• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    NIENNA: Presne, je to tam moc fajn. Prave kdyz to srovnam s tim “luxusnim” Ukem, kde jsme byli ted, tak ubytovani naprosto srovnatelne, pokojovy servis mnohem lepsi a s jidlem jim v Uku nesahaji ani po kotniky.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MIDORI: Vaří naprosto neskutečně!!!!
    Ale celkově jsou tam moc příjemný, čisto, super zázemí, bazén a nádherné výlety v okolí....
    Nejlepší dovolená za dlouho... :-)
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    NIENNA: Na Benecku v tomhle penzionu jsme byli 2x a je to tam super, hlavne skvele varej :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Zdravím, taky jdu s prosbou o radu...

    Rádi bychom nějaký penzion - loni jsme byli naprosto nadšení zde: http://www.penzion-dana.cz/ Ale už jsme to v okolí prochodili, tak bychom rádi jinam... Nemáte nějaký tip? Rádi bychom polopenzi...

    Napadlo mě, jestli by něco nebylo v okolí Adršpašskoteplických skalách... Starší dcera se zamilovala do pohádky Třetí princ - tohle by ji nadchlo... :-)

    Bohužel cena je pro nás dost důležitý parametr... :-(
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FIFI: my jezdili busem, dokonce spacím, z bezpečnostního hlediska totální mazec a dneska bych do toho nevlezla ani náhodou :-) jezdili jsme hlavně do Francie
    FIFI
    FIFI --- ---
    MEDVED007: tak my pred detma nemeli moc sanci...pred detma se psal rok 1994. A nemeli jsme ani vlastni auto.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    FIFI: tak to je velká škoda, nikdy není pozdě :-) my tam jezdili bez dětí i s nima...popravdě řečeno lyžování v ČR beru jako takovou trochu masochistickou záležitost. :-) je to asi stejné jako když si budeme říkat, že český rybník je skoro moře, taky se tam dá plavat a opalovat, ale moře to prostě není :-))))
    ADAM
    ADAM --- ---
    MIDORI: kasberg je menší, ideální na začátek. Velmi příjemné pro děti, vč. Hotelu Juda v Grunau (nic moc jiné ubytování tam okolo není)
    teď sedím v autě do hinterstoderu, až budu u počítače, tak napíšu víc.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ALTAIYA: no dá se popojet k Šiklovu mlýnu, do žďaru nebo je tam v okolí několik kešek.o)))
    FIFI
    FIFI --- ---
    MEDVED007: ja ti vlastne trochu zavidim. My jsme se nenaucili do Alp jezdit, vzdy nebylo jiste, zda deti budou zdrave. Navic tchan stale jeste dela instruktora, takze pak bral dite na lyzak od podniku, kam na jarnaky jezdili. Lyzak je to perfektni, nektere deti nechtely s rodici do Alp, radeji jely s lyzakem do Albrechtic:)
    Pak taky to, ze kazde dite melo jarnaky jinak. Vlastne jsem s detmi v Alpach na lyzich nikdy nebyla.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    DYNK: my to plánovali tak, abysme tak dorazili tak řekněme kolem desáté, jedenácté. hned první den se nám teda obvykle na sjezdovky nechce, zabalit kufr tak, aby šlo všechny ty krámy vyndat, to by byl dost mazec. ale není nutné jen sjezdovat, dá se jít na sáňkařskou dráhu nebo se prostě jen plácat na nějakém svahu s podprdelníkem, větší děti na běžky nebo se prostě tak plácat, obhlídnout okolí....
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MONI: ano, máš pravdu, předškolní děti dají tak polovinu dne max....ale mladší školáci už celý den dají. každopádně je tam plno těch dětských areálu pro mrňata , kde se platí jakoby zvlášť a pak se nabízí koupit jednu dospělou permici a druhý zatím bez lyží dohlíží na děti a pak se vystřídají. výhodou je, že Italové zatím neskenují obličeje apod, jako třeba na Klínovci, takže není problém si skipas prohodit, letos na něj sice vepsali jméno, ale Ital houby pozná ženské jméno od mužského a navíc to realisticky nikdo nekontroloval. Kamarádi si to takhle letos prohazovali.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    ADAM: Diky, obe strediska vypadaji moc dobre. Ktere je lepsi? :)
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    MUFLONEK: Ovšem Bobrová je strašná prdel Vysočiny:) Oprav mě, jestli se pletu, ale kromě křížové cesty tam není v dochozí vzdálenosti zhola nic. Raději vybrat něco severně od NMNM, ten kraj je dobrých penzionů plný.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    PETATA: Anebo pak jsme jezdili často sem: http://www.bobrova.cz/ je to na Vysočině. Společenská místnost je v budově naproti kuchyni. Zahrada je velmi rozlehlá.o)

    A loni jsme byli tady: http://www.statekbrezany.cz/ - několik objektů se společným dvorem. V jedné budově společenská místnost, ale je tam i stodola, předělaná na rautovou nebo taky velký prostor s grilem a v okolí je toho taky hodně.o)
    ADAM
    ADAM --- ---
    Nejblíž je hinterstoder a kasberg. Cesta z Prahy jen 4 hodiny. Obojí je pro děti super, byli jsme tam už 3x, zrovna zítra vyrážíme počtvrté.
    HANELA
    HANELA --- ---
    Kluky jsme brali do velkých hor od první třídy. Nejsme žádní polykaci kilometrů, tak jsme si celkem vyhověli. Jezdili jsme ze začátku do menších středisek v Itálii nebo Francii, kde si to vždycky hezky kluci osahali, do 3 údolí až později. Myslím, že to bylo dobré rozhodnutí :-)
    Jen tedy ta cesta tam mě vždycky stala nervy... jezdili jsme přes den v sobotu a ty nervy, jestli tam dojedeme včas :-) naštěstí vždycky.
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    Nemate tedy nekdo tip na nejake stredisko v Alpach, kam s mensim ditetem, ktere vydrzi jezdit tak ty 4 hodiny max a kde jsou mirnejsi sjezdovky? Nemam absolutne zadnou zkusenost s Alpami, co se tyka ubytovani a dojizdeni na sjezdovky. Predpokladam, ze skibusem se dopravime nekam k lanovkam, kde se cely den lyzuje a odpo zase zpatky. Letos uz ne, ale pristi rok bychom to asi zkusili.
    EDERA
    EDERA --- ---
    LADAVAZA: My byli prvně v Alpách lyžovat kdysi s šestiletým. Jezdil už slušně a vydržel totéž, co my. Když mu bylo deset, měli jsme s sebou čtyřměsíční druhorozenou. My rodiče jsme se u ní střídali, jezdili jsme teda půlku toho, co syn, a dobře tak - jinak by nás uhonil.:-) Pak jsme byli v Alpách ještě s 2,5 letou a byla to strašná otrava. Mírňoučkou sjezdovku se mnou sjela, ale pak mi usnula na vleku cestou nahoru. Bezvládný pytel brambor na lyžích. Peklo.
    Teď jsme byli v Korutanech tři rodiny. Čtyřem dětem je 12, to je pohoda, sjedou všechno a minimálně stejně rychle jako my. Pátému je osm, je drobnější a je to velká brzda. Naštěstí areál měl i dvě mírné sjezdovky s pomou u dolní stanice lanovky, tak většinou spokojeně jezdila tam, zatímco otec na ni dohlížel z lavičky u restaurace. Ale takhle na pohodu to bylo jen díky tomu, že dotyčný otec sám lyžovat nechce.
    DYNK
    DYNK --- ---
    MEDVED007: V kolik se vám osvědčilo vyrazet do té Itálie? Jezdíte tak, abyste se ještě nějakou dobu v cíli vyspali, nebo jdete rovnou z auta na svah? My zatím jezdíme do Rakouska, ale příští rok zvažujeme už právě Itálii. Letos jsme z hor domu vyrazili v sest a do jedenácti byli doma, byla to pohodová cesta. Nicméně se trošku bojím toho nočního příjezdu do cizího a nočního vybalovani celkově. Děti máme aktuálně 4 roky a šest měsíců, takže věcí pro mladší bude i příští rok ještě asi poměrně dost.
    ADAM
    ADAM --- ---
    Tady je skvělý přehled, kde děti lyzuji zdarma. V Itálii je do 8mi let standard. V Rakousku občas do 10ti let.

    Přehledně: kde děti lyžují zdarma - Lyžařské oblasti - Články o lyžování - SNOW.CZ
    https://snow.cz/clanek/3231-prehledne-kde-deti-lyzuji-zdarma

    V ČR lyzuji nerad, protože na svahu je moc lidí a to je nebezpečné, obzvláště pro děti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam