je super, takže tam se nejspíš letos znovu zastavíme. I když už jsem slyšela, že aquapark v Hradci je mnohem lepší (ale ten byl vloni v našem termínu zavřený kvůli nějakému čištění či co). Akvárium jsme dali, ale nepřišlo mi to jako něco úplně super. To už se mi víc líbil ten Dům přírody či jak se to jmenuje, byť je to taky menší. Hrobku jsme vzali prochajdou okolo, dovnitř jsme nelezli, protože vstupné mi přišlo mimo mísu. Letos bych ještě chtěla nějakou tou stezkou kolem rybníka, měla by u toho být nějaká dětská hřiště, tak by se tam junior mohl trochu vyřádit.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam