• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    MONI
    MONI --- ---
    MEDVED007: o jak starých dětech se bavíme? Je mi jasné, že tvoje velké školačky to zvládají dobře, ale předškolní děti vydrží jezdit max 3-4h denně, některé ani to ne... Pak fakt nemá cenu táhnout je do Dolomit a vypláznout 1300 Kč https://www.fassa.com/EN/Prices-Skipass-Val-di-Fassa-and-Carezza/ za celodenní permici pro dospělého, který si pořádně nezajezdí, jelikož se bude někde placatit s tím dítětem, které je krásně zdarma. Plus náklady na cestu, benzín a poplatky za dálnice a tunely.
    Další problém malých dětí je ten, že potřebují pojízdný koberec, pomu, kabinku, příp. lanovku s dětskou hrazdou, na kotvě s dospělým se jede hodně blbě, na klasické lanovce to není zrovna bezpečné a těch je v Alpách nejvíc.
    EDERA
    EDERA --- ---
    ADAM: Dovedu si představit situace, kdy to přes veškerou snahu prostě neuhlídáš. Ale tyhle salámisti to ani nehlídaj. Na skupinu jsou dva a nedodržujou ani základní pravidlo, že poslední jede jeden z instruktorů a sbírá odpadlíky. Přitom šlo o děti pod pět let.:-O
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    LADAVAZA: jsem holka z podkrušnohoří, naše děti se (mimo jiné) učily lyžovat na Božím Daru, nicméně mám ke Klínovci a okolí dost výhrad od nechutných front přes mizerně upravované sjezdovky (buď je to ledovaté nebo muldy případně oboje), vysoké ceny skipasů (letos jsem pro tři lidi platila na 4 hodiny přes 1500, docela úlet) až po typické (hnusné) krušnohorské počasí. jako za mě, vyjet tam na jeden den na otočku od rodičů, OK, ale plácat se tam týden, tak to prostě nee.

    A Plešivec ? Hrozně jsem se radovala, když to otevírali a inzerovali to jako středisko alpského střihu. No tak alpské jsou max ceny skipasů. Byli jsme tam několikrát a pokaždé velmi usilovně pracují na tom, aby mě maximálně nakrkli. Např. jejich zvyk přes vánoce upravit jen naprosto nezbytné minimum sjezdovek tj. tak 1/4 areálu a slavně za to zlevnit skipas o 10%. Kdyby nebyl sníh, tak to chápu, ale sněhu bylo v posledních letech na vánoce kopec, ale oni to prostě neupraví a nepustí vleky až dokud nezačnou jarňáky. Ať jdou do háje !
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MONI:
    QUANTI: jako jasně, cesta je vopruz, letos při uzavřeném Brenneru to byl vopruz dvonásobný a to i časově :-) , nicméně mně to za kvalitu sjezdovek, služeb i za krásné počasí prostě stojí. my dycky s dětma jezdili na noc a dávali to v pohodě.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MIDORI: nevím, jestli všude, ale rozhodně to má Val di Fiemme, kde jsme byli 3 roky po sobě i sousední Val di Fassa, kde jsme byli letos...podmínka tedy je, že si stejný skipas koupí i dospělý, což tedy u nás nebyl problém
    ADAM
    ADAM --- ---
    EDERA: učil jsem 10 let a taky se mi jednou ztratilo dítě. Když jich máš hodně, tak se to holt stát muze. Lepší je individuální výuka.
    EDERA
    EDERA --- ---
    Lyžařské školičky jsou pak kapitola sama pro sebe. A to teda nejen cenově. Jsme teď v Rakousku a za ten týden jsme třikrát (ve dvou různých střediscích) zachraňovali špunta, kterého instruktor zapomněl někde na kopci.:-O Totální salámisti.
    LADAVAZA
    LADAVAZA --- ---
    MEDVED007: Podle mě to s malými dětmi nemůže platit. Jezdime do Krušných hor, do jednoho menšího městečka s dvěma areály primárně pro děti. Protože se nepočítá dítě, které jede s tebou na jedné pomě, stojí jedna jízda 20 Kč, na rozjezdenou jsme zaplatili ještě instruktora za 300/individuální lekce. Právě kvůli cenam jezdím do Krkonoš jen s kamarádkou na její chatu, jinak mi to přijde trochu mimo.
    Ale Krušné hory fakt doporučuji, třeba Plešivec vypadá fajn. Navíc se dobře starají o Krušnohorskou magistrálu pro běžkaře. Samozřejmě, až budou děti větší a vydrží třeba 4-5 hodin lyžovat, má smysl jet do Alp .
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    YELI: O penziónu Peklo v Josefově Dole jsi už asi slyšela... pak je tam ještě jeden nový, zkusim ho dohledat...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    MONI: Třeboň jsme vcelku prolezli vloni :) Aquapark nám vyšle na dne, kdy pršelo a bylo hnusně. Ten je super, takže tam se nejspíš letos znovu zastavíme. I když už jsem slyšela, že aquapark v Hradci je mnohem lepší (ale ten byl vloni v našem termínu zavřený kvůli nějakému čištění či co). Akvárium jsme dali, ale nepřišlo mi to jako něco úplně super. To už se mi víc líbil ten Dům přírody či jak se to jmenuje, byť je to taky menší. Hrobku jsme vzali prochajdou okolo, dovnitř jsme nelezli, protože vstupné mi přišlo mimo mísu. Letos bych ještě chtěla nějakou tou stezkou kolem rybníka, měla by u toho být nějaká dětská hřiště, tak by se tam junior mohl trochu vyřádit.
    MONI
    MONI --- ---
    LENZIE: Koukám, že tu nebyly žádný tipy na Třeboň:
    - bazén se slanou vodou a atrakcemi pro děti, v areálu lázní Aurora, https://www.aurora.cz/cz/sluzby-wellnesscentra/nabidka-wellnesscentra
    - expozice sladkovodních ryb - akvária, v zámku, https://www.vratislavskydum.cz/akvarium
    - NEdoporučuji návštěvu Schwarzenberské hrobky - nelze jen nakouknout, musí se jít s průvodcem, jehož výklad trvá skoro hodinu
    EDERA
    EDERA --- ---
    MEDVED007: Tak jako Sklář byl super a pokud někdo bere lyžování jen jako doplňkovou aktivitu, tak dovolená tam rozhodně dávala smysl. A cesta byla tak na hoďku a půl, to je celkem zásadní rozdíl. Na lyžování jsme si kupovali bodové permice, takže cenově to bylo úplně někde jinde než celodenní permice v Alpách.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MONI: to právě chci psát. Dvě hodiny do Krkonoš jsou pro nás zatím naprostý strop ohledně cestování.
    MONI
    MONI --- ---
    MEDVED007: no jo, ale ta cesta... My jsme letos dali 2x Krkonoše, 1h 40min jízdy je opravdu něco jiného než 7h do Itálie :-( Za bezdětna jsme tam moc rádi jezdili, ale teď s dětma 6 a 1 rok by to nešlo..
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    MEDVED007: Fakt do 8 let zdarma? Mala se letos docela rozjezdila, tak si rikam ze pristi rok uz bysme dali Alpy. Ja jsem teda nikdy v Alpach jeste nebyla, takze nevim jak to tam funguje a jaky jsou tam podminky pro maly deti
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: je fakt, že když byly děti malé, tak jsem jezdili na zimní dovolenou do Jeseníků a bylo to fajn, ale to hlavně proto, že Jeseníky jsou obecně extrémně levné nebo tedy byly....ale když se dneska rozhlídnu v Itálii a vidím ty možnosti i pro ty prcky, tak si zpětně říkám, že jsme je měli vzít normálně tam, navíc v drtivé většině míst se v Itálii do 8 let lyžuje zdarma, takže i ta finanční bariéra je minimální
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    EDERA: jako za mě, zimní dovolená na horách v ČR je vzhledem k cenám totální nesmysl, poměr cena/výkon absolutně neodpovídá
    v létě ještě možná, možná....
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIDORI: To souhlasím. My se pak přesunuli do Skláře v Harrachově, kde to bylo za stejné peníze s polopenzí, co v Uku se snídaní. Ale Sklář letos zdražil tak, že vyšly levněji Alpy.:-O
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    EDERA: Spatny to tu neni, ale pomer cena/kvalita fakt neodpovida..
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    RYBKA: Díky za tip. Místa, kde se dá najíst a případně zabavit jsou k nezaplacení ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam