• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    PETATA
    PETATA --- ---
    IBERIA: na kolo jsou prima trasy podel Berounky, kdekoliv se da sednou na vlak a vratit do Prahy, spoustu restauraci, skvelych kavaren atd

chtela jsem dat tip na cyklobus do Kytina, ale koukam, ze skoncil zacatkem rijna (ale na hrebenech je to na kola super, takze stoji zato tam i dojet autem)
    kazdopadne do Kytina jezdi bus ze Smichova a tam se da udelat spoustu kolecek a bud se vratit zpatky nebo na vlak do Revnic. v Kytine skvely pivovar s restauraci a kavarna Kovarna
    pak Čunči huba, cundracka hospoda s domaci kuchyni a jeste teplymi kolacky
    uprostred lesa restaurace Rochota (luxus v lese) a kousem od ni Zrzavy pavian na Halounech (cundracka, vyborne varili)

samozrejme Skalka a opekani burtu :)

nad Revnicemi je udelana Fabianova stezka, s nekolika zastavenimi
    a nad Rev je taky spoustu taborist, kde se na udelat ohen, jezirko, vrcholy atd

nad Srbskem uzasne udoli Koda, ale to uz nejsou Brdy

a Brdy trosku dal, na kraji Dobrise uzasna hospudka Krmelec, koukali jsme, ze se tam da udelat take kolecko v lese

kousek od Hostomic je kopec Plesivec a smaragdove jezirko (v Hostomicich je pivovar ale nevari tam)

IBERIA
    IBERIA --- ---
    Já prosím tipy na výlety (kolo i pěší) po Brdech. Dcerám je 6 a 9, zvyklé chodit i jezdit jsou. Vůbec to tam neznáme, takže cokoliv uvítám (trasy, zajímavosti, občerstvení).
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: mně se teda líbily lázně v gellertu, ale už je to léta, co jsem tam byla...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    NIENNA: pamatnik obetem holocaustu, projit se kolem zdi, ctvrt Kreuzberg.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MEDVED007: jinak doporucuji klasiku: vymena strazi na hrade, Margaretin ostrov, trznici. Pak se doporucuje akvarium/delfinarium (nevim presne, nebyla jsem).
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MEDVED007: ty nejvetsi, ale je to heges, vezmete zabky.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    RYBKA: Já ještě doporučím v Kölnu zajít do domu Kolínské. Je to kousek od Kolumby a dozvíš se tam něco o historii výroby kolínské a jak vznikla.o)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Víkend, bez dětí, dvě slečny... :-)
    a díky
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: Berlín docela umím, ale s dětmi, bez dětí, na jak dlouho?

PROMETHEA: když máš děti milující MHD, je Berlín skoro dokonale město :-))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    když tu máte tipy, tak já hledám tipy na Budapešť a nemusí to být vyloženě dětský program :-) váhám, jaké lázně tam dát....ty největší ? nebo nějaké jiné ?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    NIENNA: v berlíně už to bude těžší, protože Köln je přeci jen menší a víc provinční. V berlíně je pro každého něco. Jak staré děti, co vás zajímá, hobby atd...

I bez dětí se mi líbilo Zoo. Stanice “Zoologischer Garten”, z té knížky “my děti ze stanice zoo”. Ta zoo v centru je menší, přehledná, dá se projít za rozumnou dobu, ale člověk má pocit, že byl v zoo. Highlight poté na kafe je obchoďák hned za rohem (Bikini Berlin?) zvenku 50-léta, zevnitř nový, obchody trochu dražší, ale mají tam záchody, kafe a od kafe výhled do toho zoo na paviány :)) nebo ze zvýšené platformy/střechy se dá taky koukat na paviány :))

Berlín je dost roztahanej a tím dost únavnej. S dětma bych asi hodně komprimovala program a nehnala se moc za pamětihodnostmi..
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    NIENNA: Taky bych potrebovala :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Nemáte takhle ultimátní návod na Berlín?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Díky moc všem :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PROMETHEA: aha, tak příště, díky za tip.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANABEL_LEE: jo, tahle muzea jsou fajn!
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANABEL_LEE: ještě Kolumba: muzeum, highlight hlavně pro milovníky architektury
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    RYBKA: u te katedraly (vylez na vez a na strechu, stoji to za to) je super muzeum rimske kultury (se zachovanym kusem rimske cesty) a ludwigsmuseum, coz je vytvarne umeni, byvaji tam i velke vystavy svetovych umelcu.. toz to jestli jsi na vytvarno :) jinak kousek dal je u reky je muzeum cokolady s ochutnavkou, vubec kolem Ryna je to moc hezke
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: a vidět? Katedrálu, jít pěšky po železnicnim mostě, na druhém břehu je mrakodrap Triangle, nahoře je vyhlídková terasa, ta je super, od něj po břehu je Rheinpark s velmi oldschool kabinkovou lanovku přes řeku, pokud máš ráda, jsou tam i galerie a muzea.
    Na konci toho železničního mostu je jak nádraží, tak ta katedrála a taky budova filharmonie, před kterou je takový malý náměstíčko, který několikrát denně ohradi a hlídají, aby tam nikdo nešel - zajímalo mě proč, a je to kvůli zkouškám a koncertům, hudebníky ruší, když po tom někdo chodí :-))
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    RYBKA: v Kolíně nad Rýnem jsem byla víckrát a problémy s placením kartou občas byly y asi podobně jako jinde v Německu, ale nic fatálního, většinou to šlo. Jak tu zaznělo, problémem jsou spíš malé obchody.
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    RYBKA: v německu mají většinou takový EC karty, visu nebo mastercard má minimum lidí, a zejména malé obchody je spíš neberou. Velké supermarkety a obchoďáky ale spíš bralt budou. Určitě je ale dobrý mít keš, Německo je v tomhle dost zaostalé :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam