• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    TORUVIEL
    TORUVIEL --- ---
    ANNAWA: Pak je tam taky kazdy den od 14h takove divadlo s rytiri na konich (takovy mensi rytirsky turnaj), drakem ... je to pod hradem. Kdyz ukazete vstupenku z prohlidky hradu, dostanete myslim 20% slevu na to divadlo.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    ANNAWA: připadalo mi, že nejvíc si to užívaly děti cca kolem těch sesti let, které už mají treba nacteneho Rumcajse a znají klasické české pohádkové filmy. Kluků tam bylo dost, kladli různé doplňující zvídavé dotazy k exponátům, průvodkyně byla docela pohotova, takže se mi zdálo, že je to bavilo. Osm let už mi připadá jako celkem hraniční věk, toho už by mohla víc bavit mučirna :D
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    JANISKA: a pro jak staré děti to cca je? Syn chce jít na Kost, ale bude ho to bavit? Je mu osm a na princezny, ehm, moc není :-D Skoro čtyřletá dcera to ocení, to vím.
    DYNK
    DYNK --- ---
    MONI: To, co jsem psal tady [ DYNK @ Cestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli ] budete mit asi zbytecne daleko, ale urcite pujdou najit podobne atrakce i ve vasem okoli. Hledali jsme primo na oficialnich strankach https://www.austria.info/cz/aktivity-a-zazitky/turistika-a-alpy/pesi-vylety-pro-rodiny-s-detmi
    PETATA
    PETATA --- ---
    MONI: jeden z cestovatelskych FB mamablogu o Rakousku casto pise.. ale nemohu si vzpomenout ktery
    Uz tam budes, S detmi v baglu a dalsi... zkus pohledat
    MONI
    MONI --- ---
    Prosím vás, co s dětmi (1,5 a 6 let) v rakouských Alpách? Budeme týden východně od Salzburgu u jezer (Wolfgangsee a Traunsee). Uvítám tipy na nějaké dětské parky, cesty na kočárek v horách i do zálohy aktivity pod střechou, případně webové stránky s přehledem výletních cílů. Díky, tuhle oblast nemáme vůbec probádanou, jezdili jsme doteď s dětmi většinou jen po Česku...
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    JANISKA: Svatá hora v plánu je, ale asi spíš bez prohlídky jen tak :)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    JANISKA: Díky za tip, mám to kousek, tak příští rok.o)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    Jinak já si tu trochu udělám reklamu. Podílela jsem se na publikaci Česko s dětmi pro Czechtourism, tak tam najdete spoustu tipů na zajímavé lokality. Existuje i v cizojazyčných mutacích, kdyby někdo chtěl pro známé z ciziny. K dostání v informačních centrech nebo online tady: https://czechtourism.cz/...edia/fb3fe012-0264-4f3e-bedf-7e52cb766086/Rodiny_C_190522_150dpi.pdf.aspx
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    ADUSH_: Kovozoo ve Starém Městě?
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Mimochodem na Kosti mají několikrát denně speciální "pohádkové" dětské prohlídky, které si sice s historickou věrností hlavu nelámou, ale dcery byly nadšené z průvodkyně-princezny a různých pohádkových aluzí.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    Pokud byste za rok začátkem léta nevěděli, kam s dětmi, musím po letošní zkušenosti moc doporučit festival Šrámkova Sobotka. Poslední dva roky organizují dílny i pro mimina (na nich ale musí být přítomen rodič) a klasicky samozřejmě i řadu dílen pro starší děti, puboše a dospělý. Účast na dílnách pro nejmenší nemusí být stoprocentní, ale program byl super, kombinoval výtvarný, hudební, taneční a dramatický činnosti, takže jsme tam nakonec navzdory původním plánům chodili s dcerami každý den. Každej den bylo něco pro děti (autorský čtení, divadlo...) i v rámci odpoledního programu, na všech stanovištích jsou dětské minikoutky (aby bylo možné vzít s sebou děti i na dospělácký program), nebyl kupodivu vůbec problém sehnat rozumné jídlo ani pro batole, ani vegejídlo pro mě. V okolí se dá podniknout dost pěknejch pěších výletů (třeba na Kost, Humprecht, údolí Plakánek...), je tu dost možností koupání, autem/busem se zase dá za chviličku dojet do Jičína, kde je interaktivní Muzeum hry (a v galerii je tam teď interaktivní výstava Petra Nikla). Dvouletá i skoročtyřletá dcera jsou nadšeny, za rok skoro určitě pojedem zas.
    JANISKA
    JANISKA --- ---
    PROMETHEA: Ségra tam brala moji dceru, když jí byly čerstvě tři roky a ve vláčku v tunelu prej brečela, bála se tmy (ale na to se jde nachystat a vzít si baterku), jinak si to fakt užila (vlaků na prolézání - což je asi hlavní lákadlo - je tam přehršel). Jinak na Svatý hoře nedělaj sice vyloženě prohlídky určený pro pididěti, ale zase prý mají dost babyfriendly délku (do půl hodiny), během prázdnin se tam chystáme.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    IKARIE: to mas jedno, ja tam chodim tak jednou mesicne za posledni rok a pul, ale ze je tam vzadu dole radar na mereni behu a ukaze ti to, jak behas rychle jako nejake zvire, jsem taky zjistila tuhle naposledy. malo se tam pubertaci smali dceri, ze bezela rychlosti chobotnice :-D
    GUDRUN
    GUDRUN --- ---
    Sázava tenhle víkend - plavčík 11m

    IKARIE
    IKARIE --- ---
    GREVE: ja jsem ostuda, ac ziju v praze a mam 3lete dite, jeste jsem v prazske zoo nikdy nebyla. letos v lete napravim takze dekuju za tip :)
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    GREVE: o te restauraci u vchodu jsem mluvila.
    GREVE
    GREVE --- ---
    COQUINE: V Mirakulu je ta hlavní restaurace u vchodu, která dělá relativně normální jídla (hotovky), k tomu je kousek dole ten stánek z pizzou. Super je, že tam jsou všude mikrovlnky, takže se dá velmi komfortně jíst i vlastní jídlo.

    IKARIE: Tak zrovna v pražské ZOO je výborná restaurace tam vzadu u afrického pavilonu. Jestli si dobře pamatuju, tak tam dělají napůl i etno kuchyni.
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    to bude asi ono.
    KATIA
    KATIA --- ---
    TRAMIN: vida centrum na výstavišti?
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    vyskov zoo a dinosauri, olomouc, v brne je nejake velke centrum (videno u @dvatatove)
    TRAMIN
    TRAMIN --- ---
    PROMETHEA: mela jsem tam cca 2,5 holku a dobry. zalezi taky ktera cast. ja ji vzala na ten vlacek a pak prohlidku strojivny uz vynechala a cekala venku
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam