• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    KATIA
    KATIA --- ---
    ALTAIYA: s krosnou neporadím, já to neunesu.
    sedačku na kolo máme tuto (starší model), vyhovovalo mi polohování, když dítě uslo. na nosič to teda není, ale to už se snad ani nedělá, má to svou nosnou konstrukci...https://www.sportobchod.cz/img/produkty/full/133/133491-cyklosedacka-hamax-siesta-v.jpg
    ALTAIYA
    ALTAIYA --- ---
    Dovolím si ještě úkrok zpět ke krosničkám. Rozhodně potřebujem spolu s úložným prostorem, protože jinak kombinaci dítě + spacák + stan + voda neutáhnem. Kdo máte a doporučíte? Zatím mám jedno doporučení na značku Koala od kolegy, ale víc názorů se hodí.

    A taky potřebuju koupit sedačku na kolo (na nosič), ocením nějaké tipy, zatím mi to přijde všechno stejné (plastová skořepina). Jsou nějaké vychytávky, co se vyplatí?

    Roční dítě.
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    DINEN: Kamarádi si zrestaurovali to nosítko z našeho dětství a chtěli v tom nosit, prej to vůbec nejde, jak dítě sedí, nohy dopředu, táhne to nosiče hrozně do záklonu, i když je dítě malé a lehké. Taky to nemá bederák, takže táhneš všechno jen na ramenou. Odtrpěli s tím jednu akci a pak to zahodili.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    DINEN: krosnu sama na zada dostaneš, ale ze zeme to jde blbe, lepší je to z neceho vy výši stolu.
    My krosnu na 3.5 letou/16 kg vyuzivame, ale je to proste tezky batoh, nikdy se v tom dite nebude nosit tak dobře, jako v manduce, to teziste je jinde.

    U krosen hodne zalezi na modelu, chce to zkoušet, nase i stabilne stoji, ale samotné dite bych v tom stat nenechala, ale kdyz treba dcera usne, je to skvělý, kdyz ji postavime vedle stolu v hospode a v klidu se najime.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    GREVE: Jen jsem napsala zkušenost, věřím, že se dá nahodit i v jednom. K tomu převážení - přiznám se, že to bylo na nějaké akci, takže jsem víceméně jen z povzdáli viděla, jak se to stalo. Osobně by mě nikdy nenapadlo takhle dítě v krosně "odstavit".
    GREVE
    GREVE --- ---
    LENZIE: Krosna s dítětem se nasazuje stejně jako větší batoh. Samozřejmě je pohodlnější, když ti někdo pomůže, ale jeden člověk to musí zvládnout i sám.

    Proboha, krosna dítětem se nesmí jen tak volně nechat stát na zemi! To je jasný, že se převáží.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    KATIA: Mám hubenou žížalu, necelých 12 kg, ale učily mě holky, co umí vázat mnohem těžší děti ;)
    KATIA
    KATIA --- ---
    LENZIE: Jen podotýkám, že u nošení je lepší psát kolik má to dítě kilo ;-)
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DINEN: píšu SZ, ať tu nespamujem :)
    DINEN
    DINEN --- ---
    LENZIE: A jak to technicky děláš? Já to mám se starší dcerou tak, že si dřepnu, ona se mě chytne kolem krku a vyleze mi na záda a já si manducu přetáhnu přes ni. Mladší ale jakoukoli spolupráci v tomto směru odmítá, neb v principu nosit ani nechce. On při jakémkoli pokusu o omezení jeho pohyblivosti a svobod bojuje jako lev, byť ve chvíli, kdy je poražen, smíří se s tím obvykle rychle a v pohodě...
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    LENZIE: Jinak teda známí měli krosničku a krom toho, že ji museli vždy nahazovat ve dvou, tak jsem byla svědkem toho, kdy odstavená krosnička spadla na bok i s dítětem a dítě se praštilo jak o tu konstrukci, tak samozřejmě o chodník (v podstatě se převážila, jak se dítě pro něco natáhlo) :/
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DINEN: Já mám 2,5 leté dítě, nosítko od BeLenka a v pohodě ho na záda nahodím ;) Naopak mi přijde, že ho mám víc pod kontrolou, než když by se mi blomcal v krosničce :)
    DINEN
    DINEN --- ---
    LENZIE: Díky, zkusím to tam taky... I když na tom, aby to bylo ergonomické, vlastně nijak netrvám... Nebudu ho v tom nosit ani často, ani dlouho. Hlavní požadavek je, abych si v tom zvládla umístit na záda (na břicho je už na mě moc těžký) nespolupracujícího dvouleťáka. Takže asi spíš něco typu krosničky. Ideálně něco, do čeho ho umístím (přikurtuju? :) a hodím si to na záda... Akorát krosničky, které jsem viděla, mi přišly strašně neohrabané a už pár lidí mě varovalo, že si je bez pomoci s dítětem na záda sama nedostanu.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    DINEN: Obávám se, že to je nevhodné zejména pro dítě, které se v tom bude kroutit, bude různě "zlomené". Na zádech lze pohodlně nosit v jakémkoliv ergonomickém nosítku (osobní zkušenost), kde je to v podstatě jako mít na zádech batůžek. Více určitě poradí zkušenější nosičky ve skupině [ ŠÁTKY, NOSÍTKA(ergonomická) ]
    DINEN
    DINEN --- ---
    Prosímvás, nevíte někdo, jestli se vyrábí nosítka, kdy je dítě posazené zády k zádům rodiče? Něco na tenhle způsob: [ OFFERINGNABÍZÍM: DĚTSKÉ RETRO NOSÍTKO NA ZÁDA ze 70.let - plně funkční / Praha / 490 CZK ]
    Připadá mi, že to musí být super kvůli těžišti a překvapuje mě, že jsem takhle zběžně nic podobného nenašla... Nebo je nějaký zásadní důvod, proč se tahle varianta nedělá?
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: Tak ti mají plno... :-(
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: pán z Monínce působí bručavě a nepřístupně, ale je to hroznej dobrák. Jak jsem neměla auto, tak mě dovezl z bagáží na chatu a zpět a jednou jsme byli na výletě a byla průtrž mračen a pán mi volal, kde jsme, že pro nás přijede, abychom moc nezmokli.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    MARKYSHA: :-) už jsme to obhlíželi a napsali jim.... stejně jako na tu Dobrou..uvidime,jestli mají volno ještě
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    NIENNA: i Tobě bych doporučila Podmonincem.cz, já tam jela bez auta a výletů je tam hafo. Navíc kousek je lanová dráha pro děti, možnost půjčit si koloběžky a projet si okolí, koupání kousek.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    PETATA: Dobré vědět, díky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam