• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    chtěla jsem se zeptat v BLW skupině na facebooku, ale když jsem se na něco ptala minule a přihodila jsem jako vtip fotku mého dítěte, jak okusuje stůl, s komentářem, že má pořád chudák hlad a megasmajlíkem, tak jsem dostala dlouhou přednášku o tom, jak poznávají svět tlamičkou a že to je normální a na dotaz mi nikdo neopověděl, tak jsem ztratila odvahu se tam ptát :-D zase na nyxu obecně nefrčí tolik BLW, ale třeba se někdo chytne.

Jedeme na 4 dny na vandr, bez ledničky, bez možnosti nákupu (asi), s hospodou každej den (snad).
    Co kromě jablíčka, okurky, banán, miminích sušenek a kukuřičnejch křupek vzít? Zjistila jsem, že vařená mrkev vydrží bez lednice jen jeden den a pak je hnusná, jogurt mu dám první den akorát, možná vezmu jednu skleničku, ale lžičkou toho moc nedá... pevní den bude něco z domova, ale ty další nevím.
    Dáme mu vždycky něco od nás z talíře, když bude něco jinýho v hospodách než smažák, hranolky nebo klobása, ale spolíhat se na to nedá. A rohlík holt do zásoby. Výživově na tom jídle do packy není závislej, pořád je z 90% kojenej, bude mu 8,5m v té době a moc se s tím nepářeme, tj. přiměřeně zdravý může skoro všechno.
    Za nějaké nápady a zkušenosti budu ráda.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TRAMIN: vcera jsem tam byla a teda naprosto super hriste s travou okolo na piknik deky/fotbalek/frisbee. plus doplnim funkcni wc, to prej na hristi moc nebyva :) skoda, ze chybi jakekoliv občerstvení, ale kdyz to clovek vi dopredu... bylo tam sice hodne lidi, ale dost se to rozprostrelo.
    MONI
    MONI --- ---
    PETATA: nevím, jestli je to ještě aktuální, ale my s kamarádkou jsme byli nadšené z okruhu Vlčí roklí: zastávka Prosečnice (příp. poblíž je i parkoviště), po žluté pozvolné stoupání roklí podél potoka s balvany a vodopády, zpět po červené, cesta není vhodná pro kočárky, ušla ji dcera tehdy 4letá, 2letého část cesty kamarádka nesla v nosítku. (Není tam žádné občerstvení, jen u parkoviště stánek se zmrzlinou.)
    Zrovna minulý týden o tomto místě byl i článek na idnesu: https://www.idnes.cz/...es-hornopozarske-lesy-posazavi-sazava-prosecnice.A190320_122400_po-cesku_hig
    DYNK
    DYNK --- ---
    PETATA: potom mě ještě napadá z Přívozu jít na Zampach. Je to hezká krátká procházka mezi řekou a náhonem, který vede k vodní elektrárně. O víkendech už by na Zampachu měla být otevřená restaurace v hotelu Tronicek. Ale chybí tam nějaký vyloženě tahák pro děti. Nějakej písek nebo tak něco tam je, mam pocit. My tam chodíme sednout s pivem na louku u jezu a pozorujem okolní ruch. Ve vodácké sezóně se tam pořád něco děje. Kousek na Zampachem je pak to nádraží Jílové.

Ale nejsem si jistej, jestli to uspěje jako cíl výletu z Prahy. My tam chodíme pěšky z domu když se nám nechce do lesa.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNAWA: manzel jeste vcera nasel nejaky okruh od nadr. Jilove, pres ten zeleznicni viadukt
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: tak to by určitě nedal, pak by mozna dal davle - pikovice, ale to neni zdaleka tak hezky.
    PETATA
    PETATA --- ---
    DYNK: diky moc, ale to je to jedine, co si pamatuji z detstvi, ze jsme chodili, ale to je na ne jeste hodne dlouhe
    synovi jsou 3
    DYNK
    DYNK --- ---
    PETATA: Da se vystoupit v Kamenném Přívoze a dojít do Pikovic (zastávka vlaku Petrov) po posazavske stezce. Je to ale už docela výlet, nevím jak moc turisticky založené děti budete mít s sebou.
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    PETATA:
    V Čerčanech je úplně bezvadný kino ( jezdili jsme tam na Krtečka:), vedle kina krásné dětské hřiště a u toho všeho ještě restaurace (tuším že U Škvorů) kam se dá jít na oběd
    PETATA
    PETATA --- ---
    Máte prosím tip na kratší výlet Posázavím?
    Pojedeme vlakem, to je hlavní zážitek (pro šotouše.. jezdí tam historický vlak Krokodýl), takže buď kolečko a návratem na stejné nádraží nebo dojít na jinou zastávku.

Případně to jede až do Čerčan, takže pokud je tam něco zajímavého, klidně to protáhneme až tam
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    PROMETHEA: v kocaru byl vcera oblecen navic jen o ty puncochacel a mikinu,protoze bylo dneska tak nejak tepleji. noc vic v kocaru nema. a pres body mel soft prave kvuli tomu vetru.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SHUKI: právě.
    Srovnávám to s dítětem v kočárku. To sedí dlouho, a i v tomto počasí má fusak, sice ovčí, aby se nepotila, a vlastně jen přes břicho/ nohy, ale stejně. A dítě na kole je vystaveno většímu větru...i když vlastně softshell by měl být i windstopper
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    PROMETHEA: jako,zkusim to udrzet,ale nic neslibuju:-) ja mela triko s kratkym a triko s dlouhym a v pohode. ale ono v tomhle pocasi dost zalezi na tom,jestli clovek jede na slunicku nebo ve stinu,jestli treba jen trochu fouka a tak.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SHUKI: no tak mi rekni za dva dny, jestli se nenachladil :)) ja jela dneska sama: tricko s dlouhym rukavem a lehka softshell bunda, a kdybych se nehybala, asi by to bylo málo. Ale já jsem zimomřivá :)
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    PROMETHEA: dneska jsme byli - kalhoty ze zimniho softshellu,nahore bodycko s dlouhym rukavem a softshell bundu. s sebou jsem teda mela pro jistotu puncochace a mikcu,ale nebyly treba. po prijezdu domu mel trochu studeny ruce. nebyli jsme ale na kdovijaky vyjizdce,jen tradicnich 5km na hriste,tam jsme celkem pobyli a zpet.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    Co oblikate detem na kolo v tomhle pocasi? Kdyz maji sedet vzadu na cyklosedacce?
    Do privesu oblikam normalne jako ven plus maji treba slabou deku, ale to je chraneny pred vetrem a kdyz sviti slunicko, je v tom teplo....
    Ale na ty sedacce fouka, a pocitove bych dala na normalni obleceni treba i zimni bundu navic ...???
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    MIDORI: Teď je Týden mozku a v Akademii věd na Národní je výstava z IQ Landie a Memory park.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    MIDORI: nafilm
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    KATIA: to vypadá dobře, to by se dětem líbilo, díky! :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIDORI: Ted si lidi kolem mě docela pochvalují to muzeum iluzí - Jindřišská, jestli jsem to dobře chytla...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam