LADAVAZA: jsem holka z podkrušnohoří, naše děti se (mimo jiné) učily lyžovat na Božím Daru, nicméně mám ke Klínovci a okolí dost výhrad od nechutných front přes mizerně upravované sjezdovky (buď je to ledovaté nebo muldy případně oboje), vysoké ceny skipasů (letos jsem pro tři lidi platila na 4 hodiny přes 1500, docela úlet) až po typické (hnusné) krušnohorské počasí. jako za mě, vyjet tam na jeden den na otočku od rodičů, OK, ale plácat se tam týden, tak to prostě nee.
A Plešivec ? Hrozně jsem se radovala, když to otevírali a inzerovali to jako středisko alpského střihu. No tak alpské jsou max ceny skipasů. Byli jsme tam několikrát a pokaždé velmi usilovně pracují na tom, aby mě maximálně nakrkli. Např. jejich zvyk přes vánoce upravit jen naprosto nezbytné minimum sjezdovek tj. tak 1/4 areálu a slavně za to zlevnit skipas o 10%. Kdyby nebyl sníh, tak to chápu, ale sněhu bylo v posledních letech na vánoce kopec, ale oni to prostě neupraví a nepustí vleky až dokud nezačnou jarňáky. Ať jdou do háje !