• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    SITH: ale Mlho, ten už jezdí několik sezón :) letos jsem s ním ještě nejela, ale jinak je super, hlavně ten hrací vagón a balónkový.
    SITH
    SITH --- ---
    jel někdo už tím Cyklohráčkem, tj. tím vlakem co jezdí Praha - Slaný a má půlku vagonu předělanou na hernu pro děti?
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    COQUINE: co vím, tak to hřiště ve Florentinu vedle kadeřnictví patří školce, která tam je. Myslím, že to není veřejné.
    KATIA
    KATIA --- ---
    KATIA: ještě doplním, že na dálnici chcete zastavit v marche movenpick (SI, HR) nebo v rakousku oldtimer - někdy lepší někdy horší stav, ale vždy dětský koutek a hřiště
    KATIA
    KATIA --- ---
    nejlepší tip z letošní dovolené na baby-friendly město - Ljubljana (a potažmo vůbec Slovinsko). Zastavili jsme se jen krátce cestou z Chorvatska, což byla radikální chyba ;-)
    - bydleli jsme za rohem od rybníku Koseški bajer, okolo je stezka (a pak navazují další kilometry lesem) a super hřiště - prvky od mrňousků po velké děti a pro dospělé stroje na cvičení
    - centrum města je pohodové a stylové, samá kavárnička a obchody s designem, řeka, ve velké míře uzavřené dopravě (jezdí tam mini elektrobus), vylezli jsme na hrad, se starším jsme dali věž, jinak tam teda v okolí hradu trochu hřiště chybělo, ale je tam dost zeleně na vyběhání
    - u mostu na trhu jsme chytli zdarma prezentaci Hiša experimentov https://www.he.si/ (dělali zmrzku dusíkem nebo co :-)

    co už jsme absolutně nestíhali - výlet lodí po řece, zoologická zahrada, dětské hřiště v parku tivoli
    plus kamarádka doporučuje na výlety z Lublaně: http://www.arboretum-vp.si/en/, https://www.kranjska-gora.si/...eing/natural-sights/gorges-lakes-valleys-and-other-sights/jasna-lake

    naopak jsme teda stihli ještě jeden den v Krasu, kamarádka má vinařství (rozhodně doporučuju http://www.tavcar.si/) a byli jsme na nějakém lokální festivalu vína a pršutu (včetně malování pro děti a možnost svezení na lipicánech), bydleli jsme zde (http://www.hoteldobregaterana.si/Hotel/ID/11/Turisticna-kmetija-Miro-Stojan-Bencic), moc stylový apartmánek
    Kras sám o sobě moc krásný, po cestě z Lublaně možnost prozkoumat jeskyně a případně pokračovat i k moři.
    píšu to sem hlavně abych si to přečetla až budu plánovat příští dovolenou, jestli nejet rovnou jenom tam :-))
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    COQUINE: jj, Milíčov je super, nebo aspoň byl před pěti lety, jsem ráda, že to tam pořád je
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    MONI: tak jsem chtela vyzkouset to hriste ve florentinu a myslela jsi to u kadernictvi? jiny jsem tam nenasla. predne bylo zamcene, ale zdalo se mi, ze ho opravuji, tak asi proto. ale prislo mi strasne male, jeden pisek, jedna skluzavka, jedna lavicka (pres zamcene dvere a zelen pres plot nebylo dovnitr videt). ale urcite nezavrhuji, clovek je nekdy rad i za 15 minut na pisku, zvlast v centru.

    abych jen nefrflala, v praze na jiznaku za metrem haje smer petrovice je farma zvirat (milicov), ovce a spol. vedle jizdni oddil mestske policie praha, takze kone na pastve. o krok dal les, rybniky, krmeni kachen. parkovala jsem v ulici exnarova, to je primo u te farmy. dal v lese je pak drevene hriste. 15 minut od nuselaku :)
    TOOMIX
    TOOMIX --- ---
    V sobotu jsme byli ve Žďáru nad Sázavou v ne dlouho otevřené kavárně Hopík, která je hned u Náměstí Republiky (parkování 10kč/hod, o víkendu se po 12:00 neplatí)

    hopik zdar
    http://www.hopik-zdar.cz/

    Dorazili jsme tam cca ve 13:00, byli jsme tam jediní hosté, kolem 14:00 dorazily další 2 rodiny.

    1) Je to v prvním patře, výtahem vyjedete přímo do kavárny i s kočárkem, můžete jít i po schodech



    2) Cca polovinu prostoru kavárny zabírá tato velká "herna" (vejde se tam tak 30 dětí) přístupná pro děti od dvou let, platí se za každé dítě zvlášť celodenní vstupné 99 - 139kč dle denní doby (mají i nějaké balíčky, jakože za 185kč je vstup pro 1 dítě a k tomu voda, kafe a limonáda atd., více na webu).



    3) Měli jsme s sebou i osmiměsíční dceru, ta neplatila nic a mohla být v menší herně



    4) Záchody jsou bezbariérové, mají tam i přebalovací pult, nočník, stoličku k umyvadlu a redukci na dětské prkénko na WC

    Paní kavárnice byly milé, děti mají evidentně rády. Nabízejí "domácí" limonády (plave v nich ovoce, jinak jsou tuším z Monin sirupů), točenou kofolu, tousty, wrapy, kafe atd. Strávili jsme tam asi 2.5 hodiny, obě dcery (2.5 roku, 8 měsíců) se tam dosyta vyblbnuly. Dobré také je, že tam můžou jít blbnout s dětmi i dospělí (kteří neplatí nic). Určitě se tam stavte, když budete mít aspoň 2 hodiny času, za míň se děti moc neutahají :)


    Jen musím upozornit na výňatek z provozního řádu (celý mají na webu), trvají na jeho 100% dodržování a bez ponožek nemáte šanci jít na "atrakce". Museli jsme je mít všichni 4 (já, manželka + 2 dcery), abychom si kolektivně zablbnuli, tak s tím pro případnou návštěvu počítejte.
    Vstup do herny (herního labyrintu a dětského koutku) je z hygienických důvodů povolen pouze v ponožkách! Nejsou akceptovány žádné typy přezůvek. Doporučujeme obléct děti do vhodného sportovního oblečení bez šňůrek či tkaniček a zipů.

    PETATA
    PETATA --- ---
    Možna jsem objevila Ameriku, ale v následujících tropických dnech by se tento tip mohl hodit
    Včera jsme se cestou stavovali v Mladé Boleslavi na Staroměstském náměsti a jsou tam úžasné vodni prvky.. resp fontánky (jako v Poděbradech) střikající ze země a obrovsky model řeky Jizery, se sochama chrlícíma vodu, "přehradama" apod
    Byli jsme tam bez dětí a hráli jsme si jak malý :)
    Plus jsou po celém náměstí kovové sochy. Některými lze mezi sebou telefonovat (nezkoušeli jsme) a jiná hraje písničky z večerníčku (tam jsem se totálně zasekla)
    Tak kdyby jsme někdo jel kolem a na dálnici byla kolona (jako se to stalo nám), je to příjemná zastávka
    EDERA
    EDERA --- ---
    EDERA: Dodatek - u Londýna.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    COQUINE: Pecka! :) My jedeme na jih zase za rok, takže si ukládám, protože kromě ZOO Hluboká jsme nic z toho zatím nezkoušeli :)
    EDERA
    EDERA --- ---
    Máte někdo zkušenosti s návštěvou studií Harryho Pottera? Doporučení k nákupu vstupenek (s dopravou, bez) a cokoliv dalšího užitečného?
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    TOMBRIDER: jo ty opice skvely :) labyrint jsme nesli, na to jsme meli moc maly deti. tak to je dobre, ze ta restaurace je ok, tim lepe :)
    TOMBRIDER
    TOMBRIDER --- ---
    COQUINE: restaurace v ZOO Hluboká.
    Za mne slušný průměr. Jídlo všem chutnalo. Obsluha pomalejší. Ale zas žádná tragédie.
    O víkendech a svátcích dost obsazeno.
    Jinak ZOO bezvadná, když jsme na jihu a není do čeho rejpnout. Jedeme tam. TOP ze zoo je ten jejich tropický pavilon kde jsou volně pobíhající opičky téměř k pohlazení (ale nenechaj se). A mravenčí labyrint, ten děti opravdu bavil..
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    sem odlozim par tipu, i kdyz jihocesi je urcite znaji. lokalita hluboka, ceske budejovice a okoli tyna nad vltavou

    budejky:
    hriste bosanoha http://bosonoha.cz/ podrobnejsi recenze zde https://overenorodici.cz/cz/detail-mista/p822-mestsky-park-bosonoha-ceske-budejovice za sebe doporucuji jit tam fakt v takovem pocasi, kdy dite muze byt bez bot. my tam sli v relativni zime a pulka zazitku diteti unikla.

    hopsarium https://hopsarium.cz/ byli jsme uz na lipne, tohle je vetsi a zazemi pro rodice o dost prijemnejsi. za deste ideal. jen teda lokalita neni uplne krasna, ale tak clovek tam jde kvuli tomu, co je uvnitr. vekove jak pro sotva chodici, tak i pro 10 lete. vetsi obcerstveni k dispozici (pizza, testoviny).

    park stromovka https://overenorodici.cz/cz/detail-mista/p793-park-stromovka-ceske-budejovice asi neni co doplnit, odrazedla a kola s sebou. je to pekne rozlehle, na prochazky ideal. detske hriste docela dobre, ale zas tolik prolezacek tam nebylo. nicmene na docasne zabaveni samozrejme ok.

    restaurace brio http://www.briorestaurant.cz/
    skvela obsluha, vyborne jidlo, dost zeleniny pro deti. neni bezbarierova. nahoru je dost schodu, my byli dole u "baru" a tam je to jen par schodu. nicmene s kocarkem na miste problem nebyl, velmi ochotni. s detmi obsluha vtipkovala a tak, zadny ze prudime s harantama :)

    hluboka nad vltavou:
    sportovni areal https://www.areal-hluboka.cz/ zaujalo me to lanove centrum, ale tam jsme kvuli veku deti nebyli. pro mensi deti je tam spuntarium, na zabaveni na par hodin urcite staci taky :) vetsi zabava to musi byt pro vetsi deti.

    zoo hluboka, myslim, ze mi to tu doporucovala ID VENIKA a jeste nekdo, zapomnela jsem ID. zoo super, je dost kompaktni, vybehy asi mensi, nez v praze, takze deti ta zvirata vidi snad v kazdem vybehu.. vodni svet skvely. restauraci jsme nezkouseli, pry jidlo nic moc, ale nevim. u restaurace hriste.

    zamecke zahrady dobre na prochazku, my jsme sli bez kocarku, docela wtf, ale nakonec jsme nahoru jeli vlackem a jen dolu jsme sli s obema detma pesky.

    tyn nad vltavou a okoli:
    jihoceske zemedelske muzeum https://www.zemedelske-muzeum.cz/uvod/ za me nejlepsi ze vseho, i s malymi detmi jsme tam stravili asi 3 hodiny. expozice fajn, k vyzkouseni traktory, nahore detsky koutek. minifarma (zas tak mini neni, znam mensi), kukuricne bludiste dobry :) jenom obcerstveni nic moc, snad jen parek v rohliku a pak syry od farmare. piti ano, wc samozrejme ano. prebalovaci pult jsem tam nenasla.

    zamek mitrowicz https://www.zamekmitrowicz.cz/
    krasna zahrada, detske hriste uvnitr, obcerstveni na grilu take. jezirko, par (snad doslova) lehatek u jezirka. wc velmi ciste. kdyby mel nekdo cestu kolem, i ta zahrada za kratke zastaveni stoji za to. uvnitr zamku jsme kvuli detem nebyli.

    nestihli jsme vylet lodi v tyne, ten jsem chtela, ale menili nejak casy odjezdu a nestrefili jsme se do zmenenych hodin.

    ubytovani neposilam, bydleli jsme soukrome, byt v komercnim arealu, ale nemeli jsme bezne zachazeni, tak si netroufam hodit objektivni recenzi. cestovali jsme se 2 pod 2 roky.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    KIDLI: Aha, děkuji za varování:O( Chtěli jsme tam...
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    MUFLONEK: Horka fakt ne ;-) Krom toho obra a "amfiteátru" je zbytek hřište v dezolátním stavu. Byli jsme tam cca před měsícem.

    Naopak pokud Krkonoše, tak ještě Baldův svět v Mladých Bucích (ale je tam placený vstup)
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    PETATA: Hele na Královku a hned vedle Prezidentskou se dá jít i od Bedřichova - vede tam cesta s úkoly - Mravenčí stezka... V Bedřichově se můžete stavit třeba ve stánku na Maliníku.

    A co lesopark Horka s mluvícím obrem? .) Nebo můžete dát procházku na Bramberk. A možná by se vám mohla líbit i procházka z Příchovic na Štěpánku.o) V Příchovicích se pak stavit U Čápa nebo ze Štěpánky sejít kousek a dát si oběd na Turnovské chatě... A ze Sedmihorek co Kost a pak Údolí Plakánek?
    PETATA
    PETATA --- ---
    diky diky
    Pecku mam v merku uz od zacatku, ale tu planujeme, az budeme nekde blize a na cely vikend
    momentalne je to od nas hodne daleko, jsme v Semihorkach
    BEBERA
    BEBERA --- ---
    TORUVIEL: to je ono :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam