• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    IKARIE: babybel je dobrej tip, záleží, kolik tam je soli, kouknu. jinak placičky mi minule už třetí den nevonely, ale na ten druhej by šly asi. diky
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    NIENNA: hruška se imho dost mačká...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GUDRUN: treba cuketove / kvetakove / repne placicky by mohly vydrzet dva dny. pak me napada mango.
    pokud uz ji syr (ja uz si to zas nepamatuju, jak se to zavadi), babybel ma takove ty kulate syry zatavene ve vosku.
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    GUDRUN: Hroznové víno? Hruška?
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MUFLONEK: papriku miluje moc, ale od naříznutí je za dva dny oslizlá. Ale nenaříznutá zase chvíli vydrží, řadím na seznam.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    GUDRUN: Nevydržely by zřeba nějaké pečené placičky? Moje mládě melo ještě rádo žvýkat papriku.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    chtěla jsem se zeptat v BLW skupině na facebooku, ale když jsem se na něco ptala minule a přihodila jsem jako vtip fotku mého dítěte, jak okusuje stůl, s komentářem, že má pořád chudák hlad a megasmajlíkem, tak jsem dostala dlouhou přednášku o tom, jak poznávají svět tlamičkou a že to je normální a na dotaz mi nikdo neopověděl, tak jsem ztratila odvahu se tam ptát :-D zase na nyxu obecně nefrčí tolik BLW, ale třeba se někdo chytne.

    Jedeme na 4 dny na vandr, bez ledničky, bez možnosti nákupu (asi), s hospodou každej den (snad).
    Co kromě jablíčka, okurky, banán, miminích sušenek a kukuřičnejch křupek vzít? Zjistila jsem, že vařená mrkev vydrží bez lednice jen jeden den a pak je hnusná, jogurt mu dám první den akorát, možná vezmu jednu skleničku, ale lžičkou toho moc nedá... pevní den bude něco z domova, ale ty další nevím.
    Dáme mu vždycky něco od nás z talíře, když bude něco jinýho v hospodách než smažák, hranolky nebo klobása, ale spolíhat se na to nedá. A rohlík holt do zásoby. Výživově na tom jídle do packy není závislej, pořád je z 90% kojenej, bude mu 8,5m v té době a moc se s tím nepářeme, tj. přiměřeně zdravý může skoro všechno.
    Za nějaké nápady a zkušenosti budu ráda.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TRAMIN: vcera jsem tam byla a teda naprosto super hriste s travou okolo na piknik deky/fotbalek/frisbee. plus doplnim funkcni wc, to prej na hristi moc nebyva :) skoda, ze chybi jakekoliv občerstvení, ale kdyz to clovek vi dopredu... bylo tam sice hodne lidi, ale dost se to rozprostrelo.
    MONI
    MONI --- ---
    PETATA: nevím, jestli je to ještě aktuální, ale my s kamarádkou jsme byli nadšené z okruhu Vlčí roklí: zastávka Prosečnice (příp. poblíž je i parkoviště), po žluté pozvolné stoupání roklí podél potoka s balvany a vodopády, zpět po červené, cesta není vhodná pro kočárky, ušla ji dcera tehdy 4letá, 2letého část cesty kamarádka nesla v nosítku. (Není tam žádné občerstvení, jen u parkoviště stánek se zmrzlinou.)
    Zrovna minulý týden o tomto místě byl i článek na idnesu: https://www.idnes.cz/...es-hornopozarske-lesy-posazavi-sazava-prosecnice.A190320_122400_po-cesku_hig
    DYNK
    DYNK --- ---
    PETATA: potom mě ještě napadá z Přívozu jít na Zampach. Je to hezká krátká procházka mezi řekou a náhonem, který vede k vodní elektrárně. O víkendech už by na Zampachu měla být otevřená restaurace v hotelu Tronicek. Ale chybí tam nějaký vyloženě tahák pro děti. Nějakej písek nebo tak něco tam je, mam pocit. My tam chodíme sednout s pivem na louku u jezu a pozorujem okolní ruch. Ve vodácké sezóně se tam pořád něco děje. Kousek na Zampachem je pak to nádraží Jílové.

    Ale nejsem si jistej, jestli to uspěje jako cíl výletu z Prahy. My tam chodíme pěšky z domu když se nám nechce do lesa.
    PETATA
    PETATA --- ---
    ANNAWA: manzel jeste vcera nasel nejaky okruh od nadr. Jilove, pres ten zeleznicni viadukt
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: tak to by určitě nedal, pak by mozna dal davle - pikovice, ale to neni zdaleka tak hezky.
    PETATA
    PETATA --- ---
    DYNK: diky moc, ale to je to jedine, co si pamatuji z detstvi, ze jsme chodili, ale to je na ne jeste hodne dlouhe
    synovi jsou 3
    DYNK
    DYNK --- ---
    PETATA: Da se vystoupit v Kamenném Přívoze a dojít do Pikovic (zastávka vlaku Petrov) po posazavske stezce. Je to ale už docela výlet, nevím jak moc turisticky založené děti budete mít s sebou.
    TOULASE
    TOULASE --- ---
    PETATA:
    V Čerčanech je úplně bezvadný kino ( jezdili jsme tam na Krtečka:), vedle kina krásné dětské hřiště a u toho všeho ještě restaurace (tuším že U Škvorů) kam se dá jít na oběd
    PETATA
    PETATA --- ---
    Máte prosím tip na kratší výlet Posázavím?
    Pojedeme vlakem, to je hlavní zážitek (pro šotouše.. jezdí tam historický vlak Krokodýl), takže buď kolečko a návratem na stejné nádraží nebo dojít na jinou zastávku.

    Případně to jede až do Čerčan, takže pokud je tam něco zajímavého, klidně to protáhneme až tam
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    PROMETHEA: v kocaru byl vcera oblecen navic jen o ty puncochacel a mikinu,protoze bylo dneska tak nejak tepleji. noc vic v kocaru nema. a pres body mel soft prave kvuli tomu vetru.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SHUKI: právě.
    Srovnávám to s dítětem v kočárku. To sedí dlouho, a i v tomto počasí má fusak, sice ovčí, aby se nepotila, a vlastně jen přes břicho/ nohy, ale stejně. A dítě na kole je vystaveno většímu větru...i když vlastně softshell by měl být i windstopper
    SHUKI
    SHUKI --- ---
    PROMETHEA: jako,zkusim to udrzet,ale nic neslibuju:-) ja mela triko s kratkym a triko s dlouhym a v pohode. ale ono v tomhle pocasi dost zalezi na tom,jestli clovek jede na slunicku nebo ve stinu,jestli treba jen trochu fouka a tak.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    SHUKI: no tak mi rekni za dva dny, jestli se nenachladil :)) ja jela dneska sama: tricko s dlouhym rukavem a lehka softshell bunda, a kdybych se nehybala, asi by to bylo málo. Ale já jsem zimomřivá :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam