• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    PETATA
    PETATA --- ---
    IBERIA: na kolo jsou prima trasy podel Berounky, kdekoliv se da sednou na vlak a vratit do Prahy, spoustu restauraci, skvelych kavaren atd

chtela jsem dat tip na cyklobus do Kytina, ale koukam, ze skoncil zacatkem rijna (ale na hrebenech je to na kola super, takze stoji zato tam i dojet autem)
    kazdopadne do Kytina jezdi bus ze Smichova a tam se da udelat spoustu kolecek a bud se vratit zpatky nebo na vlak do Revnic. v Kytine skvely pivovar s restauraci a kavarna Kovarna
    pak Čunči huba, cundracka hospoda s domaci kuchyni a jeste teplymi kolacky
    uprostred lesa restaurace Rochota (luxus v lese) a kousem od ni Zrzavy pavian na Halounech (cundracka, vyborne varili)

samozrejme Skalka a opekani burtu :)

nad Revnicemi je udelana Fabianova stezka, s nekolika zastavenimi
    a nad Rev je taky spoustu taborist, kde se na udelat ohen, jezirko, vrcholy atd

nad Srbskem uzasne udoli Koda, ale to uz nejsou Brdy

a Brdy trosku dal, na kraji Dobrise uzasna hospudka Krmelec, koukali jsme, ze se tam da udelat take kolecko v lese

kousek od Hostomic je kopec Plesivec a smaragdove jezirko (v Hostomicich je pivovar ale nevari tam)

SITH
    SITH --- ---
    nedávno jsme blízko u nás našli hezkou horu na výlet, takže se to někomu může hodit :)

lokalita: kopec mezi Klínec a Davle
    jak se tam dostat: vlakem na trase Praha-Braník do Příbram, zastávka Klínec
    pěšky: ze zastávky je to cca 200m do prudkého kopce, poté 200m po skále-kopci na vyhlídku. Na kopci je skalnatá vyhlídka, ideální na piknik nebo oheň, je tam i keška. Eventuelně i postavit stan, pokud chcete krásné místo na stanování a být stále blízko Prahy.
    Poté se dá pokračovat směrem Sloup a poté Davle a zpět busem/vlakem po druhém břehu, nebo pokračovat podél Bojovského potoka směr Měchenice. První trasa je kombinace les/pole, silnice, druhá trasa je les a cesta pro chataře. Pozor, potok je třeba párkrát přebrodit, takže vhodné v létě.
    Je také možno jít směrem Klínec, cca 1,5km, najíst se v restauraci http://www.podfarmou.cz/ (otevřeno čt - neděle, pozor, pražské ceny), nebo si dát pivka v hospodě Farma Klínec (http://www.farmaklinec.cz/#utm_source=mapy.cz&utm_medium=ppd&utm_campaign=firmy.cz-13182410). Je tam dětské venkovní hriště, děti se můžou podívat na kozičky, ovečky, bažanty, králíky a koupit si suroviny v místním farma obchodě (kupuju si tam vajíčka, mléko, sýry a uzeninu). Lze se pak dostat ještě nahoru nad Klínec a sednout na bus do Prahy (317 nebo 318).
    mapa GPS 49.8955781N, 14.3613900E

na kopci je naprostý klid, je slyšet jen občas projíždějící vlak

COQUINE
    COQUINE --- ---
    a ja zas v londyne. respektive by mi stacilo, jestli nemate nekdo srovnani zoo v regent´s parku a zoo v battersea..? ktery je lepsi pro mensi deti? mi skoro prijde, ze ta u battersea.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    Já prosím tipy na výlety (kolo i pěší) po Brdech. Dcerám je 6 a 9, zvyklé chodit i jezdit jsou. Vůbec to tam neznáme, takže cokoliv uvítám (trasy, zajímavosti, občerstvení).
    KATIA
    KATIA --- ---
    MEDVED007: mně se teda líbily lázně v gellertu, ale už je to léta, co jsem tam byla...
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    NIENNA: pamatnik obetem holocaustu, projit se kolem zdi, ctvrt Kreuzberg.
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MEDVED007: jinak doporucuji klasiku: vymena strazi na hrade, Margaretin ostrov, trznici. Pak se doporucuje akvarium/delfinarium (nevim presne, nebyla jsem).
    IBERIA
    IBERIA --- ---
    MEDVED007: ty nejvetsi, ale je to heges, vezmete zabky.
    MUFLONEK
    MUFLONEK --- ---
    RYBKA: Já ještě doporučím v Kölnu zajít do domu Kolínské. Je to kousek od Kolumby a dozvíš se tam něco o historii výroby kolínské a jak vznikla.o)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    ANNAWA: Víkend, bez dětí, dvě slečny... :-)
    a díky
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    NIENNA: Berlín docela umím, ale s dětmi, bez dětí, na jak dlouho?

PROMETHEA: když máš děti milující MHD, je Berlín skoro dokonale město :-))
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    když tu máte tipy, tak já hledám tipy na Budapešť a nemusí to být vyloženě dětský program :-) váhám, jaké lázně tam dát....ty největší ? nebo nějaké jiné ?
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    NIENNA: v berlíně už to bude těžší, protože Köln je přeci jen menší a víc provinční. V berlíně je pro každého něco. Jak staré děti, co vás zajímá, hobby atd...

I bez dětí se mi líbilo Zoo. Stanice “Zoologischer Garten”, z té knížky “my děti ze stanice zoo”. Ta zoo v centru je menší, přehledná, dá se projít za rozumnou dobu, ale člověk má pocit, že byl v zoo. Highlight poté na kafe je obchoďák hned za rohem (Bikini Berlin?) zvenku 50-léta, zevnitř nový, obchody trochu dražší, ale mají tam záchody, kafe a od kafe výhled do toho zoo na paviány :)) nebo ze zvýšené platformy/střechy se dá taky koukat na paviány :))

Berlín je dost roztahanej a tím dost únavnej. S dětma bych asi hodně komprimovala program a nehnala se moc za pamětihodnostmi..
    MIDORI
    MIDORI --- ---
    NIENNA: Taky bych potrebovala :)
    NIENNA
    NIENNA --- ---
    Nemáte takhle ultimátní návod na Berlín?
    RYBKA
    RYBKA --- ---
    Díky moc všem :-)
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PROMETHEA: aha, tak příště, díky za tip.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    ANABEL_LEE: jo, tahle muzea jsou fajn!
    PROMETHEA
    PROMETHEA --- ---
    ANABEL_LEE: ještě Kolumba: muzeum, highlight hlavně pro milovníky architektury
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    RYBKA: u te katedraly (vylez na vez a na strechu, stoji to za to) je super muzeum rimske kultury (se zachovanym kusem rimske cesty) a ludwigsmuseum, coz je vytvarne umeni, byvaji tam i velke vystavy svetovych umelcu.. toz to jestli jsi na vytvarno :) jinak kousek dal je u reky je muzeum cokolady s ochutnavkou, vubec kolem Ryna je to moc hezke
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam