• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: aktualizuji lipno v 6/2021:
    ubytovani stejne jako v prispevku, coz svedci o tom, ze nas to tam minimalne nestvalo :) nemohu asi nic vytknout, asi jedine misto, kde jsme potkali rousky, a to na recepci.
    nikdo po nas, s vyjimkou ubytovani, nechtel potvrzeni o PCR/antigen/ockovani. ani se na to neptali.

    letos jsme dali hodnekrat lanovku - na stezku korunami stromu, do kralovstvi lesa - to je fakt skvely park pro deti. bobova draha v provozu, pujcovny funguji, ale neco v cervnu jen o vikendu, chce to hlidat. vyletni plavby ano, lode taky pujcuji denne. hotel frymburk a podmorsky svet otevren, to byl pro deti opet skvely zazitek, mit tak blizko po ruce ryby a krmeni. hopsarium otevrene, ale v pracovni dny jen odpo.

    vyuzivali jsme jejich lipno card, na vstupech se diky tomu a kombinacim da usetrit docela dost (treba stezka a kralovstvi lesa dohromady, neni nutne absolvovat tentyz den).

    o restauracich trochu pomlcim, letos nam pomer cena/vykon prisel dost hrozny. mile prekvapilo obcerstvi v kralovstvi lesa, tentokrat vyber typu salat s masem, tortilla s kurecim masem, pizza, svickova, palacinky. na zabavny park za me ok.

    chteli jsme jeste sem, ale v cervnu zavreno https://parkfrymburk.cz/cz/6-kubikova-naucna-stezka a zejmena sem, ale taky hraji az o prazdninach https://pohadkovarezervace.cz/

    lidi mili, v pracovni dny malo. mistni jsou radi, ze se lidi vraci, ale jde to pomalu. vikendy maji jako za predcovidovych casu, ale doufaji, ze se to rychle rozjede pres cely tyden.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    lipno :)

    dekuji za tipy [ HOJ_TY_STEDRY @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ], [ DYNK @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ], [ VENIKA @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ], radu z nich jsme vyuzili.

    aktualni info. ubytovani lipno lake resort, takovy apartmanovy komplex, kde jsou na velmi male deti zvykle. od cervna pres sezonu k dispozici venkovni vyhrivany vetsi bazen a pak mensi pro deti (voda po kolena), bar u bazenu. hned vedle detske hriste a o kousek dal vnitrni detsky koutek, to vse (jen) pro ubytovane.

    nad komplexem hotel slunecni louka, restaurace pizzerie - uvnitr detsky koutek, da se sedet primo vedle nej. dost baby friendly. smerem k vode od toho komplexu, jak psala venika, je hopsarium - na zabaveni mladsich deti na hodku az tri urcite dostacujici. naopak jsme nevyzkouseli zdejsi aquapark ve stejne budove.

    kralovstvi lesa super i pro 1,5 lete dite. krmeni koz, pak nejaky skluzavky, piskoviste atd. samozrejme nevyuzilo veskere "atrakce", ale dost ano a libilo se nam tam. sjizdne dobre i pro kocarek. obcerstveni tam maji, pres letni prazdniny i v dalsich stancich dal, ale v cervnu pouze na zacatku. stezka korunami stromu taky dobry.

    bobovku dite dalo :) kolo taky zvladlo. slo by i pro mladsi, ale to jsem nechtela, se bojim :)

    a moc diky za ten tip v hotelu frymburk - ten hotel mam zafixovany jako dobry wellness, ale vubec jsem nevedela, ze tam je podmorsky svet a deti tam ryby muzou i krmit.

    jinak samozrejme prochazky kolem lipna, ono taky co s dalsim 6m ditetem, ze jo :) obcas nejake hriste, trampolina. vsude hodne cizincu a hodne hodne deti. to mi vlastne prislo fajn, ze tam clovek nejak nevycniva.
    LIA09
    LIA09 --- ---
    EDERA: Co Děčín? Českosaské Švýcarsko na dosah, ferrata ve městě, plavba po Labi… S koupáním zkušenost nemám, ale Google prozrazuje akvapark.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MYSKAZBRISKA: V Poděbradech je blondýna právě teď a já tam jedu za hodinu.:-) Ono je tam každý rok mažoretkové mistrovství republiky a i když se nám tam noc líbi, tak přece jen by to chtělo něco nového.
    MYSKAZBRISKA
    MYSKAZBRISKA --- ---
    EDERA: Poděbrady, vlakem za hodinu, lázeňská kolonáda, pískové jezero na koupání, výletní lodě na řece a na ubytování http://www.restauraceobora.cz/penzionobora.aspx
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    EDERA: co kutna hora - zabavite se (gask, pamatky), najite se (barbora, dacicky, ctyri sestry, na pašince v kanku!), koupaiste tam je docela pekne zrekonstuovane hned u vlakoveho nadrazi. spoj z prahy uplne v pohode. loni jsem byla s kamaradkou ubytovana i v pekne a vkusne rekonstruovane vile v centru - libusina vila http://www.booking.com/Share-HA0FA5E
    EDERA
    EDERA --- ---
    Chtěla bych v srpnu někam vyrazit s puberťačkou na víkend. Zadání - mělo by tam jít pohodlně dojet z Prahy vlakem a mělo by tam být někde nějaké pěkné koupání.
    KATIA
    KATIA --- ---
    MONI: Jen doplním, že na cesty vozím spíš kapsičky, lépe se to skladuje i přenáší, dají se zahřát teplou vodou, ale c v létě to myslím ani není potřeba.
    LORAIN
    LORAIN --- ---
    Nějaké doporučení co neminout v Bruselu s klukama (9 a 7 let)?
    MONI
    MONI --- ---
    MARI: My jsme byli v Krkonoších loni v létě s podobně starým synem a většinou teda jezdil v kočárku, v Krkonoších je hodně asfaltek a zpevněných cest (na mapě značené jako cyklostezky). Kolik km ujdete záleží hlavně na vaší kondici, já se přiznám, že bych 12 km v horském terénu nedala :-( Nám děti na cestách hlavně první noci obecně špatně spí a pak ve dne moc síly není... Chodili jsme na výlet dopoledne a pak třeba kolem 14.h byli zpátky na hotelu, dali miminko do postýlky a vyrazili se starší do wellnessu (Erlebachova bouda :-)
    MARI: Na cesty rozhodně skleničky, na první den dva do nich můžeš navařit domácí, výhoda je když je na pokoji lednička na uschování jídla a varná konvice (mlíko, kaše). Vozíme s sebou ohřívačku, ohřátá sklenička vydrží v tašce i 2h a dítě nemusí venku jíst studené.
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MARI: 90% mlíko + BLW, lžičkou se krmit nenechá, i teď v 10m. ohledně kolik ujdete - tak to zkus nanečisto. ušla jsem i 8km na jeden zátah bez odvázani, ale to mu nebyly ani 2m - za 2h. v tech 8m 15km napohodu, většinou na tři zátahy.
    MARI
    MARI --- ---
    GUDRUN: On už si na nosítko hezky zvykl a často je v něm i radši (jak na začátku byl radši v kočárku). Kolikrát jdeme na procházku s kočárem a vracíme se s nosítkem (s prázdným kočárem před sebou). Dost často ho v něm i uspávám. Ale vždycky to bylo jen odpoledne, nikdy na celý den. Pauzy právě dávat budeme, proto mě zajímá, kolik km se dá běžně ujít.
    A s jídlem pro něj jsi to řešila jak? Skleničky? S příkrmy teprve začínáme a zatím tomu moc nedá (tak 3-5 lžiček za den, a to dávám už měsíc zeleninu, typický kozomil), ale to se samozřejmě může za měsíc změnit...
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    MARI: byli jsme s miminem v Krkonoších v jeho 4m (listopad) a 6m (leden). jinak jezdíme i jinam :-) dá se to zvládnout. chce to naplánovat čas na cestu a čas na relax - my mohli relaxovat vzhledem k počasí hlavně v interieru, ale nevadilo to - třeba na Výrovce mají přímo dětský koutek. Teď je to pohoda, když bude počasí, slozis ho někde do trávy. S nositkem - záleží na tom, co je zvyklej. my jsme dali Sněžku v listopadu, 17km, ale to byl malej. v dubnu mu bylo těch 8m a šli jsme 3 dny za sebou 15km a pohoda, většinu v nosítku, kočár byl zbytečnost - ale je na nošení zvyklej, spí tam dobře a málokdy se rozčiluje.
    MARI
    MARI --- ---
    Plánujeme jet s přítelem a Jiříkem v létě do Krkonoš, to bude Jirkovi asi 7-8 měsíců (podle toho, kdy přesně, nejpravděpodobněji to vidím na červenec). Jak se to dá s prckem zvládnout? Začal se teď plazit, takže určitě už tou dobou bude aktivnější. Kolik kilometrů se dá s nosítkem ujít? Je třeba nějakých 12 km v pohodě nebo scifi?
    Za případné tipy/triky na cestování s malým dítětem po horách budu ráda. Pojedeme autem na jedno místo na tři noci a odtamtud už celodenní výlety.

    Chceme bydlet někde u Pece pod Sněžkou, takže třeba i za tipy na výlety budu ráda. Má třeba smysl tahat kočárek do téhle lokality?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    MIDORI: Možná trochu nyxí odpověď, ale mám ráda hry odsud: https://jazykovehry.cz/jazykove-hry-na-cesty/ Jsou vymyšlený tak, aby k jejich hraní byli potřeba většinou jen hráči.
    EDERA
    EDERA --- ---
    MIDORI: UNO H2O na cesty, klasické kostky, Story Cubes, cestovní Ubongo, Grabolo 3D, pexeso je věčné... IQ puzzle, IQ blox apod. hry jsou taky fajn - má to v jedné krabičce řadu úrovní.
    https://www.svet-her.cz/spolecenske-hry/iq-puzzle-pro
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    COQUINE: jo ted ctu dotaz na hry, tak beru zpet :)
    KATIA
    KATIA --- ---
    COQUINE: velmi populární u nás ve školce
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MIDORI: kamaradka pouziva toto, osobni zkusenost nemam https://www.kidtown.cz/hracky-2/magpad-mini/
    MONI
    MONI --- ---
    MIDORI: u nás frčí černý petr, kvarteto, prší. A z těch moderních her nejvíc asi Memoarrr (trochu podobný pexesu, hrajeme na stole, na dece by taky šlo) https://www.booktook.cz/p/memoarrr/
    Na cestování jsou geniální magnetické hry od Mindoku, jsou to hlavolamy pro 1 hráče:
    Noemova archa: Magnetická SMART hra na cesty - Raf Peeters » Booktook.cz
    https://www.booktook.cz/p/noemova-archa-magneticka-smart-hra-na-cesty/
    Vodní svět: Magnetická SMART hra na cesty - Raf Peeters » Booktook.cz
    https://www.booktook.cz/p/vodni-svet-magneticka-smart-hra-na-cesty/
    Myší království: Magnetická SMART hra na cesty - Raf Peeters » Booktook.cz
    https://www.booktook.cz/p/mysi-kralovstvi-magneticka-smart-hra-na-cesty/
    KATIA
    KATIA --- ---
    MIDORI: jinak teda u nás frčí i prší :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam