• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TETA_JELENACestujeme s detmi...kdykoli a kamkoli
    Cestujete s vasimi ratolestmi? Mate tipy na pekna mista pro deti v Cechach ci jinem kraji? Cestujete autem, vlakem, na kole, letadlem ci pesky? Vite o peknem, levnem ubytovani zamerenem pro deti? ...SUP SEM S VASIMI ZKUSENOSTMI. CESTOVAT SE DA V JAKEMKOLI ROCNIM OBDOBI.
    rozbalit záhlaví
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANNAWA: Dva dospělí a tři děti. Mimochodem, pro spoustu velkých hotelů neřešitelný problém (umí ubytovat max dvě děti).
    Co se hodně změnilo je to, že děti dostávají mnohem menší slevu. Dřív byly děti skoro zdarma, teď obvykle dostávají spíš jen symbolickou slevu.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GREVE: a pro kolik to chceš lidí? Já rozhodně nechci nereálné ceny, chápu, že provoz podobných zařízení něco stojí atd. Ale letos na podzim jsem taky protočila oči nad cenama v Orlických horách, které vždycky patřily k levnějším, což se dalo vysvětlit mimo jiné horší nabídkou pro turisty - tak to už rozhodně neplatí.
    GREVE
    GREVE --- ---
    ANNAWA: No já úplně nevím, čím to je, ale byl jsem historicky zvyklý si vždycky pronajmout nějaký byt (klidně i na horách) za cenu kolem tisícovky za noc. Teď stojí všechno dva a půl, tři tisíce. A to mi ještě drze nabídnou, že budeme spát na rozkládací pohovce :-)

O hotelech s bazénem a snídaní už vůbec nemluvím, to je cenově v naprosto jiné dimenzi...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    GREVE: nevím, jestli brutálně, ale nahoru to každopádně jde docela dost. Zářijová dovolená v Itálii byla levnější, tam nás ubytování pro čtyři na různých místech vyšlo dohromady na 18k za dva týdny bez jidla a to v tom ještě hokej udělala jedna noc v Innsbrucku za 3500 se snídaní, kterou do těch 18k počítám taky.
    MEDVED007
    MEDVED007 --- ---
    GREVE: jezdíme na jarní prázdniny do Alp a už xy let za stejnou cenu :-)))
    EDERA
    EDERA --- ---
    GREVE: Nevím, jestli veškeré, ale v hotelu, kam jsme na jarňáky roky jezdívali, nás v roce 2018 stál týden 24 tisíc, letos už za to chtěli 31 tisíc a příští jaro by nás to stálo 37 tisíc.:-O Tak holt pojedeme do Alp.
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    VENIKA: A jinym terminem nemyslim Velikonoce :)
    VENIKA
    VENIKA --- ---
    GREVE: Zalezi, kam chcete jet. Jarni prazdniny jsou ale vetsinou uz dost probrany, ja si vzdycky vzpomenu pozde a pak jenom ziram. Zkus si dat stejnou lokalitu v jinej termin a uvidis, jestli je to tim.
    HUJERKA
    HUJERKA --- ---
    GREVE: Nepřijde mi, na léto máme rezervovaný týdenní pobyt pro čtyřčlennou rodinu s polopenzí za 17 000,-Kč.
    GREVE
    GREVE --- ---
    Mám takovou spíš teoretickou otázku: zdá se mi to, nebo za poslední rok veškeré ubytování v ČR brutálně podražilo?
    Napadlo mě dneska, že bych rezervoval nějaký pobyt pro rodinu na jarní prázdniny. Možná je už pozdě a nabídka je tím pádem hodně probraná, ale nepodařilo se mi najít žádné kvalitní ubytování, kde by týdenní pobyt pro nás a děti stál pod 20 tisíc. Spíš výrazně nad. Je to opravdu dneska už běžná cenová hladina?
    PETATA
    PETATA --- ---
    KATIA: detsky koutek je v restauraci Fontana v sadech u vystaviste Flora
    venku chodi pavi , co se nechaji krmit :)
    vysoka gastronomie to neni, ale skolni jidelna take ne, prijemne prostredi a mily vtipny personal
    KATIA
    KATIA --- ---
    nemáte nějaký tip na jídlo v Olomouci s dětským koutkem? máme ozkoušenou akorát Operu na Horním náměstí....
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    REONA: čili pak tím spíš medúza jako medúza ;-)
    REONA
    REONA --- ---
    ANNAWA: Nebyly! :( Informacíchtiví návštěvníci si svítili mobilem. S tím návalem lidí a tak nějak proudem valícího se davu jsem raději hlídala děti a nesnažila se něco dozvědět.
    A ano, zvedání mladší dcery bylo taky super, no, to už jsem stihla vytěsnit...
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    REONA: a už byly čitelné ty cedulky? Protože popisky ve tmě vedle akvárií nebyly zrovna k přečtení.
    LENZIE
    LENZIE --- ---
    COQUINE: REONA: Díky! Ukazovala jsem to manželovi, že bychom někdy o víkendu mohli. Ale máme-li tam s tříleťákem být 15 minut s tím, že ho v kuse budeme tahat nahoru nebo poneseme, to raději půjdu jinam :) Jen čekám, kdy se to objeví za polovinu na nějakém slevomatu, pak bych o tom možná uvažovala...
    REONA
    REONA --- ---
    Na medúzách jsem také byla, za cenu rodinné vstupenky 2+2 jsem dostala další 4 lístky navíc. OK, za ty tři kila, budiž.
    Osobně vidím problém i v tom, že třeba pro moje holky (3 a 5 let) je to wow na začátku, ale po čase jsou to "zase a pořád jen medúzy". Navíc jsme byly v neděli odpo, bylo tam fakt narváno...za tyhle prachy to ale nemůžou dlouhodobě udržet.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    ANNAWA: tak ja nekde zaslechla, ze pan si plnil sny .. no budiz, asi mu to maji zaplatit lidi. jinak jsem rada, ze pises o te pulhodine, jsem si pripadala blbe, ze jsme to prosli tak rychle, ale jak vidim, je to bezne.

RYNA: ja si nedovedu predstavit, ze dam 600 za 15 minut. to mi nejak prijde moc (pocitam dospeleho a dve deti nad 2 roky). tak jeste stesti, ze jsem za deti neplatila. a abych byla fer, ted jak se rozjizdeji, dostala jsem dospelou vstupenku zdarma, takze tam muzu jit jeste jednou a neplatit nic.
    RYNA
    RYNA --- ---
    COQUINE: Ta cena je podle mě fakt úlet, prostě typická komerční atrakce v nákupním centru, no. Za normálních okolností by mě to lákalo vidět, ale tohle nejsem ochotná platit. A je mi navic úplně jasný, že naše děti by to taky prolitly za 10 minut.
    ANNAWA
    ANNAWA --- ---
    PETATA: snad jen, že modrý domeček má v pondělí zavřeno a zkrátili otvíračku ze sedmi na šestou večerní.

COQUINE: podle mě je ta cena přestřelená, jakkoli chápu, že chovat medúzy není levná záležitost. Moje osmileté dítě je velký zoolog, ale stejně to bylo tak na půl hodiny max a to jsem ho ještě nutila to studovat :-D Se sestrou si nejvíc užili klouzačku. Na pohled jsou tedy medúzy krásný, to zase jo a asi tam budeme muset ještě jednou, byli jsme na otvíračce a ještě tam neměli tu jedovatou a tu nesmrtelnou a ty syn samozřejmě chce vidět.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    svet meduz v oc arkady (praha)
    googleplus
    https://www.arkady-pankrac.cz/novinky-a-udalosti/svet-meduz-e20236/

no jako nevim :) myslim si, ze pomer cena vykon zdaleka neodpovida. za me je to male, deti to zabavilo tak na 15 minut, max. 20. pravda, v prvnim patre jsme nebyli, protoze .... neni bezbarierovy. nechat platit dvoulete deti a mit polovinu akvarek ve vysce, kam nedohlednout, nevim nevim.

nechci to hanit, zajemce si to najde, urcite to bude zajimave pro nekoho, kdo se o podmorsky svet zajima, ale kdybych platila za deti, byla bych tou velikosti asi nemile prekvapena. dal x set za 15-20 minut..

za me jednou a stacilo. znova az z toho budou mit vic rozumu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam